Horoscop 2018 Sanatate Capricorn

Horoscop 2018 Capricorn
Scris de HoroscopTV
01 Ian 2018, 7:00 AM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Horoscop 2018 Sanatate Capricorn este ghidul tau pentru nou an, in care afli care sunt momentele benefice pentru corpul tau, dar si care sunt capcanele care pot sa dauneze starii tale de bine. Te invitam sa citesti aceasta analiza astrologica, semnata Camelia Patrascanu.

 

Anul 2018 începe cu o încărcătură astrală extrem de mare pe zodia voastră.

Mai multe planete se aglomerează în Capricorn, genereând două vârfuri foarte importante chiar pe 1-2 ianuarie, când se formează o Lună Plină sub marcajul zodiei voastre şi apoi la Luna Nouă din 17 ianuarie. Foarte multe planete şi semne astrale sunt în Capricorn, de aceea şi energia cosmică este foarte mare şi o puteţi resimţi într-un mod foarte putenic.

Toate zonele nevralgice din corp se pot resimţi în luna ianuarie, din cauza acestui flux astral energetic foarte puternic, iar problemele de sănătate pot fi răscolite. Cele clasice, care vizează zodia voastră, sunt legate de articulaţii şi în general, de sistemul osos şi cel locomotor, cu genunchii, gambele, şoldurile, coloana, mai ales în zona cervicală, ficatul, bila. Pot să nu reziste la acest flux astral energetic dacă nu sunt reparate, sau dacă nu sunt în echilibru.

Dar cel mai important aspect este intrarea lui Saturn în zodia voastră şi asta se întâmplă din 19 decembrie 2017, tranzit care durează în Capricorn până în 21 martie 2020. Este extrem de important pentru că ajunge o dată la 30 de ani în zodia voastră. Saturn este planeta voastră, iar acest tranzit are menirea de a vă reseta. Unul din aspectele pe care le pune în discuţie este cel legat de vitalitate, energie, sănătate, și punctează practic, felul în care locuiţi în corpul vostru, și care este linia voastră de echilibru. Sigur că Saturn va viza chiar postura corporală, și va fi atent la ținutele inestetice – în cazul vostru mersul – la câtă siguranţă aveţi, la cât de mult vă puteţi baza pe corpul vostru la vârsta pe care o aveţi acum. Astrul depistează unde vă sunt slăbiciunile, sensibilităţile, şi vă verifică toate componentele fizice, nepermițându-vă să mai fiţi neglijenţi. De altfel, veţi sesiza singuri că poate nu vă comportaţi onest cu corpul vostru, că nu staţi corect la birou, că nu faceţi destulă mişcare, că nu aveţi greutatea potrivită şi uitându-vă cu atenţie în oglindă, veţi fi destul de aspri cu voi şi destul de lucizi, pentru că la asta vă obligă Saturn. Stabiliţi, foarte sincer cu voi, cum vreţi să îmbătrâniţi, dacă lăsaţi ca procesul de degenerare să meargă mai departe sau luaţi măsuri.

Aceste măsuri nu sunt pe o perioadă scurtă de timp, ci dimpotrivă, Saturn vorbeşte de schimbări şi atitudini care trebuie urmate o lungă perioadă de timp, poate toată viaţa, astfel încât să nu mai ducă niciodată la o îmbolnăvire sau la o fragilizare. Saturn vorbeşte de înţelepciunea cu care vă abordaţi sănătatea, învăţând din experienţele trecute, învăţând ce este durerea, învățând să acceptaţi să vă schimbaţi conduita de viaţă. Vă recomandă, așadar, mai multă răbdare, mai multă înţelegere faţă de propria persoană, mai multă cumpătare, mai mult calm, în toate aspectele vieţii. Această tendință se va reflecta şi în relaţiile voastre, mai ales în felul în care vă consumaţi în relaţii.

