Horoscop 2018 Sanatate Varsator

Horoscop 2018 Varsator
Scris de HoroscopTV
01 Ian 2018, 7:01 AM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Horoscop 2018 Sanatate Varsator este ghidul tau pentru nou an, in care afli care sunt momentele benefice pentru corpul tau, dar si care sunt capcanele care pot sa dauneze starii tale de bine. Te invitam sa citesti aceasta analiza astrologica, semnata Camelia Patrascanu.

 

Anul 2018 vine cu un tranzit ce se poate arăta dificil pentru voi. Este vorba de prezenţa lui Saturn în Capricorn.

Astrul stă în această zodie din 19 decembrie 2017 până pe 21 martie 2020. Este în general un tranzit devitalizant, care vă atrage atenţia asupra unor boli mai vechi, sau asupra unor disfuncţii instalate în timp, care nu pot fi rezolvate rapid. E nevoie de răbdare şi poate de o regândire a perioadelor de odihnă şi a calităţii odihnei. Somnul este foarte important în această perioadă. Dar şi mişcarea, este la fel de importantă pentru că organele vizate pot fi articulaţiile, sistemul osos, în general, coloana, (dar şi bila şi ficatul). De asemenea, Saturn poate vorbi şi de anumite reziduuri toxice, depuneri pe vase, sau noduli şi chisturi, care nu se pot dizolva decât într-un timp lung, pe care trebuie să vi-l oferiți. Anumite rigidităţi din corp pot fi supărătoare în acest an.

Este un tranzit care vă recomandă mai multă detaşare, mai multă tihnă, linişte, mai multe momente de reflecţie pentru sufletul vostru. Așa încât, poate vă este mai potrivită o muncă mai retrasă, ce vă permite să acordaţi atenţie detaliilor. Chiar dacă este mai minuţioasă, iar voi nu sunteţi obişnuiţi cu lucrul ăsta, acest tip de activitate, care vă permite găsirea propriului ritm, este poate mai potrivit decât activităţi zgomotoase, expuse public, sau care necesită adaptări dificile. Aveți nevoie de mai multă linişte şi de mai multă stabilitate pentru a avea grijă de sănătate.
În acest sens, foarte mulţi dintre voi sunteţi nevoiţi să faceţi alegeri în ceea ce priveşte munca şi cariera şi chiar să fiţi un pic mai detaşaţi, chiar dacă încă mai aveţi proiecte în care sunteţi angrenaţi. Este un prilej bun pentru o implicare mai lucidă şi mai circumspectă şi detaşată de rezultat. Învățați să fiţi dedicaţi, fără să aveţi mize pe care să le escaladaţi.

În acelaşi timp, Neptun în zona alimentaţiei vorbeşte de faptul că poate nu vă hrăniți corect. Alimentele pe care le folosiţi sau care vă plac pot fi toxice, sau există tulburări la nivelul tubului digestiv şi al tranzitului intestinal care fac să nu asimilaţi substanţele nutritive. Poate că o hrană, spune Neptun, mai uşoară, cu porţii mai mici, dar cu mese mai dese, bazată mai mult pe vegetale, e mai utilă pentru voi. Puteți încerca mese cu nutrienţi într-un stadiu mai asimilabil, cum sunt sucurile concentrate naturale de legume şi fructe şi frunze, sau suplimentele, sau tincturile, care vă pot ajuta mai mult să asimilaţi în cantitate mai mare nutrienţii de care aveţi nevoie. În tot cazul, ceea ce puneţi în farfurie poate fi vindecător sau poate fi toxic. De aceea trebuie să gândiţi mai bine cum mâncaţi şi ce mâncaţi, și să vă asigurați că există cu adevărat tihnă la masă. Nu mai aveţi voie să vă alimentaţi, cum poate vă era stilul, din mers, cu ce găsiţi de cumpărat pe stradă, în timp ce rezolvaţi diverse probleme, sau în timp ce urmăriţi ştirile.

