BENEFICII

 • Relaţii de cuplu
  • Vei ocoli toate relaţiile dezastruoase, alegând parteneri compatibili cu tine.
  • Vei evita suferinţele, şi rănile sufleteşti precum şi irosirea propriei tale vieţi afective, pentru că vei şti să ocoleşti relaţiile defectuoase.
  • Vei identifica oamenii potriviţi pentru sex, comunicare, împărtăşire sufletească.
  • Vei şti cu cine merită să faci casă şi copii
  • Vei şti cine te iubeşte cu adevărat şi cine se foloseşte de tine.
  • Ai şansa să nu treci pe lângă sufletul tău pereche fără să-l observi.
  • Vei şti ce greşeli să eviţi şi ce atitudini să adopţi pentru a întări relaţia în care eşti deja angrenată.
  • Vei şti ce să faci pentru a-ţi salva relaţia.
  • Vei şti daca il mai poţi aduce înapoi şi cum, sau dacă pierzi timpul cu el.
 • Relaţia de familie
  • Vei şti cum să îţi abordezi copilul pentru a face echipă cu el şi pentru a-l educa cât mai bine
  • Vei şti la ce anume din tine este receptiv copilul tău
  • Vei şti care sunt aşteptările reale dar poate neexprimate ale copilului tău
  • Vei şti ce greşeşti şi care sunt erorile de evitat în relaţia cu copilul tău
  • Vei înţelege natura relaţiei cu părinţii tăi şi vei şti cum să îi confortezi emoţional şi psihic.
  • Vei şti cum să te înţelegi cât mai bine cu fraţii, bunicii, verii şi ceilalţi membrii ai familiei tale care sunt importanţi pentru tine.
 • Relaţie de prietenie
  • Vei şti cine te înţelege cel mai bine dintre prietenii tăi
  • Vei şti cine te desconsideră deşi afirmă că este un prieten bun
  • Vei şti în cine să ai încredere.
  • Ve şti cum să strângi o relaţie de prietenie, cum să te faci plăcut
  • Vei şti care dintre prieteni este înclinat să te trădeze.
  • Vei şti cu cine merită să te împrieteneşti şi cu cine nu.
  • Vei şti limitele între care „funcţionează” prietenii tăi
 • Relaţia profesională
  • Vei şti cum să-ţi abordezi şefii şi colegii pentru a avea o bună comunicare.
  • Vei şti care este atitudinea potrivită pentru a solicita o avansare, o mărire de salariu sau orice alt avantaj.
  • Vei şti cum să abordezi coechipierii astfel încât să nu îţi faci duşmani.
  • Vei şti cine este înclinat să te favorizeze şi să te protejeze.
  • Vei şti care dintre colegi te plac cu adevărat şi în care poţi avea încredere.

Exemplu set compatibilitati

Ai o persoana care te-ncanta tare si vrei si tu setul complet de patru compatibilitati? Fa primul pas si completeaza formularul de compatibilitati, pe care il gasesti sub exemplu.
Compatibilitate intre Valentina Pelinel si Cristi Borcea
6.5 nota generala  
 • TEMPERAMENTAL AFECTIVA
 • SENTIMENTAL EROTICA
 • COMUNICATIONAL MENTALA
 • EMOTIONAL SUFLETEASCA

Valentina, în relaţia cu Cristi îţi sunt stimulate ambiţiile sociale şi profesionale. Între voi există diferenţe de stare, de mod în care vă  relaţionaţi cu lumea înconjurătoare. Tu eşti mult mai deschisă şi mai puţin angoasată, el este precaut până la izolare. Poate avea spiritul deschis, dar este neîncrezător în viitor şi în posibilitatea de a schimba ceva. Îl poate interesa să exploreze, să încerce ceva nou, dar nesiguranţa îl face să bată în retragere.

Cristi poate părea îndrăzneţ, dar de fapt îşi sabotează din interior orice fel de extravaganţă. Nu îşi asumă riscuri necalculate, nu acţionează fără o convingere pe care şi-a format-o prin practica proprie. V-ar fi mult mai uşor dacă aţi lucra sau aţi studia în acelaşi domeniu. Este important acest lucru, pentru că el este foarte dedicat muncii lui, carierei. Vrea să se afirme şi se aşteaptă să apreciezi acest lucru.

