Eclipsa de Soare: Luna chemata la raport

Eclipsa de Soare in Fecioara
Scris de Camelia Patrascanu
31 Aug 2016, 11:54 AM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Eclipsa de Soare: Luna chemata la raport – 1 septembrie 2016

Eclipsa de Soare* (Luna Noua) inseamna ca Luna se afla intre Soare si Pamant, perfect aliniata. Noi vedem ca ecraneaza Soarele. De fapt, Soarele cheama la raport Luna – nelinistile, grijile, obligatiile, confortul si comoditatile, amintirile si complexele inradacinate in noi, bolile si parazitii care ne fura vitalitatea.


Adica fricile (conditionarile) noastre sunt puse in lumina, dezbracate de haina lor infricosatoare si fortate sa se justifice. Descoperim radacinile lor.


Si vai, aflam (ajutati de Mercur retrograd – reanalizarea) ca sunt create pe baze false. Ele au efect real dar nu au o viata de sine statatoare. Le-am inventat. Asa cum am inventat lumina electrica – acum avem nevoie de ea dar ne putem dispensa de ea daca ne costa prea mult.

Unele obligatii ne-au ajutat sa avansam in viata, ne-au livrat o lista de TREBUIE care ne-a urnit, ne-a stimulat inteligenta si ne-a facut sa dam imposibilul, descoperindu-ne maretia, perseverenta, profunzimile fiintei – si doar pe cele progresiste ar fi bine sa le mentinem constient. Dar asta nu inseamna ca suntem sclavii acelor obligatii – noi le-am inventat, noi le putem dizolva intr-un mod armonios (articol in curand!).

Alte obligatii ne-au inrobit pentru ca am fost prea subordonabili, prea submisivi, am vrut sa ne facem datoria dar nu o datorie aleasa liber, ci impusa sau rezultata ca efect al altor actiuni – adica aparuta drept consecinta.


Iar consecinta este mereu conditionanta prin insasi natura ei.


Luna Noua in Fecioara ne confrunta cu aceste obligatii false. Pornite din dorinte sau frici induse de altii ori acceptate pentru a face pe plac altora. Si de aici o serie de alte consecinte care ne-au format acum cadrul limitat de viata si poate au generat paraziti ce se hranesc cu viata noastra.

Poate nu vrem sa spulberam acest cadru dintr-o data. Dar putem incepe sa avem o atitudine mai constienta si demna de valoarea noastra in interiorul lui. Astfel nu il vom mai alimenta.

Eclipsa de Soare simbolizeaza faptul ca nu mai putem vedea lumina (spiritul, accesul la propria constinta) de pacla grijilor si a obligatiilor. Sau din cauza unei rutini de viata care ne face sa credem ca asa trebuie sa fie viata. Initial am avut motive sa ne angajam in obligatii sau sa le acceptam drept consecinte ale alegerilor noastre (familie, profesie, parinti, relatii sociale).


Am acceptat un soi de inregimentare pentru a ne integra si proteja. Bolul de sticla pe care l-am creat pentru a ne proteja de vant a devenit orizontul nostru, uitand ca e ceva dincolo de el si ca noi l-am pus.


Ne-am luat obligatiile prea in serios (uitand ca ele ne-au servit drept cadru de functionare) si le-am dat si o incarcatura morala ca sa ne asiguram ca nu renuntam la ele.

Nu toate renuntarile sunt necesare, doar acelea care ne alunga bucuria (nu placerea, nu vorbesc aici de desfatari hedoniste).


Si nu toate renuntarile sunt lase si condamnabile – doar cele izvorate din egotism, moft si libertinaj.

Desigur, avem dreptul la acestea dar ar fi bine sa nu le lasam tocmai pe ele sa ne aleaga destinul pentru ca nu sunt cele mai valoroase parti ale noastre.


