Luna Noua in Fecioara – Cu TREBUIE inainte!

Luna Noua in Fecioara – Cu TREBUIE inainte!
Scris de Camelia Patrascanu
27 Aug 2016, 2:07 AM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Luna Noua in Fecioara ne aliniaza la apel. N-o sa ne placa asta. Dar avem numai lucruri bune de scos din asta!

 Din 1 septembrie la pranz (impact 31 august ora 16:00 – 3 septembrie, 0:30), LN a Fecioarei ne trimite la munca, ne umple lista de TREBUIE si ne invata sacrificiul, acceptarea smerita si ordinea.

Desi motivationistii si life coach-ii l-au maleficizat pe „trebuie”, proslavind mascat egoul si individualismul, au uitat sa explice ca „trebuie” ne face serviciul de a ne impinge afara din lene si inertie, dand ce avem mai bun si harnic in noi. Trebuinta ne da imboldul. „Trebuie” ne mobilizeaza, indica urgenta, e ca sirena salvarii. Operatia o face insa chirurgul. Adica ne sesizam si mobilizam ca trebuie dar avansam pentru ca gasim in interior resurse si motive.

Si Fecioara ne aduce o lista de trebuie:

sa avem grija de sanatate ca sa putem munci
sa ne placa ce muncim ca sa ne putem dedica
sa ne placa cu cine muncim ca sa putem colabora
sa ne intereseze mai mult utilitatea muncii decat pontarea muncii – cine ce a facut si cat, si mai mult sa se faca
sa urmarim efectul, roadele, productivitatea
sa abandonam mofturile, menajamentele si lasitatile
sa ne implicam, sa invatam si sa ne perfectionam
sa devenim mai practici si mai organizati
sa fim mai economi
sa invatam sa lucram cu acceptarea situatiilor adaptandu-ne si folosind ce avem la indemana
sa fim utilitaristi si practici

Darurile lui TREBUIE

Fiecare avem o sensibilitate pentru un tip de actiune pe care am face-o pentru ca stim ca fara contributia noastra lucrurile n-ar merge. Si vom refuza menajarea personala, lasitatea, ascunderea, pasarea responsabilitatii ori a vinei si ne vom implica oricat de greu este – pentru ca vom tine mai mult la lucrul implinit decat la noi. Pentru ca prea multi si prea multe sunt in joc, si ne pasa. Pentru ca TREBUIE nu ca noi sa facem, ci ca acel lucru sa se faca. Si noi ne simtim parte din proces si situatie si nu putem sta deoparte. Si pentru ca putem.


Toti avem in astrograma, undeva, Fecioara. Locul acela indica TREBUIE al nostru. A venit timpul ca in aceasta perioada sa aratam calitatile acestei zodii. In felul nostru. Aceasta lectie a devotamentului ne va tine alerti la datorie pentru un an de zile, pana la urmatoarea Luna Noua din Fecioara – 20 septembrie 2017.


Desi multi indrumatori moderni si traineri motivationali ne spun sa ne scoatem cuvantul din cap si din limbaj, ca nu e cazul sa ascultam de el si sa facem ce vrem cand vrem, Fecioara adora cuvantul TREBUIE si vrea sa il folosim inteligent. Iar Luna Noua ne mobilizeaza, ne imboldeste cu un „trebuie’ ce ii ajuta pe unii sa nu piarda al 12-lea ceas.

Iar Luna Noua in Fecioara este de acord cu asta.

TREBUIE da startul, pasiunea. Iubirea continua procesul.

TREBUIE sesizeaza timpul urnirii, al trecerii peste ce ne retine si mai ales peste frici. De multe ori acest cuvant imperativ ne-a facut sa descoperim ce avem mai bun in noi. De multe ori, revoltandu-ne si opunandu-ne lui „trebuie”, am descoperit ceva mai bun. Asa ca el isi face treaba.

TREBUIE nu este pentru spiritul nostru liber si luminat (presupunand ca ne-am prins ca il avem si ca il lasam sa se manifeste), ci pentru personalitatea noastra plina de inertii si reticente ingamfate, care crede ca nu-i de nasul ei efortul, sacrificiul, munca, smerenia, subordonarea. E pentru partea din noi gata sa dea bir cu fugitii. Atunci apare TREBUIE constientizator, moralizator si ordonativ.