Nu-i pretinde să fie prea spontan. Nici spiritul de aventură nu prea încape în programul lui. Nu-şi permite. Are un scop clar, un sens în existenţă. Valentina, tu te poţi înscrie pe acest sens sau nu. Aici lucrurile sunt clare. Îşi spune foarte uşor ”n-a fost să fie”. Dar dacă aţi acceptat să formaţi un cuplu, fii sigură că va  face totul, atât cât va putea el, să menţină viabilă relaţia voastră.

Cristi nu este bărbatul după care să stai ca după un copil. Se poate guverna singur şi poate depăşi chiar pasaje grele, cu minim de condiţii de trai. În acest sens, poate fi un bărbat comod, care îţi respectă munca, timpul, ocupaţiile. Dar şi tu să faci la fel. Nu-ţi va impune prea multe lucruri decât să-ţi respecţi angajamentele. Se poate obişnui cu ideea că tu ai mai puţine, dar nu şi cu aceea că ai renunţat la ce ai promis. Dacă înţelegi că acest om se securizează prin muncă şi simţul datoriei împlinite, nu îţi va fi greu să-ţi explici modul în care reacţionează.

S-ar putea să aveţi o viziune diferită despre ce poate menţine vie relaţia. Cristi are în vedere mai mult siguranţa, stabilitatea, confortul, un program destul de fix, care dă încă o dată certitudinea că totul este sub control. Vacanţele sunt şi ele planificate în funcţie de muncă. Dacă ai o muncă la fel de acaparatoare va înţelege că nu îţi rămâne timp pentru o gramadă de alte activităţi casnice.

S-ar putea să privească drept copilăreşti reacţiile şi dorinţele tale. Modul tău de a privi lumea îl farmecă dar îl şi sperie puţin. Simte că nu te poate controla şi sigurul mod în care îşi găseşte liniştea este să creadă că îţi ţii promisiunile făcute. Dacă a căpătat încredere, dacă iubeşte, devine extrem de vulnerabil.

Cristi nu are capacitatea altora de a-şi reveni fără semne dintr-o dezamăgire afectivă.

Minunat! Relaţia perfectă discipol-elev, curtezană-victimă. Cristi vine cu un aport de sensibilitate şi intuiţie care te tulbură. Valentina, tu vii cu forţa de a îndrăzni să trăieşti din plin, fără ocolişuri şi pudori, intensitatea dragostei. Asta îl face să se simtă mai sigur pe el şi să devină mai îndrăzneţ. Este foarte imaginativ, simte totul în legătură cu tine şi asta îţi place. Se supune uşor dorinţelor tale şi pare că singura lui preocupare este să te mulţumească. Poate fi o relaţie fără limite, pentru care vă daţi consimţământul uşor, dar în care este bine să vă feriţi de stimulente erotice. Puteţi aluneca în excese şi vă puteţi pierde raţiunea, dacă abuzaţi de substanţe afrodisiace.

O compatibilitate emoționantă și foarte frumoasă. O relație foarte romantică care are șanse să fie foarte durabilă. El simte că se liniștește lângă tine, că își găsește portul și lucrul acesta îl face să scoată din el tot ce are mai bun. Valentina, de fapt tu îl faci să scoată din el tot ce are mai bun. Ezitările, nesiguranța, oscilațiile și confuziile lui pur și simplu dispar când este lângă tine. Iar tu poți găsi în el bărbatul care se subordonează nevoilor tale, pentru că le înțelege și pentru că nu are orgolii masculine care îl opresc să cedeze sau să facă concesii.

Tocmai de aceea, relația voastră poate să fie extrem de duioasă și extrem de tandră, pentru că, în mod natural, vă pasă unuia de celălalt și doriți să îi faceți pe plac celuilalt. În felul acesta, poate geloziile tale, pe care le-ai experimentat cu alți parteneri, nu se trezesc acum, chiar dacă, uneori îți poate da motive.

Asta se poate întâmpla, dacă, de exemplu, la începutul relației descoperi că are o situație sentimentală neclarificată, pentru că este posibil să nu aibă forța să se despartă în mod real de o fostă iubită sau de familia pe care a avut-o. Și atunci tu reușești să îi inspiri siguranță, stabilitate și certitudini și are forța să facă aceste clarificări în momentul în care intră în relație cu tine, dar trebuie să ai răbdare, pentru că escaladează sentimentul de vinovăție.

