De Paste se activeaza o karma negativa – pericol de scandal in familie: de la violenta verbala la violenta fizica

Jesus
Scris de Ovidiu
03 Apr 2018, 1:26 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

pastePastele din 2018 (cu Sambata Mare si noaptea de Inviere) se produce sub semnul Capricornului, zodie care gazduieste o aglomerare planetara cu potential negativ: Marte, Pluto, Saturn, Lilith (Luna Neagra), la care se adauga si Luna in scadere, mai putin blanda ca altadata. Si asta pe fondul lui Mercur retrograd.

 

Marte, Pluto, Saturn, si Lilith sunt considerati malefici in astrologia clasica din cauza potentialului lor emotional si situational tulburator, disconfortant, conflictual si angoasant.

Mercur retrograd din Berbec nu face decat sa alimenteze nemultumirile dar si situatiile, gesturile si vorbele care ne rascolesc amintirile familiale legate de momente cand ne-am simtit devalorizati, neapreciati pentru reusitele noastre, pozitia sociala, felul in care ne-am valorificat in viata talentele si potentialul. Comparatiile cu altii ne starnesc vechi rani in care ne-am simtit marginalizati si neintelesi in familie.

Incarcatura negativa este data de faptul ca acesti marcatori astrali se afla in acelasi timp in aceeasi zodie, o zodie exigenta care pretuieste respectul, puterea si reusita. De aceea tinem mult ca la intrunirea de Paste din familie sa fim onorati la justa noastra valoare, sa ni se recunoasca meritele, sa fim tratati cu respect.

Statisticile spun insa ca multe familii sunt disfunctionale: abuz verbal, situatii conflictuale, umilinte, violente fizice, dezordine relationala, impuneri, descurajare, amenintari, limitari etc. Procentul este disperant de mare – in peste 80% din familii se practica o forma de abuz. Asa ca aceste planete au ce scoate acum la lumina. Esteun moment foarte dificil.

Multe intruniri familiale (din fericire nu toate) se vor transforma in suplicii emotionale deoarece se retraiesc amintirile situatiilor conflictuale, se redeschid rani sufletesti, se refac raporturile de abuz dintre membrii familiei: fratele cel mare isi tachineaza fratele mai mic, soacra isi dezaproba ginerele, tatal reproseaza fiului, mama face comparatii intre copii si stabileste ierarhii si niveluri de succes etc. Ironiile, glumele deplasate, reprosurile, laudele de sine cu rol devalorizant la adresa altuia, moralizarea si condescendenta, acuzele, violentele verbale cu pretentia de sinceritati transante si mandre, compun un mediu incarcat si apasator. Evident, se poate ajunge si la violente fizice. Depinde de fiecare familie.

Spiritul christic al iubirii si iertarii innoata in marea vascoasa a durerii provocata de ranile redeschise. Cei mai multi suntem supusi unui mare test: sa intelegem cauzele comportamentului celui care ne ataca – sa ii intelegem durerile din spatele gesturilor pe care le face, nemultumirile acumulate de-a lungul timpului, greutatile strivitoare pe care le intampina in viata, visele frante!

Pentru ca orice om care raneste pe altul este la randul sau strivit de propriile rani. Niciodata fericirea proprie nu va lovi, nu va tipa, nu va defaima sau umili. Ea va radia bucurie si intelegere, pace si abundenta. Cand nu se intampla asa in relatiile de familie inseamna ca cel care loveste (cu vorba, gandul, privirea sau fapta) poarta in suflet o rana nevindecata.

Poate nu suntem noi cei chemati sa o vindecam, dar, cu ocazia acestor sarbatori pascale, macar putem intelege care este sursa raului si cum se propaga de ajunge la noi. Astfel, ne iese din cap si din inima ca noi suntem de vina pentru ce simte parintele fata de noi, ca nu ne multumim mama, ca nu ne fericim sotia sau sotul. Propriile lor rani ii fac „nefericibili”.

In unele cazuri se va activa durerea unei pierderi de persoane. Mai ales acolo unde plecarea in lumea de dincolo s-a produs fara o ultima imbratisare, fara un cuvant de adio, fara pregatire sau fara marturisirea sentimentelor. Pentru ca aceste sarbatori stau sub semnul familiei si mai ales al relatiei mama-copil, este rascolita durerea mortii.

Familiile armonioase se pot confrunta nu atat cu relatii conflictuale cat cu situatii care cer cooperare intre membrii ei, cer o noua organizare a responsabilitatilor de familie cauzate de problemele unor persoane (in special cele in varsta, mai ales tatii dar si mamele care sunt lideri in familie) sau de probleme patrimoniale.

 

 

Avertizari
„Maleficele” din Capricorn sunt puternice si se exprima plenar. Iar de acest Paste pana si Luna in scadere ne da cheful de a taia macaroana celuilalt. Adica de a raspunde la provocari cu toata frustrarea acumulata in timp. Putem fi capabili de decizii care duc la o ruptura definitiva sau la aruncarea unor adevaruri distrugatoare ce spulbera orice iluzie, orice ingamfare si care taie in carne vie. Luna indica emotiile pasagere, dar si bagajul sufletesc acumulat inca din copilarie (traumele, evenimentele marcante, amintirile bogate in senzatii care ne-au format modul in care am invatat sa ne protejam). Acum, in Capricorn, se reactiveaza la cei cu biografii familiale complicate vechile situatii care le-au dat stari de nesiguranta, incertitudine conjugala, i-au facut sa se simta neapreciati si abandonati sau izolati.

