Luna Plina marca Fecioara: tensiune si confuzie

Luna Plina in Fecioara Horoscoptv
Scris de Camelia Patrascanu
11 Sep 2016, 11:02 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Context astral tensionat si tulburator pentru Luna Plina din 16 septembrie
Horoscopul Lunii Pline a Fecioarei pentru toate cele 12 zodii

Luna Plina se produce sub semnul Fecioarei vineri, 16 septembrie, ora 22:05. Impactul maxim il are de joi, 15 septembrie, ora 06:00 pana sambata, 17 septembrie, ora 07:00, insa efectele ei le vom resimti pana pe 16 octombrie.

Contextul astral este complex, tensionat si tulburator. Nu numai pentru ca Mercur este retrograd. Ci si pentru ca planetele sunt in razboi unele cu altele, se contreaza, se contesta si genereaza ambiguitate si inconsistenta. Nimic nu este clar si stabil.

Tensiunile astrale indica o perioada in care ne este greu sa ne folosim calitatile. Avem senzatia ca trebuie sa carpim intr-o parte si imediat se rupe in alta. Ca trebuie sa incropim solutii intr-un context extrem de nesigur. Ca nu ne putem baza pe nimeni si nimic, nici pe noi. Propriile noastre stari mentale si sufletesti sunt fluctuante: cand ne simtim inspirati si clari, cand ne pierdem suflul si increderea.

Mai mult, Luna Plina se afla pe axa Destinului si nu face decat sa ne dea si mai mult sentimentul ca ne-am afundat si nu stim incotro s-o luam. Iar perceptia despre prezent tinde sa devina defensiva. Tindem sa ne plangem de mila si sa dam vina pe situatii, oameni si circumstante. Avem sentimentul ca intreaga noastra viata a intrat intr-o fundatura si ca suntem victimele inocente ale unor situatii pe care nu le-am generat voit. Ca cele mai bune intentii ale noastre raman fara ecou. Ca vrem sa ne facem treaba dar lucrurile nu functioneaza din pricini obscure. Intr-un fel, avem dreptate. Lucrurile nu merg si nu avem claritate, nu stim incotro ne indreptam.

Ce se intampla, de fapt?

Cele 2 saptamani intre Luna Noua in Fecioara si aceasta Luna Plina sunt vitale pentru urmatoarea etapa in care trecem in viata noastra. Pasajul 1-16 septembrie este cel mai confuz din anul 2016 iar aceasta Luna Plina aduce la suprafata nelinistile si fricile, neincrederea, vulnerabilitatile si ne scoate ochii cu greselile facute. Ale caror consecinte le avem acum de inteles si modelat.

Constatam ca traim mai curand efectele neimplicarii, retinerii, fricii, oboselii si chiar ale lenei din trecut. Ne este clar ca am lasat lucrurile sa mearga cum au vrut altii sau ca ne-am complacut in trecut in ezitari si temeri. Si ca n-am muncit destul, nu am invatat destul, nu am actionat asa cum am fi putut, nu ne-am valorificat talentele si munca in folosul nostru, preferand rutina si mediocritatea. Si realizam acum ca lipsa de implicare si de actiune ne-au adus in acest punct.

Chiar daca la vremea respectiva ne-am straduit si ne-am zbatut, nu am avut randament pentru ca fie nu am inteles clar situatiile traite, fie nu ne-am mobilizat mai mult, din teama, conservatorism sau ascultare de altii.


Acum e timpul sa ne gandim la prezent, ordonandu-ne viata. Este un timp al introspectarii si analizei. Pentru a intelege tot ciclul de cauze si efecte care ne-au adus aici. Nu pentru a ne pune cenusa in cap sau pentru a arata cu degetul, ci pentru a intelege mecanismele legilor vietii, ale comportamentelor umane, ale psihicului si sufletului. Pentru a constientiza ce comportamente si convingeri conduc la rezultate gresite.