Astfel, devine important, la începutul relației voastre să te lămurești în legătură cu istoricul lui amoros și acolo unde este nevoie să îl ajuți să își clarifice niște povești.

Relația poate începe de la sine, fără să faceți nici cel mai mic efort. Sigur că un gest duios, tandru, o atenție, ajută. E foarte posibil să simtă nevoia să îți facă un cadou, o invitație mai specială, să te răsfețe într-un fel, să te simți de la început specială în ochii lui. Este un maestru în acest sens.

Cristi poate fi cucerit de mândria ta, de faptul că îi dai de înțeles că nu cedezi în fața oricui, că ai pretenții, că ești greu accesibilă. Îi place foarte mult lucrul acesta, pentru că de fapt, așteaptă o femeie la picioarele căreia să se pună. Ești regina lui.

În dormitor este extrem de receptiv la doleanțele tale și nu are frâne generate de orgoliu: asta se face, asta nu se face, asta mi se potrivește sau nu mi se potrivește, aici dau bine, sau nu dau bine. Pur și simplu, se lasă ghidat și inspirat de tine, Valentina. Așa că poți găsi în el un bărbat extrem de receptiv, nu lipsit de vivacitate, de tonus. Este foarte bun mai ales în a alina durerile sentimentale sau complexele. O să descoperi că micile critici pe care ți le aduceai faţă de fizic nu au nicio relevanță lângă el. Reușește să te facă să te simți prețioasă și frumoasă. Și asta poate face cât un act sexual reușit.

În tot cazul, sunteți extrem de compatibili, este o adevărată chimie între voi. Vă înțelegeți de la sine. Sentimentul este că ați fost dintotdeauna împreună. De aceea este foarte complicat dacă fiecare dintre voi are o obligație în momentul în care intrați în relație. Vă e foarte greu să stați departe unul de altul.

Adevărul este că erotismul vostru este atât de subtil și de puternic, încât nu se consumă întotdeuna doar în spațiul carnal al dormitorului. La fel de erotică și de orgasmică poate fi o privire, o conversație la telefon. Vă puteți bucura, dacă vreți, și de partea subtilă sau metafizică a sexualității.

Dacă v-ați răcit pe parcursul relației și vrei să îl readuci în viața ta, trebuie să știi că este foarte sensibil la plângeri de milă, la emoții. Te poţi recupla cu Cristi trezindu-i cavalerismul, dar și nevoia de a te apăra, de a te ocroti, plângându-i pe umăr, reamintindu-i momentele frumoase dintre voi doi.

În niciun caz nu merge cu amenințări, cu șantaj sau cu indiferență. E foarte receptiv la cuvinte frumoase și duioase. Există şi posibilitatea să îl simți extrem de flegmatic, de ironic, de sarcastic. Este modul în care vrea să se păstreze distant. Nu trebuie să cazi în această capcană. Pur și simplu trebuie să mergi pe coarda sensibilă, evocând, în mod sincer, momentele frumoase. Pică bine și un compliment si o laudă la adresa virilității lui, faptul că te-a făcut să trăiești lucruri care nimeni nu te-a făcut să le mai simți.

Dacă însă hotărâţi să vă despărţiţi definitiv, trebuie să știți că orice reîntâlnire, apropiere, chiar și faptul că povestiți cu prieteni comuni, despre celălalt vă face rău și vă menține, în câmpul de influență al celuilalt. Așa încât, o despărțire ar fi bine să fie foarte clară și să nu aveți contact o lungă perioadă de timp. Să nu aveți nici măcar șansa unei reîntâlniri accicentale.

Pe de altă parte, cu Cristi nu e sigur că e o despărțire, pentru că te poate convinge că deși nu mai sunteți într-o relație intimă, nu e nicio problemă să mai vorbiți din când în când, să rămâneți prieteni sau să vă oferiți un eventual ajutor când aveți nevoie. În fond ați fost atât de apropiați, nu?

