Cum sa te iubesti pe tine cand iubesti pe altul?

iubire_de_sine
Scris de Camelia Patrascanu
15 Iun 2016, 8:40 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Oferindu-te pe tine Tie, deschizandu-te spre tine, intelegandu-te, admirandu-te, vazandu-te dincolo de personalitatea si biografia ta (ele sunt doar vesminte ale tale), inaltandu-te, cazand, ridicandu-te, inveti si despre celalalt.

Iubirea de tine – nu ingamfarea de tine si nici criticarea de tine – iti deschide inima.

Cu aceasta inima cunoscatoare de OM bati la inima celuilalt. Cine n-ar vrea sa fie iubit de cineva care cunoaste atat de bine inima omeneasca si nu se lasa pacalit de vesmantul personalitatii!?

Un astfel de om, atat de profund iubitor si intelegator, radiaza putere, siguranta, umanism, bunatate, inteligenta si bucurie. Mai pleaca daca poti!

Iubirea de Tine te antreneaza in iubirea de Altul. De aceea este atat de important sa te iubesti pe tine cu adevarat. Acel TU care este persoana ta cu majuscule, fiinta ta intreaga, nu doar personalitatea sau nevoile si ambitiile tale. Si cea mai mare aventura a vietii este sa cunosti acel EU.

Iar iubirea de Tine este mai presus de a pretinde altora sa te respecte, inteleaga si sustina. Nu te iubesti cu ce-ti da altul ci cu ce iti dai tie langa altul.

Cand te iubesti nu te mai superi pentru ce nu primesti pentru ca iti oferi sigur. Nici nu mai ai sentimentul ca nu esti sustinut destul, pentru ca te sustii. Mai mult, cand te iubesti si prosperi in inima prin iubirea ce-ti oferi, nu iei energia celuilalt ci il inspiri pe celalalt sa se iubeasca devenindu-si propriul suporter si sponsor energetic.

Cand te iubesti cu adevarat nu mai permiti nimanui sa te trateze fara respect. Si nici nu te mai temi sa pleci de langa astfel de persoane, chiar daca o vreme vei fi singur. Ai nevoie de singuratate pentru a avea timp sa alegi clar intre valorile tale si compromis. Si daca vei ramane loial valorilor fara sa te revolti impotriva altora, vei atrage persoana potrivita pentru tine. Pentru ca rezonanta cu valorile iubite va fi mai mare decat respingerea celor dezagreabile.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , ,

Comentarii

*