Există câteva momente importante pe parcursul anului, în care puteţi să acţionaţi mai energic şi mai punctual pentru sănătatea voastră. Chiar începutul de an, luna ianuarie, şi până în prima săptămână din februarie, prezintă tranzite valoroase în zona sănătăţii şi a vindecării. Odată cu sărbătorile de iarnă din 2017, până la mijlocul lui februarie 2018, puteţi să sesizaţi diverse sensibilităţi şi slăbiciuni. Este o perioadă în care trebuie să acordaţi atenţie odihnei, aşa încât mare grijă cum petreceţi sărbătorile de iarnă şi câtă energie consumaţi în distracţiile propuse pentru ianuarie.

În al doilea rând, traversarea Capricornului de către Marte, în perioada 18 martie-15 mai, este foarte importantă pentru că poate reactiva dureri mai vechi. Este o perioadă de devitalitate, ceea ce înseamnă că se prelungeşte zona de atenţie şi de introspecţie a corpului vostru şi a nevoilor voastre corporale. Marte va retrograda în Capricon în perioada 12 august-26 august, şi vă atenţionează asupra faptului că riscaţi să trataţi superficial unele probleme, pentru că probabil semnalele sunt prea discrete pentru voi. În acelaşi timp, însă pot reveni în actualitate afecţiuni mai vechi pe care poate le consideraţi rezolvate, dar v-aţi grăbit prea mult şi nu aţi reuşit să încheiaţi un moment de vindecare. De aceea, semnalele pe care le primiţi din partea corpului vostru şi durerile pe care le simţiţi în perioada martie-mai, trebuie luate în serios pentru că ele se întorc în a doua jumătate a lunii august. Nu trebuie să vă grăbiţi să faceţi intervenţii chirurgicale în aceste perioade, în aprilie-mai sau în a doua jumătate a lunii august. Chiar dacă, medical vorbind, este indicat, corpul vostru poate să nu integreze foarte bine o intervenţie. Dacă aveţi alternative e bine să le alegeţi, dacă nu, trebuie să ştiţi că este nevoie de răbdare şi timp pentru recuperare şi trebuie să vi le acordaţi.

Saturn în Capricorn spune că până în martie 2020 ar trebui să fiţi răbdători cu recuperarea deplină a capacităţilor organelor voastre, în cazul în care treceţi printr-o operaţie. În acelaşi timp, semnalele pe care le primiţi în aprilie-mai vă sesizează faptul că dacă nu vă schimbaţi stilul de viaţă, este posibil să se instaleze în corpul vostru o slăbiciune pe care nu o mai puteţi rezolva.

Un alt aspect important pentru sănătate este instalarea lui Uranus în Taur, între 15 mai 2018 şi aprilie 2026. Este o perioadă foarte lungă în care astrul vă poate sâcâi, dar vă poate şi ajuta. Unele obiceiuri de viaţă instalate încă din copilărie trebuie schimbate – obiceiuri alimentare, de somn, de odihnă, toate obiceiurile care vizează calitatea vieţii trebuie făcute imediat, chiar dacă rezultatele nu sunt vizibile foarte repede. Tratamentele sunt de lungă durată dar energia, hotărârea şi convingerea cu care le iniţiaţi trebuie să fie la cote maxime şi deciziile trebuie luate rapid.

Aşa încât, din 15 mai, cu plasarea lui Uranus în Taur, nu mai aveţi voie nici să vă minţiţi, nici să ignoraţi, nici să amânaţi în momentul în care trebuie să luaţi măsuri pentru sănătatea voastră. Se poate spune că 2018 şi 2019 sunt ani de remodelare corporală, de reinventare, de reparaţii generale. Dar aceste reparaţii cer blândeţe şi răbdare. Dacă vă asumaţi acest timp şi acest pasaj şi vă regândiţi întreaga viaţă dând atenţie schimbărilor voastre corporale, în 2020 puteţi să vă simţiţi cu totul revigoraţi. Decizia de a face o astfel de schimbare de calitate poate să aibă loc odată cu prezenţa lui Marte în semnul vostru zodiacal. Acest astru dă energie, vigoare, forţă, îndrăzneală şi claritate, propune obiective tangibile şi foarte clare.