Spiritul nostru intelege manevra si accepta impunerea circumstantelor, gasind in asta un prilej de mobilizare si spritualizare, de esentializare a fiintei care isi pune interesele personale pe locul doi, triumfand prin scopul colectiv, prin lucrul de dragul altuia si mai ales altora, pentru a mentine ordinea (homeostazia) micului univers pe care il ocupam.


TREBUIE nu e pentru ca noi sa facem, ci ca ceva sa se faca (de altfel, e un verb impersonal, adica ceva trebuie, nu tu trebuie). Noi suntem liberi sa alegem daca ne implicam sau nu.

Deci, trebuie sa se faca nu sa facem. Facem daca vrem. Dar acum e mai e bine sa vrem.

Nu trebuie sa faci ci TREBUIE sa se faca. Daca te implici e alegerea ta.

Fecioara e incarcata de planete la Luna asta Noua (Soare, Luna, Mercur retro, Jupiter, Destin) si isi multiplica forta de influenta factorial!

Ea ne indeamna la sacrificii si subordonare. Fata de vremuri si situatii, nu persoane. Va trebui sa invatam sa ne adaptam, sa lucram cu ce avem, sa aruncam doar ce nu ne mai trebuie intr-o vreme totusi de economie. Sa alegem ce pastram. Fara o prioritizare corecta a bunurilor, calitatilor, convingerilor si relatiilor noastre riscam sa aruncam copilul cu apa din copaie sau sa pastram apa inutila. Subordonarea la care ne indeamna este, de fapt, maleabilitatea functionala. Nu submisivitatea.

 

Ne trebuie munca si sanatate

Luna Noua din Fecioara vine cu doua directive: munca si sanatatea.

Fecioara (si perioada anului pe care o desemneaza: august-septembrie) si-a castigat reputatia de semn al harniciei, ordinii si organizarii. Ea munceste de dragul utilitatii, sarguincios. Ea sorteaza, califica, discrimineaza, alege, prezerveaza. Acum este importanta implicarea in munca, relatia cu mediul de lucru si echipa. Locul nostru printre ceilalti, rolul si utilitatea noastra. Aflam la ce servim si pe cine. Sau ne putem alege. E bine sa ne preocupe cat de utili ne facem, cui foloseste munca noastra, pe cine bucura, ce plus de beneficitate aduce in lume, cat deranj facem cu prezenta noastra, cat ii dam de lucru vietii si apropiatilor incurcandu-i si nepurtandu-ne de grija. Cum ne descurcam noi si cat ne descurca altii, cat ne ajutam pe noi si cat ii sprijinim pe altii.


Ideea centrala e de a ne face folositori, de a ne aduce contributia si de a ne corecta greselile.


Cu Mercur retrograd si Jupiter la final de zodie, aceasta Luna Noua ne indemana sa ne revizuim foloasele muncii noastre, mai ales daca ne-am lacomit si am asteptat roade mai mari decat culegem si decat am investit (ca talent si harnicie) sau daca am colaborat cu nepriceputi si risipitori.

Mai ales Mercur retrograd se va ocupa de corectii la munca; greseli in procesul de productie, neclaritati cu colegi, plati neonorate, termene depasite.


Va trebui sa fim mai atenti la erorile proprii inainte de a-i critica pe altii. Si sa cautam mai sincer moduri de indreptare a greselilor si nu de criticare a lor. Si sa nu mai umblam cu pîra.


Fecioara e econoama, nu arunca, refoloseste. Totul e util.

Fecioara e utilitarista – vrea sa foloseasca si altora ce face. Si face impreuna cu altii. Va lasa placerea si va alege datoria – facand din datorie mandria si bucuria ei.

Ei bine, fiecare avem pe harta astrala Fecioara si ea corespunde cu un domeniu de viata, unde va trebui sa-i probam calitatile. Luna Noua in Fecioara e imperativa in acel domeniu.

 

Ritualul cu Foc de Luna Noua in Fecioara

Asa cum v-am mai spus, la Luna Plina avem un ritual cu Apa pentru abundenta (crestere, implinie) iar la Luna Noua un ritual cu Foc pentru eliberare (purficare, curatare).

Pentru ca Fecioara are ca domeniu munca zilnica si ingrijirea, acest ritual vizeaza eliminarea blocajelor profesionale, a inactiunii, fricilor, lasitatilor si comoditatilor profesionale, a neincrederii in succes, a ostiltatilor si invidiilor; eliminarea bolilor (paraziti, infectii, noduli, tumori), a obiceiurilor toxice.