Totodată, Saturn vă temperează nemulţumirile cu privire la ce nu funcţionează în viaţa voastră sau în viețile celor de care aveţi grijă, și vă îndeamnă să acceptaţi lumea aşa cum este. Toate lucrurile acestea contribuie foarte mult la sănătate, pentru că în mare parte, bolile și chiar accidentele, vin din felul în care noi ne poziţionăm în viaţă, din convingerile şi concepţiile noastre, drept consecințe ale tulburărilor și nemulțumirilor pe care le adunăm în sufletul şi mintea noastră. Aşa încât Saturn vă invită să fiţi mai înţelepţi dacă vreţi să fiţi mai sănătoşi.
De asemenea, un tranzit important pentru sănătate este instalarea lui Jupiter în Săgetător, dar asta se va întâmpla la final de an. Jupiter intră în Săgetător în 9 noiembrie 2018 şi rămâne acolo un an de zile. Este o perioadă în care chiar veţi fi invitaţi să vă economisiţi energia şi să fiţi martorii propriei voastre vieţi şi să staţi mai liniştiti decât altă dată, să nu vă aruncaţi în lupte inutile, să nu vă consumaţi energia şi vitalitatea aiurea. Jupiter în Săgetător poate să-i şi amendeze pe aceia dintre voi care poate şi-au risipit prea mult nervii, sufletul, timpul, energia, sănătatea, orele de somn, în diverse acţiuni şi proiecte, profesionale în special. De aceea aş spune că Jupiter în luna noiembrie vine cu o avertizare pentru cei care nu au avut grijă de sănătatea lor. Nu este cazul să ajungeţi în acest punct pentru a lua măsuri. E bine să profitaţi de toate tranzitele bune ale anului 2018 pentru ca să vă aplecaţi cu înţelepciune asupra îngrijirii voastre din timp.

Care sunt ajutoarele din acest an 2018? În primul rând Neptun, în zona cunoaşterii, vorbeşte despre înţelegerea holistică a unei afecţiuni. Cu alte cuvinte, este bine să nu vă preocupe doar rezolvarea fizică a organului bolnav, ci să înţelegeţi cauzele care au dus la îmbolnăvire, comportamentele care au susţinut îmbolnăvirea. De asemenea, să analizaţi situaţiile de viaţă, stresurile acumulate şi conflictele create, care poate v-au încordat atât de mult, încât au scăzut imunitatea şi vitalitatea corpului înainte de imbolnăvire.

Neptun vorbeşte despre un alt tip de înţelepciune, nu cea venită din observarea corporalităţii, ci din observarea trăirilor, emoţiilor, a echilibrelor interne, foarte subtile şi fragile, a modului în care gândiţi secundă de secundă despre lucrurile care vi se întâmplă. Şi această toxicitate a mentalizării şi a gândirii este cea care poate să contribuie la starea voastră internă. În acelaşi timp, o gândire pozitivă, plină de credinţă, de încredere în viaţă, poate să contribuie la vindecare. Deci, un prim ajutor îl reprezintă Neptun în Peşti, în zona cunoaşterii subtile şi a înţelegerii holistice, a vindecării de la cauză la efect.

Această gândire este activată de tranzitul planetelor în Peşti, se întâmplă în februarie şi toată luna poate fi folosită pentru a reflecta la viaţa voatră, sau la problemele de sănătate într-un mod integrator, pornind de la cauzele îndepărtate, de la felul în care s-au legat anumite evenimente care poate v-au adus în acest punct. De asemenea, este o bună perioadă pentru vă informa cu privire la sănătate. Aveți mult de citit, şi n-ar strica să lecturaţi articole sau cărţi care vizează îngrijirea sănătăţii, vindecare, eliminarea toxinelor, gândirea pozitivă. Chiar dacă sunt adjuvante în vindecare, ele sunt importante, cel puţin în perioada februarie-martie.