Marte indica energia fizica, combativitatea, spiritul transant, actiunea decisa si clara, simtul propriei persoane. Acum, in Capricorn, aceasta forta personala este folosita pentru a ne sublinia reusita, puterea, importanta, demnitatile castigate. Suntem cineva, ne meritam locul si ne aparam pozitia castigata. Aspectul se mentine pana pe 16 mai.

Saturn indica demnitatea, puterea personala in raport cu un sistem de referinta (familie, institutie, religia oficiala), prestigiul si identitatea sociala, autoritatea. Plasat in domiciliu, in Capricorn, indica faptul ca tinem sa primim recunoastere si respect pentru ce am realizat. Dar, mai intai, avem nevoie ca noi insine sa ne cunoastem temeinic meritele si locul, ca sa stim ce impunem altora sa respecte. Planeta sta in Capricorn si ne arata cu degetul pana la finalul lui 2020.

Pluto reprezinta forta de renuntare sau cea de distrugere si regenerare, ne indeamna sa abandonam total ce a(m) fost inainte. Plasat in Capricorn, ne poate face sa renuntam la locul nostru in familie: familia de sange sau familia profesionala – pentru cei dedicati muncii sau institutiei. Planeta ne preda lectia pana in 2024.

Luna Neagra (Lilith) reprezinta pierderea sau lipsa unui element pe care ni l-am fi dorit, dupa care am tanjit, care nu ne-a fost suficient sau nu ne-a multumit. Prezenta sa in Capricorn poate indica aprecierea, respectul, sustinerea, increderea care ne-au lipsit in familie, din partea parintilor. O lipsa compensata ulterior cu efortul de a reusi in viata si de a fi pe propriile picioare, de a ne castiga locul si statutul meritate. Marcatorul astral sta in zodie pana in august 2018.

Mercur retrograd ne avertizeaza ca ne vom impiedica pe viitor de efectele unor conflicte deschise acum. Chiar daca luam distanta de persoanele implicate. Ecourile se vor tine dupa noi. Iar intre noi si o impacare vor sta mereu cuvintele de acum.

 

 

Ce e recomandabil sa facem de Paste?
Sa nu rascolim trecutul, sa nu ne lasam antrenati in discutii despre situatii si fapte din trecut. Mercur retrograd in Berbec spune ca nu se rezolva nimic prin acest tip de discutii. Da, putem avea satisfactia ca am pus pe cineva la punct, ca ne-am varsat oful. Dar nu se rezolva nimic prin asta. Mai mult, o cearta cu Mercur retrograd va rostogoli un bugare din ce in ce mai mare. Iar la final nu ne vom mai recunoaste nici vorbele nici logica mesajului. In plus, replicile vor fi din ce in ce mai razboinice, atatand spiritul combativ si nevrozele. Isus-ul din inima fiecaruia va fi numai bun de rastignit. Fiecare vorba, chiar si adevarata, chiar si in propria aparare dar rostita cu naduf, va mai bate un cui in cruce.

Apoi, sa nu ne alimentam fricile sau dezgustul ori dezaprobarea inainte de Paste, la gandul ca ne-ar putea astepta aceleasi discutii sau false amabilitati care mascheaza vechi ranchiune. Sa nu recream atmosfera tensionata din familie prin proiectarea unor scenarii negative. Pentru ca fricile noastre nu fac decat sa mentina conflictele si sa alimenteze atitudinile ostile.

Asadar, sa fim constienti ca este foarte posibil sa se repete scene neplacute din trecut si e bine sa ne compunem o stare sufleteasca impaciuitoare, iertatoare. In plus, sa avem grija sa nu fim prinsi pe picior gresit – jignibili, suparabili, suprasensibili. In fond, stim jocul! Mai mult, putem contrapune o stare de spirit mai elevata, de toleranta, intelegere, constiinta inalta, intuitia cauzelor, citirea sufletului si a caracterului mic ce, langa un defect comportamental, indica clar o rana, o lipsa, o durere.

Daca unii au gand de impacare si vin cu scuze ori justificari, e recomandabil sa ii ascultam in timp ce le privim inima. Sigur vom descoperi in spatele cuvintelor poate un interes, poate rusine, poate regret sau zvacul unei constiinte.

Ascultarea si acceptarea nu ne fac prosti de buni in ochii celuilalt, ci de-a dreptul intelepti si ghizi spirituali, pentru ca vazandu-i inima, ii activam licarul de lumina.
Si mai putem face ceva. Putem veni cu comportamente si atitudini practice si corectoare. In loc de lamentari sau defensiva agresiva mai bine ne adaptam comportamentul si alegem acele cuvinte si gesturi care dezamorseaza, abat atentia si mai ales destind atmosfera. Umorul este o pilula buna in orice boala. Daca il aveti din nastere sunteti salvati. Daca nu, inspirati-va din site-urile cu bancuri. Gasiti motive de apreciere la ceilalti, punctati partea plina a paharului. Nu va mai straduiti sa va disculpati sau sa dati replica.

Paste Fericit, cu IUBIRE pe cruce inviind!

Camelia Patrascanu – astrolog, psiholog, consilier dezvoltare personala

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

*