In ziua de 31 august, dupa asfintit si pana la miezul noptii, putem face acest ritual. E simplu.

Aprindem o candela sau ardem tamaie.

Scriem pe o foaie aspectele care ne tin pe loc la munca, care ne opresc sa avem succes (rusine, teama de ridicol, teama de confruntare, teama de a spune adevarul, teama de demisie etc.). Aceste aspecte TREBUIE sa se refere doar la noi.


Chiar daca anumite neplaceri sunt provocate de altii, ele au efect pentru ca noi atragem si mentinem acest lucru prin exigentele, fricile sau pretinderile noastre.


Si trebuie sa descoperim foarte lucid despre ce este vorba. Daca, de exemplu, un sef ne jigneste si desconsidera sau daca un coleg ne invidiaza si comenteaza, probabil ca atragem si intretinem acest lucru prin frica de a riposta, teama de pierdere a serviciului, frica de testare a competentei etc.

Aceste spaime si atitudini defensive exagerate trebuie eliminate. In locul lor se pune lumina, inspiratie divina. Poate nu avem acum in minte solutiile potrivite. Nici nu trebuie. Daca eliminam ce ne blocheaza sa actionam si punem lumina in loc, si vizualizam cum lumina ocupa locul acelor blocaje si curge in fiinta noastra conectata cu sursa divina, ne vor veni si solutiile si vor aparea si calitatile necesare in urmatoarele zile.

Sa nu va surprinda daca apare curajul de care nu va credeati in stare, sau o mobilizare teribila si un chef de actiune pe care il credeati mort sau un optimism care credeati ca a fost invins de prea multa mnca si esecuri. Luna Noua are puterea sa mature din viata noastra multele reziduuri.

Ardem aceasta hartie (sau o sfoara pe care am rupt-o in atatea bucati cate blocaje vrem sa eliminam din gandirea si comportamentele noastre) si multumim experientelor de a trai aceste blocaje, pentru ca astfel am devenit constienti de calitatile pe care le putem capata.

Vizualizam cum lumina ia locul lor, fiinta noastra se umple de putere, incredere, bucurie si lumina si avem convingerea si simtirea ca aceasta stare de vibratie ne va da inspiratia si solutia la momentul potrivit. Si asa este!

Cenusa se spala cu apa la chiuveta.

 

BERBEC

Trebuie corectate greselile facute in relatiile colegiale. Este scadenta din ultimul an si multe persoane suparate pot sa va faca probleme sau sa nu va intoarca un gest colegial. Apoi, aveti nevoie sa va clarificati statutul profesional din punct de vedere legislativ.

Cei care nu v-ati gasit inca vocatia, multumiti-va deocamda sa lucrati dedicat si constiincios la actualul loc de munca, perfectionandu-va abilitatile practice si acumuland cunostinte profesionale. Ele va vor conduce in viitor la adevarata cale de realizare.

TAUR

Trebuie sa aveti curajul sa inovati in munca voastra. Un nou proiect sau noi idei de munca va dau imboldul de care aveti nevoie. Aveti mai mare incredere in talentele voastre, inclusiv in simtul artistic. Dati mai mult spatiu din viata voastra unei pasiuni, unui hobby, de care va ocupati foarte dedicati.

Sprijiniti-va copiii in talentele lor si ghidati-i profesional.

La serviciu trebuie sa dezvoltati sectiunea vocationala – partea care va place si va inspira. Munca trebuie sa devina distractia voastra. Sau sa gasiti o cale sa va ocupati de arta si divertisment in mod profesonist. De asemenea, nu ezitati sa fiti originali in munca. Iar in iubire ascultati de inima voastra, nu de altii.

GEMENI

Reglati o problema spinoasa ce v-a marcat in trecut – cu parintii sau familia partenerului. Corectarea priveste atat raporturile de familie, cat si averea si drepturile voastre materiale sau asupra unui spatiu. Aveti ocazia sa va castigati un loc mai demn in familie si sa recapatati ce v-a fost refuzat candva.

Acest lucru poate coincide cu reactivarea unei boli – acesta este semnul ca si organismul a acumulat aceeasi toxicitate ca si sufletul, si ca e timpul sa curete, sa expulzeze resentimentele, regretele dar si bolile. Mergeti mai departe, inchizand un episod toxic. Luna Noua va ajuta sa schimbati ceva in rutina vietii private – noi reguli, noi scopuri, un nou statut in familie.