Poate că el duce un astfel de scenariu, însă pentru tine ar fi chinuitor, mai ales dacă v-ați iubit și nu ați fost doar atrași unul de altul, ca după despărțire să apelezi la ajutorul lui. Poate fi chinuitor pentru că mai ales în cazul tău, se creează aceste legături puternice pe care le simți corporal – este suficient să îi auzi vocea sau să îl vezi sau să îl atingi, ca tot corpul tău să reacționeze și să ceară din nou apropierea. Așa încât, poate cel mai bine ar fi, dacă dorești cu adevărat o despărțire definitivă, să nu vă vedeți o vreme destul de lungă.

Valentina, tu manifeşti o curiozitate neobosită şi o mobilitate mentală care poate conduce uneori la scăparea esenţialului, la incoerenţă sau la prea multă indulgenţă, aflată uneori la limita legalului. Lucruri ce nu sunt pe placul lui Cristi, care este mult mai coerent, pragmatic şi eficient. Cu toate acestea, vă puteţi împărţi sarcinile şi vă puteţi înţelege dacă vă delimitaţi strict zonele de influenţă.

Tu eşti mai comunicativă, mai ingenioasă şi mai capabilă să găseşti soluţii în afara zonei tale personale. Vei fi relaţionistul de geniu, omul de contact. În schimb, el se va baza doar pe propriile forţe, lipsindu-se astfel de un suport preţios din partea celorlalţi, a autorităţilor (repede seduse de tine), fiind mai opac la experienţele altora din care ar putea învăţa.

Abordare:

Valentina, esenţial este ca tu să fii corectă, să oferi informaţii verificate, să nu exagerezi adevărul, să nu te pierzi în detalii. Şi să fii punctuală.

Cristi trebuie să fie mai flexibil, să nu-i fie teamă de ideile, soluţiile sau sugestiile tale, chiar dacă unele nu sunt fezabile.

Valentina, sufletele voastre se atrag irezistibil. Ele sunt complementare – pornirile unuia completează trăirile celuilalt, ce nu are unul, are celălalt. Dacă reuşiţi să vedeţi că vă completaţi mai curând decât că sunteţi diferiţi, atunci sufletele voastre sunt salvate. Dacă puneţi accentul pe diferenţe şi pe aspiraţiile distincte, vă va fi mai greu să depăşiţi tendinţa de a vă confrunta.

Rolul fiecăruia dintre voi în viaţa celuilalt este de a ajuta partenerul să realizeze cine este de fapt, care este natura sufletului său. Aveţi rol revelator unul pentru celălalt, sunteţi două oglinzi – fiecare dintre voi arată chipul sufletului celuilalt. De aceea întâlnirea voastră este răscolitoare dar şi clarificatoare:  aflaţi cum vă văd ceilalţi şi vă explicaţi reacţiile lor, luând aminte la modul cum le stârniţi.

Amândoi aveţi nevoie de experienţe stimulative, de socializare, dialog şi relaţii incitante. Amândoi vă plictisiţi fără ocupaţii recreative sau educative. Pentru amândoi hobbyurile au rolul de a menţine mintea vie şi vă plac jocurile minţii, dar şi mişcarea.

Valentina, sufletul tău este croit din aluatul marilor îndrumători şi exploratori (ai spaţiului geografic sau ai conştiinţei). Sufletul lui Cristi împrumută din plămada marilor comunicatori şi învăţători. Amândoi aveţi ceva de dat lumii în care trăiţi, de adus un mesaj în comunitatea voastră. Împreună fiind, vă puteţi stimula pentru a descoperi mesajul inimii voastre, crezul intim, şi vă puteţi susţine apoi pentru a vă afirma/propaga mesajul. Împreună fiind vi se revelază conţinutul sufletelor voastre şi asta face să deveniţi mai clari în legătură cu ceea ce vreţi să obţineţi de la viaţă.

Cristi îşi doreşte o femeie flexibilă, adaptabilă, capabilă să se plieze pe situaţii, să găsească rapid soluţii, candidă, proaspătă, spontană. În cămin nu are răbdare, de aceea rutina îl plictiseşte dar se descurcă bine când are de rezolvat mai multe sarcini deodată. Ambientul este vesel şi luminos, decorat din belşug sau cu obiecte care animă spaţiul şi rup monotonia.