Un alt moment important pentru sănătate este tranzitul lui Marte prin Capricorn, între 17 martie şi 16 mai. Este important pentru că întâlneşte multele planete plasate în Capricorn. Este vorba de Saturn, de Pluto, Luna Neagră, și Soarele. Așadar multe astre care primesc această energie marţiană şi poate este şi perioada în care corpul vă dă semnale stânjenitoare, şi chiar dureroase din zonele unde s-au acumulat probleme.
Este o perioadă în care n-ar trebui să vă epuizaţi fizic sau să faceţi mişcări prea îndrăzneţe, sau un sport prea agresiv, pentru că este posibil să vă atingeţi limitele. Însă, este o perioadă foarte bună pentru decizii foarte curajoase vizând schimbarea stilului de viaţă şi mai ales luna mai vă ajută în acest sens, pentru că şi Venus este plasat în Gemeni, în spaţiul vindecării. Hotărârile sunt ajutate de o înţelegere a cauzelor, de investigaţii benefice, cu rezultate clare care sugerează o linie de tratament accesibilă înţelegerii voastre, astfel încât voința voastră de vindecare, deja mobilizată, este dublată şi de încredere.

Un alt moment bun este dat de tranzitul lui Venus în Leu, 13 iunie-9 iulie. Aş zice că diversele renunţări pe care trebuie să le practicaţi privind stilul de viaţă sunt mult mai uşor de făcut, pentru că sunt făcute cu înţelegere şi aproape cu bucurie. Descoperiţi o bucurie în a avea grijă de propria persoană şi asta este lăudabil. De altfel, bucuria nu ar trebui să lipsească în anul 2018 de la masa voastră, datorită lui Jupiter în Scorpion, care aduce multe lucruri bune. Dacă vorbim de sănătate, astrul poate aduce spijin prin prieteni, sau diverse persoane de care vă apropiaţi şi care vă captează atenţia şi vă câştigă prietenia sau simpatia. Poate fi vorba chiar şi de un terapeut, un prieten care vă susţine, sau un prieten care are diverse rezultate bune în ceea ce priveşte sănătatea şi poate fi chiar un model pentru voi.

Este bine să vă lăsaţi inspiraţi de prietenii din preajma voastră sau de cunoştinţe care vă prezintă diverse modele, pentru că la aceste persoane care şi-au rezolvat probleme, găsiţi un exemplu şi poate elemente care vă ajută pe viitor.

Poate nu este anul unor schimbări radicale, ci al unei autoanalize care poate să ducă la schimbări benefice, astfel încât să nu ajungeţi la mari crize. Pentru că, Jupiter intră în Săgetător în spaţiul recluziunii, retragerii, îngrijirii, discreţiei, liniştii, repausului şi pentru a nu fi forţaţi să luaţi un repaus care nu vă convine, e mai bine să vi-l propuneţi singuri. Jupiter în Săgetător, din 8 noiembrie 2018 până în toamna lui 2019, vorbeşte de o perioadă foarte bună pentru îngrijire şi pentru relaxare, sau pentru anumite tratamente care vă reîncarcă, vă remodelează, vă întăresc corpul. Este o perioadă bună pentru conservarea energiei şi pentru rezolvarea problemelor, mai ales locomotorii, pentru aceia dintre voi, nu puţini, care au probleme cu picioarele, genunchii, articulaţiile.

Aşa încât, finalul de an se arată ca fiind unul extrem de ponderat şi de cuminte şi poate din 8 noiembrie vă propuneţi o perioadă mai lungă în care vă îngrijiţi sănătatea. Datorită înţelepciunii adusă de Saturn acceptaţi să fiţi un pic mai prudenţi şi să nu vă mai forţaţi limitele, nici cele corporale, nici cele sufleteşti şi mentale. Învățați, așadar, să nu vă mai consumați inutil în tot felul de felul de lupte, de proiecte, care de fapt vă hrănesc mai mult ambiţia, dar care în economia destinului poate că nu contează atât de mult. Aveți prilejul în această perioadă, să testați cum să trăiţi viaţa mult mai valoros, sub aspectul calităţii, şi nu al cantităţii.

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: ,

Comentarii

*