RAC

Luna Noua poate veni cu un nou imbold de a studia (inclusv in strainatate). O puteti face pe cale formala, inscriindu-va la cursuri intr-un domeniu in care vreti sa practicati. Sau pe cale informala, acumuland cunostinte pe diverse cai, in domenii de care sunteti pasionati.

Dar ar fi pacat sa nu folositi momentul pentru un studiu temeinic, pentru ca asta va poate schimba viata in bine peste un an. Intr-o problema medicala important este sa faceti investigatii amanuntite si sa descoperiti mai mult decat va spun analizele sau medicii, intelegand mai profund cauza bolii. In plus, puteti compila informatiile din discipline medicale conexe, astfel incat sa va fie limpede solutiile dar si felul in care diverse sensibilitati s-au influentat unele pe altele. Astfel aveti un tablou mai amplu si acces la mai multe solutii.

LEU

Sanatatea si banii pot deveni principalele domenii in care va schimbati atitudinea. Munca se diversifica si puteti castiga din activitati marunte sau servicii diverse care, acumulat, va pot conduce la castiguri mari.

Negocierea onorariilor nu trebuie facuta cu lacomie, pentru ca puteti obtine mai mult fiind flexibili si adaptandu-va serviciile. De asemenea, trebuie sa lucrati cot la cot cu angajatii sau colaboratorii, fiindu-le un bun exemplu de harnicie.

Sanatatea se poate remedia prin nutritie si disciplina de viata din care renuntarea la vicii e in capul listei. Si Luna Noua este un bun moment pentru o schimbare majora de stil alimentar.

FECIOARA

Luna Noua va poate schimba viata! Mai ales in ultimele 6 luni, Jupiter v-a imboldit sa fiti mai prezenti si mai implicati in activitatile voastre. Sa rupeti rutina si sa cautati contexte profesionale pe masura inteligentei, pregatirii dar si libertatii voastre.

Trebuie sa aveti curajul sa va puneti in practica ideile si sa gasiti acel loc de munca si acea activitate care va permite sa evoluati asa cum doriti. Sunteti mai interesti de castig decat alta data dar el vine numai daca aveti curajul sa va expuneti ideile, sa cautati activitati potrivite pentru voi, fara sa mai asteptati propuneri de la altii. Avansati voi propuneri. Nu lasati ideile sa se prafuiasca in sertar sau in mintea voastra.

Luna Noua va poate inspira sa va schimbati look-ul, comportamentele, sa abordati un aspect spinos legat de imagine sau sanatate. De data aceasta aveti curajul sa infruntati problema si rezultatele se vor vedea imediat.

BALANTA

Luna Noua va invita sa va acceptati esecurile. Dar poate e mult spus. Sa acceptati aspectele de viata pe care nu le puteti controla sau schimba. Situatii sau persoane care fac parte din viata voastra dar cu care nu sunteti de acord sau care va irita.

Imbratisarea imperfectiunilor va permite un mare salt de constiinta, ce va conduce la detasare, resemnare si apoi la inseninare. Indiferent cat de mare este diferenta intre ce v-ati dorit si ce a rezultat, mereu viata va va da o sugestie pentru a merge mai departe. Acum este timpul sa faceti loc pentru ACCEPTARE.

Este una din cele mai importante lectii ale dezvoltarii personale. In caz contrar, organismul va exprima conflictul prin boli sacaitoare, cu tratamente complicate si obsitoare. De care puteti scapa avand mai multa seninatate si intelegere pentru curgerea vietii cu evenimentele ei la care de multe ori suntem doar martori.

SCORPION

Felul in care vedeti prietenia trece printr-un proces de prefacere. Persoane din anturajul profesional pot deveni prieteni buni sau luati in calcul colaborarea cu un prieten. Si asta este o schimbare daca obisnuiati sa separati planurile, afacerile de relatiile personale. Dar acum prietenii va pot ajuta in munca si a le cere ajutorul nu este o dovada de slabiciune.