Doua aspecte subliniaza eclipsa – erorile de paradigma (viziune si judecata), cu consecintele lor si incorsetarile care ne subjuga si ne fura bucuria (obligatiile, angajamentele, bolile), cu tot cortegiul lor de rezultate toxice, impreuna cu frica de schimbare.


Da, poti renunta la convingeri si prejudecati, chiar daca credeai ca e moral sa le sustii, cand ele te izoleaza de ceilalti si iti blocheaza adevarata intelegere si empatie.


Da, poti sa incetezi sa mai cersesti aprobarea sau acceptarea celorlalti si sa fii tu insuti, chiar daca unii iti intorc spatele (a fi tu insuti nu inseamna a fi neglijent si ostentativ) – ei intorc spatele fostului tu, care … nu esti TU.

Da, poti sa renunti la o casnicie toxica si sa fii apoi parinte mai bun si mai implicat (invatand sa obtii cooperarea partenerului).

Da, poti renunta la o cariera si sa faci ceva ce-ti place, pregatind momentul acestui viraj mai intai in sufletul tau, apoi in administratia ta (tine cont de realitatea pe care ti-ai creat-o pana acum).

Da, poti renunta la casa confortabila daca ea te inrobeste prea mult si sa gasesti ceva ce poti ingriji firesc prin munca si talentele tale.

Da, poti renunta la o relatie pe care ti-ai dorit-o, dar care te tine incordat si iti alunga bucuria, complexandu-te, inhibandu-te si devalorizandu-te.

Soarele din Fecioara isi pune lumina pe Luna, care de pe Pamant pare ca „ia fata” Soarelui. Cand de fapt, Soarele chema la raport Luna si face Pamantul sa isi vada depozitele de suferinta generata de alegeri gresite si obligatii pornite din dorinte exagerate, violente sau false – arhivate de Luna.

Fecioara nu e combativa. Conflictele nu sunt pentru ea. Dar e neintrecuta in investigatii, scotociri, aducere la lumina, curatare, igienizare, ordonare si eficientizare. Arunca doar ce nu foloseste.

Asa ca ne va indemna sa pastram obligatiile ce ne ajuta sa evoluam si care ne stimuleaza, dar ne va sesiza foarte critic pastrarea inutila a unor comportamente si relatii vicioase facandu-ne sa ne simtim nedemni de noi. De fapt va sti foarte bine sa ne arate unde ne facem mici si ne cedam puterea – caror placeri, persoane sau castiguri. Si ne va arata si ca nu merita, adica ne-am facut naiv calcule gresite si ne-am alimentat cu himere.


Eclipsa de Soare din Fecioara ne arata ca bunatatea nu e mereu rasplatita, pentru ca nu e oferita corect, si ca asta poate fi acum sursa unei dezamagiri. Ca e bine sa cantarim mai atent nu cat avem de dat, ci cat poate primi celalalt si daca e timpul sa primeasca.


Daca stie sa ceara, adica sa isi recunoasca nevoia si sa invete recunostinta. Nu pentru ca noi am avea nevoie de recunostinta, ci ca acea persoana are nevoie sa experimenteze aprecierea ca parte a procesului sau de evolutie spirituala. Si n-avem de ce sa-l incurcam. Recunostinta adevarata vindeca persoana de samanta invidiei pe care cine stie fata de cine o fi avut-o vreodata in viata. Si aceasta samanta se transforma in admiratie. Si de admiratie va trebui sa ne eliberam in procesul nostru evolutiv, ca sa putem iubi cu adevarat, dar asta e alta discutie, pentru alta Luna Noua si eclipsa.

*Eclipsa nu este vizibila in Romania – citeste aici despre fenomenul astronomic

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , ,

Comentarii

*

  1. Carmelusa Maya

    O postare care ma pus pe gânduri , mulțumesc !

  2. Cramer Viorica

    Multumim,sunt interesante postarile dvstr.Sunt pe intelesul nostru!

  3. Daniela

    Incredibil, pica perfect in situatia mea de acum. Multumesc