Marte se instalează în Vărsător între 15 mai şi 15 noiembrie, cu un scurt pasaj în care se întoarce în Capricorn. Cu alte cuvinte, o mare parte din acest an dispuneţi de energia marţiană, care vă dă curaj, putere, forţă de regenerare, determinare. E adevărat că va retrograda în zodia voastră între 27 iunie şi 28 august. Poate curajul bate în retragere sau vă gândiţi şi la alte alternative când trebuie să luaţi o decizie importantă pentru sănătatea şi viaţa voastră.
Pe de altă parte, este posibil ca proiectele în care sunteţi implicaţi şi munca pe care o faceţi să vă consume foarte multă energie. Chiar dacă mental şi sufleteşte puteţi să faceţi faţă provocărilor profesionale şi sociale, trebuie să vedeţi dacă e cazul să vă angajaţi în lucruri solicitante. Rămâne de văzut ce decizie luaţi, pentru că Marte instalat în Capricorn între 12 august-26 august, vă reatrage atenţia asupra costurilor enorme, de nerecuperat, cu privire la sănătate.

Aşa încât, din nou vi se spune că în viaţa voastră trebuie să intervină unele modelări şi că sănătatea este importantă mai ales atunci când unele proiecte pe care le aveţi devin prea mari consumatoare de energie. Sigur că vă puteți alege proiecte serioase în care vă implicaţi, dar este indicat ca acestea să nu vă consume în acţiuni sociale, în adaptări dificile la o colectivitate de muncă ce vă suprasolicită sau la şefi care vă sâcâie. Poate vă face mai bine să lucraţi în singurătate şi să alegeţi proiectele care vă permit să vă faceţi singuri orarul, astfel încât să simţiţi că sunteţi stăpâni pe timpul vostru şi pe maniera voastră de lucru.

Un pasaj pentru sănătate este şi prezenţa lui Venus în Rac, în perioada 19 mai-14 iunie, pentru că aduce veşti bune, dar şi relaxare corporală. Poate mai scăpaţi de unele griji delegând anumite sarcini – puteţi astfel să vă ocupaţi de sănătatea voastră. De asemenea, este un pasaj în care vă puteţi bizui pe un terapeut foarte bun pentru voi. Apar prime rezultate ale unor terapii pe care le-aţi urmat.

Un alt moment, iarăşi foarte bun, pentru sănătate, mai ales din punct de vedere alimentar, este intervalul 10 iulie-7 august. Este o perioadă în care o anumită dietă sau suplimente îşi arată eficacitatea. Asimilarea substanţelor nutritive vă ajută să vă reparaţi unele organe, sau să vă reglaţi unele funcţii. În tot cazul, un regim alimentar, strict, dar potrivit pentru voi, nu vă mai stresează atât de mult în perioada iulie-august.

Un alt moment valoros pentru sănătate este instalarea lui Jupier în Săgetător, din 8 noiembrie, pentru un an de zile, care asigură o stare de bine şi de bucurie, mai multă energie, chiar dacă Saturn rămâne în Capricorn. Nu înseamnă să vă irosiţi energia, ci doar să începeţi s-o stocaţi, s-o înmagazinaţi. Jupiter în Săgetător este benefic pentru voi şi mai aduce în discuţie un aspect, și anume încărcarea energetică prin activităţi sportive sau activităţi în aer liber. Trebuie să redescoperiţi plăcerea de a sta în aer liber, de a avea activităţi în natură – veţi constata foarte rapid câştigurile pe care le aveţi. Poate că şi renunţarea la unele vicii, lucru care a fost posibil în perioada iulie-august, la fumat, de exemplu, de care mulţi dintre voi sunteţi pasionaţi, vă ajută să vă încărcaţi bateriile şi să aveţi un plus de energie pe care sigur nu trebuie să-l irosiţi, ci să-l stocaţi.

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: ,

Comentarii

*