Apoi, relatia cu munca trebuie sa devina mai relaxata. Sa va distrati la serviciu, sa renuntati la incordare, sa redescoperiti bucuria de a lucra de dragul activitatii insasi si pentru lucrurile bune pe care le aduce serviciul vostru in viata celorlalti. De fapt asta ar putea fi schimbarea mare de optica: bucuria muncii si etica muncii. Sa tineti cont de impactul muncii voastre asupra semenilor. Daca nu ati ajuns inca in acest punct, atunci trebuie sa incepeti sa va priviti munca astfel. Cu bucurie si incantarea ca serviti comunitatea prin ce faceti.

SAGETATOR

Luna Noua va da o alta demnitate profesionala. Poate o alta functie sau un alt statut. Pe care trebuie sa il meritati. O functie inalta va obliga la multa corectitudine profesionala. Asta inseamna sa va castigati onest locul in ierarhie. Si sa nu uitati ca sunteti lideri si prin echipa careia ii datorati consideratie.

Momentul este potrivit pentru o corectie de statut, recapatarea unor demnitati pierdute, consolidarea reputatiei, castigarea respectului – trebuie sa tineti cont ca Luna Noua va obliga la extrem de multa corectitudine.

Cunostintele si experienta profesionala va pot fi, in sfarsit, rasplatite. Insa, daca avansarea s-a facut improvizand, fara merit si cunostinte autentice, poate fi momentul unei pierderi de pozitie pe care trebuie sa v-o asumati. In probleme de sanatate e bine sa va alegeti terapeutul doar pe baza experientei sale, nu a diplomelor.

CAPRICORN

Trebuie sa va clarificati directia catre care va indreptati daca veti continua pe linia prezenta. Unde va duce actuala situatie sau colaborare? Cantarind o propunere sau posibilitate de viitor (chiar si mutarea muncii in strainatate) trebuie sa va bazati pe date sigure si asta poate insemna sa alocati mai mult timp verificarilor si garantiilor.

Luna Noua ii poate indemna pe multi dintre voi sa revina la un studiu abandonat sau sa va inscrieti la un curs practic. Poate fi nevoie sa va corectati principiile de viata pentru a putea avansa, sa renuntati la prejudecati sau abordarea prea stricta si prea severa a unor reguli de viata ori profesionale. Analizati consecintele pana la capat ale mentalitatilor voastre.

In sanatate informarea este cheia. Culegerea datelor si opiniilor din mai multe surse, pentru a capata o privire de ansamblu mai clara si, implicit, pentru a avea un camp mai mare din care sa va culegeti solutiile.

VARSATOR

Trebuie sa va corectati calculele financiare. Aveti asteptari mari de la colaboratori. Dar ar trebui ca si voi sa munciti mai mult. Insa munca trebuie eficientizata tinand cont de resursele voastre. Extrem de important acum este sa colaborati cu persoane bine pregatite, care va scutesc de pierderi sau va ajuta sa recuperati pierderile si sa va rentabilizati investitia.

Nu e cazul sa regretati ce n-ati facut sau erorile de parcus. Fiti mai rezonabili cu incasarile, asteptati ca munca si noua organizare sa isi faca efectul.

In sanatate va devine limpede ca nu trebuie sa perpetuati un obicei prost de viata. Corpul este intoxicat de un aliment sau de o substanta pe care o folositi zilnc (tutun, lactoza, zahar, alcool, gluten, iod ec.).

PESTI

O schimbare majora de imagine publica poate avea loc la aceasta Luna Noua, ca o renastere indelung pregatita de voi. Nu e un eveniment socant, ci premeditat. Invatand din greselile trecutului sau incheind, pur si simplu, o etapa de viata, aveti acces la o implinire ce va face mandri de voi. Va pot fi recunoscute talentele profesionale, rezultatele muncite, cunostintele acumulate. In acest sens puteti primi o propunere foarte onoranta – de colaborare sau de participare la un eveniment care va marcheaza destinul.

Relatia personala cunoaste o noua directie datorita implicarii voastre mai mari dar si mai autoritare. Tindeti sa va impuneti regulile si sa nu acceptati compromisuri. In caz contrar luati in calcul o separare. In sanatate vreti sa cooperati indeaproape cu terapeutul dar si sa adaptati tratamentul sensibilitatilor voastre. De fapt, succesul depinde de buna echipa pe care o faceti cu persoana care va ingrijeste. De asemenea, realizati ca sufletul este un instrument imbatabil in vindecare.

Camelia Patrascanu

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , , , , ,

Comentarii

*