 

Importanta calculului de compatibilitate


1.Iată ce trebuie să cunoaşteţi neapărat despre compatibilităţi

Analiză complexă a compatibilităţii tale, structurată pe 4 niveluri: erotic-sentimental, sufletesc-emoţional, mental-comunicaţional, temperamental

Vi s-a inoculat o mare minciună, pe care aţi ajuns să o credeţi cu toţii: compatibilitatea este data numai de zodie!

Vi se spune, de exemplu, că un Vărsător este incompatibil cu un Scorpion. Ce eroare…

Dacă Vărsătorul şi Scorpionul respectiv au o bună compatibilitate mental-comunicaţională şi erotic-sentimentală, relaţia lor va fi excelentă. Dacă la aceasta se mai adaugă şi o bună compatibilitate sufletesc-emoţională atunci pot fi un cuplu de vis.

Pe de altă parte, vi se spune că un Peşti şi un Rac sunt perfect compatibili. Iarăşi poate fi o mare eroare. Cei doi pot fi incompatibili erotic-sentimental şi sufletesc-emoţional, ceea ce duce la incompatibilitate într-o relaţie de cuplu. Dacă sunt incompatibili şi mental-comunicaţional, atunci apar tensiuni şi în relaţiile de serviciu sau de familie.

Mai mult, există cupluri care sunt incompatibile pe două direcţii: astfel, pe lângă incompatibilitatea temperamentală, mai au şi o incompatibilitate mental-comunicaţională. Dar dacă au o bună compatibilitate erotic-sentimentală şi sufletesc-emoţională, atunci au mari şanse de a convieţui confortabil.

Mereu vom întâlni oameni cu care simpatizăm pe unele direcţii, în timp ce pe alte zone ne aflăm în conflict. Nu putem evita toate persoanele care ne creează un disconfort – cu atât mai greu dacă sunt părinţi, parteneri de viaţă sau copiii noştri. Tocmai de aceea e bine să cunoaştem cât mai multe despre felul de-a fi al celui de lângă noi, ce-l motivează sau ce îl înspăimântă, pentru a şti cum să-l abordăm.

Uneori antipatiile care apar între noi şi alte persoane pot fi atât de puternice încât aproape că ne paralizează orice încercare de colaborare. Înţelegând însă modul cum gândesc aceste persoane, sentimentele pe care le au, menirea lor în această viaţă, le vom înţelege mai bine acţiunile. Şi poate vom înţelege că ele nu sunt îndreptate împotriva noastră, în mod direct pentru a ne agresa, ci sunt doar expresiile felului de-a fi al acelor persoane. Asta are darul de a ne estompa agresivitatea.

Când vorbim de compatibilitate nu ne referim doar la cea a cuplului.

Aveţi la îndemână în acest site un ghid excelent şi pentru relaţiile cu şefii, asociaţii, colaboratorii, părinţii sau prietenii ori pur şi simplu cu persoanele de care aveţi nevoie la un moment dat.

Dar şi în aceste cazuri trebuie să vedeţi ce fel de compatibilitate amoroasă aveţi cu aceştia ! Vedeţi în continuare de ce.

Comportamente diferite, în funcţie de parteneri
Orice bărbat tinde să se comportă diferit în relaţiile cu femeile, în funcţie de zodiile acestora. Astfel acelaşi bărbat într-un anumit fel se comportă de exemplu în relaţia cu o femeie Balanţă şi într-un cu totul alt mod în relaţia cu o femeie Rac. NU va avea acelaşi comportament cu TOATE femeile!

Este bine de ştiut că el se armonizează diferit cu femeile din aceeaşi zodie, dar care au planeta iubirii în zodii diferite!

Puteţi comunica foarte uşor cu un bărbat cu planeta comunicării într-o anumită zodie şi la fel de uşor cu un alt bărbat, care are planeta comunicării în cu totul altă zodie. Pe de altă parte se poate să nu aveţi comunicare cu un bărbat, chiar dacă există atracţie reciprocă. Sigur, toate aceste consideraţii sunt perfect valabile şi în cazul femeilor.

Este foarte interesant că în funcţie de partenerul pe care îl alegem, ne sunt stimulate calităţi diferite, sunt accentuate unele trăsături, în timp ce altele sunt estompate.

