Documentar – Ce naiba stim de fapt?

MEMES-3-1030x579
Scris de Camelia Patrascanu
21 Mai 2016, 12:23 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Imi aduc aminte ca acum mai bine de 10 ani, am vazut prima data acest documentar revolutionar. Aparuse de putina vreme si deja exista in online-ul nostru cu traducere cu tot.  Mi s-a parut naucitor, desi conceptele nu-mi erau straine, datorita cartilor aparute mai ales dupa 2000 la editurile For You, Herald, Mix, Orfeu, Arhetip, Dharma.

Filmul facea revolutie in lume si se seminariza pentru ca ideile (cu care acum suntem obisnuiti sa le citim, sa le auzim si chiar sa le reproducem – dar ramanem inca departe de trairea si aplicarea lor constienta) necesitau discutii si dezbateri pentru ca propuneau o alta intelegere a vietii, o alta viziune despre viata, un alt mod de a te gandi la implinire.

Imi aduc aminte ca purtam luuungi discutii cu sotul meu ( ce bine e sa ai un partener cu deschidere sufleteasca!) pe temele din documentar. Cu prietenii (ce bine e sa-ti alegi prieteni cu acelasi angajament in autocunoastere si dezvoltare personala) discutam numai despre noul curent de gandire: poti sa-ti schimbi viitorul, sa iesi din tiparul vechilor convingeri si prejudecati, sa iti depasesti predeterminarile familiale, astrale; poti sa te eliberezi de traumele trecutului, sa te vindeci trupeste si sufleteste, sa iti reconfigurezi prezentul si viitorul, sa recapeti putere si bucurie in viata. Practic, poti sa te recreezi. Sau, altfel spus, sa te iluminezi. Vai, cat ne fascina ideea asta!

Ei bine, acest documentar, excelent realizat chiar si la momentul acesta, merita mereu revazut si reanalizat. Pasaje din el pot fi oricat teme de seminarii si cursuri inspirationale. Filmul nu face decat sa rascoleasca frisca tortului de dezvoltare personala. De atunci s-au mai facut filme dar acesta ramane un must seen!

Va astept aici intrebarile si nedumeririle pe temele din film. Daca va contrariaza ceva sau nu intelegeti un concept ori dezaprobati o afirmatie /teorie, comentati aici si ii vom gasi impreuna raspuns. Comentariile voastre nu fac decat sa imbogateasca prin explicatii acest documentar, netezind calea si fiind de folos calatorior in labirintul Luminii.

Vizonare placuta!

~✧~

trailer What the Bleep do we Know?

~✧~

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , ,

Comentarii

*