Celebreaza-te, Frumoaso!

feminin-concept
Scris de Camelia Patrascanu
13 Mar 2016, 9:38 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Am intrebat multe femei daca se iubesc . Mi-au raspuns entuziaste ca da. Doar stau dovada pentru asta cosmeticele lor de calitate, hainele din dulap, cartile citite, scolile facute etc. Parca intrebasem cu ce isi acopera trupul si mintea. Toate acestea erau lucruri pe care si le ofereau dar nu aratau ca se iubesc pe ele, asa cum sunt, cu ce aveau.
Am abordat altfel. Le-am… intrebat daca au intalnit vreodata persoane care le-au creat probleme: le-au nedreptatit, acuzat, hartuit, ignorat, dezamagit, inselat, brutalizat… Mi-au spus ca da. In unele cazuri repetat. Le-am intrebat de ce cred ele ca s-au intalnit cu astfel de persoane.

Si raspunsul lor m-a uluit.

Au spus ca au atras acele persoane pentru ca sigur au rezonat cu trasaturile neplacute ale acelora pentru ca si ele au aceleasi trasaturi. Conform legii rezonantei, ele au rezonat cu defectele acelor oameni – fie pentru ca le au si ele, fie pentru ca sunt prea dezgustate de acele trasaturi si prin dezgust intra in rezonanta si le atrag!!

O persoana care se iubeste nu s-ar gandi la ea in acesti termeni. Si nici nu ar permite cuiva sa-i induca acest mod de gandire. O persoana care se iubeste pe sine isi recunoaste in mod egal si calitatile si defectele. Nu mai intai defectele! Nu in primul rand! Nu face exces de modestie si de neincredere in ea. O persoana care se iubeste nu suspecteaza in primul rand ca ar fi negativ si ca doar acesta este motivul pentru care atrage oameni si situatii neplacute. Pentru ca legea rezonantei si legea atractiei se manifesta in toate sensurile si in toate straturile fiintei noastre. Nu doar defectele noastre atrag ci si calitatile. Si uneori calitatile noastre atrag defectele altora pentru a le alina si vindeca!!
Dar numai un om care se iubeste si se onoreaza gandeste asa.

Putem avea slabiciuni si defecte, dar calitatile noastre sunt si ele acolo si atrag din viata situatii care vin spre noi pentru a fi vindicate. Atrag oameni care au nevoie de alinarea noastra pentru ca noi detinem antidotul slabiciunilor si chiar problemelor lor, asa cum altii ne ofera noua siguranta cand ne pierdem cu firea, incredere cand deznadajdim, iertare cand ne aratam neinduplecati. Dar trebuie sa te iubesti ca sa gadesti asa increzator si solar.

Un om care se iubeste pe sine nu intra in panica pentru ca are incredere in el, in viata sa, in Viata si se afla, prin iubire, pe un nivel foarte inspirat de relationare cu tot ce il inconjoara. Cand pierde ceva stie ca Viata, care curge in permanenta, este vie si aduce mereu alte si alte experiente, stie ca ii va oferi posibilitati noi. Si astfel isi pastreaza increderea, forta, inspiratia si bucuria de a trai. Care atrag apoi rezolvari si noi posibilitati de realizare.

Iubeste-te, cu tot ce esti! Gireaza-te, apreciaza-ti trasaturile, particularitatile. Uita-te atent la ce crezi ca este defect, uita-te atat de adanc incat sa treci prin el si vei vedea in spatele lui o calitate neinteleasa. De fapt, nu exista defecte ci doar calitati stangaci exprimate. Orice defect are de fapt in miez o virtute. Descoper-o, scoate-o din haina ei de huma si slefuieste-ti diamantele! Calitatile tale de acum sunt foste defecte slefuite in vieti.

IUBESTE-TE! Nu astepta s-o faca altii mai mult decat faci tu cu tine, pentru tine. Iubirea ta de tine iti ofera lucrul dupa care tanjesti si il cersesti iubitului tau, parintilor tai, prietenilor sau colegilor tai. Da-ti singura acel lucru. Da-ti apreciere, incredere, bunatate, umor, istetime. Ofera-ti ceea ce ai in tine. Nu lasa trasaturile tale doar sa existe in tine, TRAIESTETI-LE! Asta inseamna sa te iubesti, sa fii constient de tine si fericit ca esti, asa cum esti. Asta te ajuta sa iti dispara definitiv teama de singuratate sau respingere si te va vindeca de a cere mereu aprobare, de cersirea aprecierilor, te va vindeca te dependenta de altul. Abia asa vei putea iubi cu toata inima, puternica si libera, asa cum traiesti pe acest pamant.

Cand te iubesti pe tine, iubesti Viata. Si nu te simti niciodata sigura. Cum ai putea cand ai in jurul tau intreaga Creatie pe care o vezi cu ochii iubirii.

Cand te iubesti pe tine iti dezvolti constiinta iubirii si reusesti sa detectezi iubirea in ceilalti. In primul rand iubirea Vietii care i-a creat din inspiratie divina. Apoi vei vedea iubirea oamenilor pentru diverse lucruri si vei vedea ranile lor mai vechi din neiubirea primita – atunci cand tipa, nedreptatesc – cand ranesc, sigur poarta o durere. Si te vei uita in tine sa vezi daca detii cumva antidotul lor. Daca nu, atunci te vei opri sa-i judeci si le vei trimite iubirea ta vazand pentru ei, in subtil, posibilitatea ca in viitor sa aiba durerea vindecata si astfel comportamentele transformate. Si astfel faci alchimie emotionala. Cand in loc sa te temi de reactiile oamenilor privesti dincolo de gesturile lor si vezi cu intelegere ranile lor care tipa.

IUBESTE-TE si vei vedea ca lumea ta se schimba. Iubindu-te vei rezona mai mult cu cei ce se iubesc si iubesc lumea. Oamenii care te ranesc se vor retrage din viata ta. Sau se vor schimba, descoperind iubirea din ei.

IUBESTE-TE!

Din clipa asta!

Fii Binecuvantata!

Camelia Patrascanu

~ ✧ ~ ✧ ~ ✧ ~ ✧ ~ ✧ ~

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , , ,

Comentarii

*