De exemplu, cu un partener orgolios este de aşteptat ca nouă să ni se accentueze fie mândria, fie smerenia – fie trezim demonul trufiei, fie o calitate compensatorie, smerenia.

Cu unul prea aprig s-ar putea să simţim nevoia să echilibrăm prin prudenţă şi înţelepciune, în timp ce unul laş ne stimulează curajul şi spiritul de aventură.

Nu este deloc greşit dacă înţelegem din aceasta că fiecare din noi aduce la suprafaţă o alta trăsătură din fiinţa sa în funcţie de omul care îi stă alături, pentru că fiecare faţetă a personalităţii noastre intră în rezonanţă cu o trăsătură a celui de lângă noi.

Unele pot rămâne în adormire ani de zile, trezindu-se doar la contactul cu o persoană care ne provoacă într-un anumit fel. De aceea, uneori descoperim că suntem cu totul altfel în compania anumitor oameni. Nu este nimic ciudat în aceasta – acele persoane ne-au stimulat trăsături profunde, ascunse, pe care nici noi nu le cunoaşteam.

De aceea relaţiile apropiate sunt atât de fascinante – deţin un potenţial evolutiv atât de mare – ne provoacă în permanenţă să ne descoperim dincolo de ce ştim despre noi sau ne place să credem.

Compatibilitatea erotico-sentimentală
Pentru a afla dacă două persoane sunt compatibile din punct de vedere erotic-sentimental trebuie să se analizeze în primul rând poziţia planetei Venus din tema femeii şi a planetei Marte din tema bărbatului.

Indiferent că iubirea se consumă prin sex sau rămâne doar un interes, un flirt sau numai un dor ascuns, gradul de compatibilitate indică atracţia reală dintre două persoane.

Putem descoperi că suntem compatibili erotic-sentimental cu multe persoane din anturajul nostru sau pe care le întâlnim în viaţa de zi cu zi. Dar pot fi persoane cu care nu putem face sex sau de care nu ne putem îndrăgosti, fie pentru că sunt rude, fie din cauza unei mari diferenţe de vârstă, fie pentru că sunt la mari distanţe, fie pentru că aparţin unor alte culturi, etc. Această compatibilitate trebuie s-o înţelegem în primul rând ca o agreere la nivel energetic: pur şi simplu ne-ar fi sau ne este uşor să relaţionăm cu acele persoane, le considerăm (şi suntem consideraţi la rândul nostru) o prezenţa plăcută, uşor de tolerat, există o bună energie între noi.

De exemplu, putem descoperi că există o compatibilitate amoroasă între mătuşă şi nepot – evident că nu va fi vorba de atracţie erotic-sentimentală în sensul său strict, ci de o compatibilitate energetică. Având această compatibilitate, cresc semnificativ şansele ca mătuşa, în cazul în care posedă o mare avere, să îl desemneze ca moştenitor pe nepotul cu pricina. Continuând exemplele, şeful/şefa vor adesea mai amabili cu subordonatele/subordonaţii compatibile/compatibili decât cu ceilalţi, studentele compatibile cu profesorii lor vor primi mai des note mai mari la examene, etc.

Aşadar, prezenţa persoanei cu care avem o bună compatibilitate erotic-sentimentală, este uşor de tolerat, ne place, ne atrage.

Aceasta ne ajută să privim şi din alt unghi compatibilitatea erotic-sentimentală şi anume că atracţia amoroasă nu se manifestă obligatoriu în formulă sexuală (când sunt implicate rude, persoane cu care vrem să păstrăm raporturi distante sau incompatibile sub alte aspecte – diferenţă de vârstă, de acelaşi sex cu noi etc.). O astfel de informaţie ne ajută să înţelegem de ce ne simţim atraşi inexplicabil de persoane cu care nu comunicăm foarte bine sau pe care nu le dorim intim în viaţa noastră.

Potenţialul amoros nu este obligatoriu să fie tradus în practică. El rămâne o virtualitate de care ne putem servi doar dacă vrem, iar dacă nu vrem se poate transforma pur şi simplu în agrearea prezenţei acelei persoane, în cel mai firesc mod cu putinţă.

