Fazele Lunii – 27-29 August 2016

fazele lunii_scadere
Scris de Camelia Patrascanu
27 Aug 2016, 2:45 AM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

27 august, 7:06 29 august 11:12

LUNA in scadere in RAC

 

Sufletesc:

Avem nevoie de liniste sufleteasca, siguranta si comoditate. Nu ne complicam dar nici nu lenevim. Ne miscam in jurul casei si al locurilor cunoscute. Ideea de tihna familiala si de stabilitate presupune evitarea companiilor dificile, preferarea locurilor cunoscute si a oamenilor tihniti. Dupa-amiaza de 28 august are un puternic iz nostalgic. Pot fi revederi sau rememorari pline de emotii placute.

Recomandari:

Corpul pierde mai usor lichide. Aspectul acesta se va accentua pe intervalul urmator. Este indicat sa ne hidratam mai bine. Stomacul nu trebuie umplut prea mult cu mancare. Ideal ar fi sa putem consuma mai mult hrana lichida. De altfel, acum putem slabi mai usor, zilele pana pe 2 septembrie sunt cele cu potentialul de slabire cel mai mare – chiar si 1 kg pe zi pe 31 august, 1 si 2 septembrie.

Sanatate:

Energia Lunara sensibilizeaza stomacul, vezica biliara, pielea, articulatiile, genunchii. O hrana mai usoara permite acestor segmente de corp sa se curete si detoxifice. Ceaiurile hepatice ajuta bila si ficatul. Gomajul ajuta pielea sa se curete si regenereze.Miscarea si dieta usoara ajuta articulatiile. Lichidele ajuta la eliminarea sarurilor si depunerilor excedentare. Dar riscam sa pierdem din mineralele bune sau simtim efectul puternic al unor carente. Se recomanda suplimente de minerale sau, in cazul carentelor, sucuri din plante verzi si radacinoase puternic nutritive: sfecla, morcovi, kale.

Pentru curatarea bilei: andive, sparanghel, coriandru (elimina metalele grele), patrunjel, telina, mar verde.

Sunt recomandate cufundarile in baie de plante – pielea se va bucura de o buna inmuiere si curatare profunda.

Casa:

Este un interval bun sa curatam instalatiile sanitare, sa dezinfectam baile si bucataria. Tindem sa tinem in casa prea multe obiecte nefolositoare dar care au inmagazinat nostalgii si energii care ne „prafuiesc” sufletul. Poate e bine sa renuntam la unele dintre cele care nu au nicio relevanta acum, care nu descarca vreo valoare in prezent.

Avertizari:

De evitat conflictele si certurile, mai ales in familie. Sa sunam si alinam persoanele pe care le iubim si de care stim ca viata ne va desparti. Sa nu lasam sa treaca aceste zile fara o declaratie de iubire spusa celor la care tinem.

 

In general, Luna in descrestere in Rac ne face mai atenti la viata sufleteasca, la emotiile noastre, la modul in care ne afecteaza gesturile persoanelor din jur. Suntem foarte centrati pe propria siguranta si pe obtinerea sentimentului de stabilitate prin propriile eforturi.

 Acum stim cel mai bine ce anume ne da stabilitate si cum o putem obtine. Plasandu-ne in centrul interesului nostru de a ne simti confortabil, riscam sa le dam foarte putin celor din jur. Dar macar stim de ce nu o facem, la ce nu putem renunta. Este una din pozitiile cele mai conservatoare si mai vulnerabile, totodata. Pentru ca acum senzorii nostri avertizeaza in permaneta (de multe ori subiectiv) ca exista motive sa intram in carapace, sa ne baricadam in spatele peretilor, in lumea noastra interioara. In aceste zile tindem sa acumulam, sa tezaurizam, sa depozitam chiar si obiecte, amintiri sau emotii, care acum nu reprezinta prea mult, dar a caror valoare credem ca va creste mai tarziu.

 


 

25 august, 2:40 – 27 august, 7:06

LUNA in scadere in GEMENI

Sufletesc:

Dispozitia este mobila, fluida, curgatoare. Mintea alerta si curioasa. Istetimea si intuitia ne pot scoate din situatii si dialoguri dificile. Sunt de preferat eschivarile si raspunsurile laconice sau cu dubla interpretare, disputelor si polemicilor care tind sa se prelungeasca prea mult ori sa fie reluate ostil peste cateva zile (in prima saptamana din septembrie, cand Mercur va retrograda). Un refuz nu trebuie sa ne descurajeze. Fie ne reorientam, fie reluam propunerea la inceput de septembrie (cand ne vom afla in perioada razgandirilor).

Recomandari:

Zilele cer suplete mentala si adaptabilitate. Sa ne largim punctele de vedere sau sa tinem cont si de opiniile altora. Succesul vine din compilarea experientelor si rezultatelor. Trebuie sa facem un mixt de informatii si sa decantam cu grija. Aici devine importanta scara de valori, principiile care ne guverneaza mintea si sufletul.

Dar sa nu lansam date incerte ori exagerate si sa nu credem ce ni se spune pana nu am confruntat cu alte informatii primite. Circumspectia este recomandata.

Zile bune pentru a ne prezenta si folosi cunostintele (inclusiv cele de limba). Atentie la mimica si gesturi, ele pot spune mai mult decat cuvintele. Mintea are nevoie de hrana – sa incepem o carte noua, sa citim un articol, sa invatam ceva nou, sa scriem un articol, etc.

Avertizari:

Interzis barfelor, indiscretiilor, scaparii informatiilor secrete, denunturilor. Putem fi trasi de limba sau putem fi tentati sa-i facem pe altii sa spuna mai mult decat vor. Sigur este ca urechile noastre vor auzi mai mult decat putem stoca.

Nu e o perioada buna pentru a incredinta secrete!

Sanatate:

Plamanii, mainile si picioarele primesc energia Lunii. Sunt recomandate tratamentele de ingrijire ale mainilor si picioarelor (eficient masajul profund, anticelulitic, in zona coapselor). Aplicarea gelului pe unghii risca sa tina mai putin.

Plamanii au sansa sa se curete de toxine, de aceea sunt recomandate ceaiurile care fluidizeaza secretiile aparatului respirator.

Casa:

Geamurile, biblioteca, holurile, gurile de aerisire, mansarda, aparatele de aer conditionat pot fi curatate, reparate, schimbate. Casa are nevoie de o primenire, de o schimbare. Este o idee buna sa schimbam pozitia mobilei, sa redecoram usor, sa facem o mica schimbare.

Interval bun pentru a arunca incaltamintea veche – in felul acesta, simbolic, ne dezlegam drumurile si ne conectam la idei si oameni noi.

 In general, Luna in scadere in Gemeni faciliteaza asimilarea informatiei, subliniaza dorinta de a ne imbogati cu impresii, cu imagini, si concepte. Acum suntem mai dispusi sa-i ascultam pe altii. De asemenea, in aceste zile lumea interioara este mai plina de ganduri, de idei si de cuvinte. Dialogul interior creste si vom fi framantati de ganduri, ne vor napadi amintirile, ne vom imagina in diverse situatii in care sustinem un anumit punct de vedere.
Receptivitatea la ideile altora este mai mare, la fel ca si capacitatea de sinteza.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , ,

Comentarii

*