Acum, toate aspectele astrale ne indeamna:

sa reanalizam actiunile si deciziile din august 2012, septembrie 2010, septembrie 2007, septembrie 2003. Si atunci am avut nevoie de o reevaluare si pozitionare fata de propriile noastre limite si convingeri pentru a putea face apoi o schimbare, pentru a accepta o situatie care ne punea in alta lumina, rol sau functie. In general, situatiile noi ne cereau sa renuntam la prejudecati, la rusine, vinovatie, complexe si frici si sa actionam adaptativ, acceptand provocarile vietii.

sa acceptam faptele vietii fara a ne invinovati, dar straduindu-ne sa intelegem cauzele

sa fim practici si sa ne concentram atentia pe solutii nu pe critici, plangeri si reprosuri

sa fim economi si sa lucram cu ce avem in prezent: resurse materiale, relatii, cunostinte acumulate

sa nu ne temem de munca, dar sa o facem mai bine gandit si angrenat in viata noastra; Fecioara respinge inutilitatea, nefolosinta. Daca munca e in zadar si nu se reflecta in calitatea vietii noastre, atunci trebuie sa schimbam munca.

sa ne ingrijim mai atent sanatatea, eliminand obiceiurile toxice – alimentatia nesanatoasa ne lipseste de energie si nutrienti care impreuna cu blocajele si durerile corporale ne altereaza gandirea si cheful de viata.

Fecioara, semnul care patroneaza aceasta Luna Plina, nu este interesata atat de mult sa avanseze si sa cucereasca, ci mai mult sa inteleaga si sa sorteze intamplarile de pana acum, sa se asigure ca totul este in ordine in prezent, si ca toata lumea e bine. Daca nu este, sa poata lua masuri de vindecare, salvare, igienizare, corectare, ordonare, reparare, sortare si prioritizare. Este mai dornica sa ordoneze prezentul decat sa asigure viitorul.

De aceea am spus ca aceste zile ale Fecioarei nu aduc schimbare, ci corectare si final de etapa. Un respiro auto-analitic.

Destinul aflat pe axa Lunii Pline (Fecioara-Pesti) ne face sa pendulam intre abandon si mobilizare sacrificiala. Intre „nu-mi mai pasa”, „fie ce-o fi” si marele „trebuie” sau chiar „nu ma lasa sufletul”. Nici noi nu stim cum e mai bine. Sa ne lasam in seama lui Dumnezeu ori sa ne mobilizam vointa?

Amandoua.

Ne mobilizam vointa daca simtim ca am gasit solutia si calea de urmat. Adica, facem ce tine de noi, ne mobilizam si ne ordonam activitatea. Dar la final avem incredere in vointa Cerului. Noi ne propunem lucruri, dupa cum stim noi acum ca trebuie urmate si facute, dar lasam viata sa ne inspire. Nu sa dicteze pentru ca ea, de fapt, vrea sa colaboreze cu noi si sa ne mentina in viata spre propria ei glorie.


Aici e un amendament. Unii dintre noi pot simti ca au ajuns la capatul puterilor sau al drumului. Si ca nu mai vad nicio iesire. Un mare perete se afla in fata si nicio usa.


Aceste momente in viata sunt momentele de GRATIE DIVINA. Cand nu mai ai nicio iesire, singura solutie este sa te abandonezi. Sa lasi Viata sa lucreze prin tine cum va sti ea mai bine.

Dar trebuie sa fie o abandonare totala, libera de orice fel de remuscare (aici trebuie sa rezistati tentatiei Fecioarei de a va face vina, rusine si reprosuri dar si tentatiei de a va framanta necontenit pentru solutii). Libera de regrete si asteptari dezamagite. Fara teama (ca atunci cand ai pierdut tot si nu mai conteaza nimic, ai pierdut orice ancora, te lasi in voia sortii) dar atent, ca viata nu vorbeste cu surzii.

Cand ne lipseste orizontul, cand calea se infunda, intra in actiune Dumnezeu. Pana atunci poate are nervii tari si ne lasa sa dam cu oistea in gard.

Uneori nu exista un motiv pentru aceste blocaje. Pentru ca nu greselile ne aduc acolo. Ci Viata.

Meritul unui blocaj este chiar acesta – predarea in mainile divinitatii pentru a putea face un salt de Constiinta, a ne schimba viata si a trece la un nivel superior, cand incepem sa ne ghidam dupa alte convingeri, credinte, viziune de viata, cand ne propunem alte tinte, avem alte teluri, ne descoperim alte talente si o noua vocatie.


Cand vine timpul sa iesim cu viata din modulul personal si sa intram in cel colectiv. Cand vine timpul ca prin viata noastra sa facem o lucrare mai mare in lume. Atunci apare momentul de blocaj. Drumul vechi se infunda si incepe unul nou pe care inca nu-l zarim. El ne va fi daruit ca la nastere, prin har.