Compatibilitatea mental-comunicaţională
Indiferent că este vorba de o legătură sentimentală sau de afaceri, cunoaşterea modului în care gândeşte şi comunică persoana de lângă noi poate salva catastrofe, poate face apropierea mai uşoară sau poate modela extrem de favorabil o despărţire, astfel încât termenii ei finali să nu rănească pe nimeni.

Dacă ştim la ce tip de argumente este sensibil partenerul conjugal, colaboratorul nostru profesional, sau orice interlocutor, ne va fi mai uşor să-i venim în întâmpinare, să găsim argumente la care este sensibil.

Nu mai trebuie să spun că multe conflicte pornesc de la o inadecvată alegere a cuvintelor, de la o proastă înfăţişare a scopurilor, de la incapacitatea de a găsi punctul comun prin discuţii deschise, de la rezistenţa în faţa viziunii interlocutorului asupra problemei care ne interesează, de la teama de a fi abătuţi de la convingerile noastre.

Tocmai de aceea, dacă deja ştim cum gândeşte cel din faţa noastră, putem crea un dialog mult mai eficient – putem alege maniera cea mai potrivită persoanei de lângă noi, astfel încât să evităm din start neadecvările lingvistice, argumentele susceptibile de opoziţii vehemente.

Fiecare dintre noi are propriul său mod de a înţelege lumea, de a se adapta la ea, de a se relaţiona cu mediul în care trăieşte, de a face schimburi cu lumea înconjurătoare. Fiecare se lasă guvernat de anumite principii, are o anumită viziune de viaţă, un anumit tipar de reacţie la stimulii vieţii. Este bine să cunoaştem toate acestea despre noi înşine şi despre cei cu care interacţionăm. Astfel, dacă vrem să operăm schimbări de mentalitate ne va fi foarte uşor să o facem.

Două persoane care nu se ceartă niciodată nu este obligatoriu să fie compatibile mental-comunicaţional, ele probabil au căzut de acord doar să evite să comunice pe teme delicate pentru ei. Oamenii compatibili în comunicare nu vor ezita să-şi exprime ideile ori să-şi spună păsurile. Şi cel mai adesea vor găsi o cale de a se înţelege reciproc, chiar dacă îşi păstrează poziţiile ireconciliabile asupra temei de discuţie.

5.Compatibilităţi sufletesc-emoţionale

Două persoane compatibile sufletesc-emoţional pot să treacă mai uşor peste diferenţe sociale, culturale, rasiale, religioase sau fizice. Apropierea sufletească poate armoniza două temperamente absolut diferite (născuţi în zodii „neprietene”), poate ajuta ca oameni de facturi diferite să se intuiască şi să se respecte, să se recunoască ca având aceeaşi substanţă interioară.

cest gen de compatibilitate, extrem de puternică dar foarte subtilă face ca oameni din lumi diferite să se recunoască, să se apropie atraşi de un magnetism irezistibil. Iar acest tip de atracţie, chiar dacă este mai puţin violentă sau „chimică”, face ca doi oameni să îşi caute prezenţa, simţindu-se familiari şi în siguranţă unul cu altul. Firescul se instalează mai repede, jena sau timiditatea dispar imediat, iar falsul este abolit – pentru că ei se simt, se intuiesc, rezonează.

O bună compatibilitate sufletesc-emoţională face doi oameni să se respecte profund, chiar dacă au temperamente sau scopuri diferite. Sufletele lor, întotdeauna, vor fi mişcate, emoţionate de recunoaşterea spiritului celuilalt.

Compatibilitatea sufletesc-emoţională ne ajută să înţelegem resorturile intime ale gesturilor celuilalt, chiar dacă nu suntem de acord cu ele. Astfel, vom privi din cu totul alt unghi atitudinile nepotrivite, furia, indiferenţa partenerului, pentru că ştim ce le generează.

Înţelegem mai bine rănile suflteşti ale persoanei de lângă noi, pentru că şi sufletul nostru le-a simţit. Persoanele compatibile sufletesc-emoţional fac parte din aceeaşi familie astrală. Iar sentimentul acesta este de multe ori suficient de puternic pentru a lega vieţile a doi oameni aflaţi în rezonanţă sufletească.

Compatibilitate zodii, Compatibilitati Zodii, Horoscop Compatibilitate

Vezi mai mult Restrange