Conversatii cu Dumnezeu – cartea si filmul

movieheader
Scris de Camelia Patrascanu
21 Ian 2016, 2:00 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
– cartile si filmul –
 
Prima data m-am intalnit cu cartile – trilogia „Conversatii cu Dumnezeu” de Neale Donald Walsch – in 2001. Parca m-a trasnit cerul! Ideile erau atat de limpezi, logice si directe ca nu lasau nicio cale de atac sau de compromis.  Pur si simplu te obligau sa privesti in lumina. M-am enervat pe Neale, m-am luptat cu viziunea lui revolutionara despre viata, Dumnezeu, elegeri, destin, iubire, relatiii etc. Desi nu le gaseam cusur. Dar imi negau toate convingerile pe care cu greu mi le formasem, doar pentru a ma putea adapta in lume. Iar Neale tocmai imi spunea ca pot renunta la ele, ca nu imi vor face viata mai buna. Pai eu tocmai de aceea mi le-am insusit de la familie, colegi, profesori, societate… pentru a ma integra! Am facut o munca degeaba? Da, asa imi spunea si pentru asta aruncam cartea in pereti de nenumarate ori. Mai patisem asa cu Lazarev – Diagnosticarea karmei. Acolo a fost si o problema de limbaj, de formulare a ideilor nu doar de continut.
 
Dupa Conversatii a urmat Prietenie cu Dumnezeu si apoi celelalte ale lui Neale. Si bineinteles, simteam nevoia sa dezbat cartile. Asa ca noi cititorii ne intalneam intr-un grup de dialog spiritual si transformational creat de Monica Visan, conducatoare editurii care a scos cartile – For You. In fiecare miercuri dupa-amiaza, in jur de o suta de oameni analizam, dezbateam, polemizam – era clar, Conversatiile ne schimbau deja viata, modul de a gandi, de a trai, de a simti , de a evalua, aprecia si de a alege. Ne schimbau si relatiile si obiectivele si felul in care ne bucuram de lume.  Si ele continua sa faca asta si acum, cu cei care le citesc.
 

Filmul a fost facut mult mai tarziu, la aproape 20 de ani distanta si multe alte carti minunate si transformatoare, dupa multe experiente personale care m-au rascolit, educat si luminat. Am crezut ca ma va impresiona. Dar filmul este miscator. Nu are cum sa redea bogatia ideilor din carte, dar deschide gustul.
Accentul cade pe biografia lui Neale care e uluitoare. Dintr-un realizat om de media ajunge un om al strazii – fara casa, familie, fara munca si cu gatul in gips, traind intr-un cort pus in parc, adunand cutii si vanzandu-le pentru a avea ce manca. Si credea ca asta e tot cu viata lui. Pana cand a inceput sa converseze cu Dumnezeu. Si de acolo totul s-a schimbat. Prima lui carte a fost best seller si s-a tradus in 37 de limbi.
 
Va astept aici intrebarile si nedumeririle pe temele  din film. Daca va contrariaza ceva sau nu intelegeti un concept ori dezaprobati o afirmatie /teorie, comentati aici si ii vom gasi impreuna raspuns. Comentariile voastre nu fac decat sa imbogateasca prin explicatii acest film, netezind calea si fiind de folos calatorilor in labirintul Luminii.
 
Vizonare placuta!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , , , ,

Comentarii

*