Cum ramane cu harnicia Fecioarei daca e vorba de a nu face nimic si de a ne abandona? A ne lasa in mainile vietii nu inseamna sa nu mai mergem la munca, ci sa nu mai vedem in actuala munca singura ratiune. Exista si o viata mai mare decat rutina asta. Sa facem lucrurile fara sa mai fim asa de atasati de miza, de rezultat.

Pentru ca lucrurile se schimba in structurile profunde ale Universului si ale campurilor noastre energetice. Ale intregii umanitati. De aceea simtim ca nimic nu e sigur si ca nu avem mai avem insufletirea, convingerea, cheful sau cadrul de siguranta pe care le aveam inainte. Luand lucrurile asa cum vin, experimentam detasarea, permisivitatea, toleranta, acceptarea. Prin aceste noi dispozitii sufletesti ne pregatim pentru descarcarea unor noi informatii din constiinta.

Este un up-grade al constiintei. Ne vedem de viata de pana acum cum putem, dar sa fim atenti la semne si semnalele care vin spre noi! Informatiile le vom ordona dupa 22 septembrie, pana atunci doar sa le primim! Este foarte posibil ca ghidarea ulterioara sa o facem cu ajutorul unor personae care poarta pentru noi felinarul. Un coleg de munca, un profesor, un prieten, un vecin, o carte. Daca nu-l percepem singuri, vom descoperi mesajul pentru noi cu ajutor din afara.

Fie ne inspira o persoana care si-a urmat vocatia, fie primim o invitatie de a participa la un curs, la o actiune sau de a intra intr-un parteneriat. Fie ne inspira un proiect si simtim nevoia sa ne implicam, fie ne trezim o pasiune si cultivam noi activitati in viata noastra, fie apare o oportunitate de a calatori in alta tara sau chiar de a ne muta acolo. Fie un membru al familiei ne paraseste, fie apare o boala a carei vindecare ne inspira sa ne schimbam viata.

Ceva ne va ghida pe drumul schimbarii. Dar ca sa putem face asta, inca o data, trebuie sa devenim mai deschisi, mai permisivi, mai putin cramponati de actualul nostru cadru de viata. Nu pentru ca este neaparat gresit, ci pentru ca si-a epuizat resursele de lectii si intelegeri pe acest nivel si trebuie sa trecem la urmatorul.

 

BERBEC

Framantarea cea mai mare este legata de munca si directia catre care va indreptati prin ea. Unde va duce actiunea sau munca pe care o desfasurati in prezent? Va duce acolo unde sufletul si constiinta vor sa fie? Vreti sa urmati acelasi ritm si aceeasi directie cu cea din prezent? Sau mergeti victorios spre nicaieri? Ori spre o tinta care nu mai corespunde cu nevoile voastre actuale de implinire. Mai inseamna cariera, puterea si functia totul? Sau alte valori sunt acum importante – libertatea, creativitatea, calatoriile, studiile…

Pretextul gasit de viata pentru a va pune pe ganduri poate fi o situatie juridica profesionala care va face sa va indoiti de dreptatea voastra sau de puterea sistemului de a va recunoaste dreptatea. Trebuie sa evitati orice ilegalitate la munca. Pentru unii dintre voi o problema de sanatate poate face necesara o pauza profesionala. Cei care studiaza pot descoperi un nou domeniu de interes si trebuie sa alega intre actuala pregatire si o noua scoala pe care doresc sa o urmeze.

 

TAUR

Sacrificii din iubire. Multi puteti oscila intre doua persoane. Altii se pot trezi in situatia in care sunt a doua persoana in inima partenerului. Gelozia induce nesiguranta si tristete sentimentala. Ca parinti puteti deveni a doua persoana din inima copilului care vrea sa se aseze la casa lui.

Trebuie sa va lasati liberi pentru a va cunoaste sentimentele. Nu e necesar sa alegeti pe cine iubiti inainte de a va cunoaste inima. Pasiunea poate fi amestecata cu teama si gelozie. O pasiune pe care doriti sa o transformati in munca necesita investitii mai mari decat credeti. Asta nu insemana sa amanati, ci sa va organizati mai bine interesele financiare si sa asteptati momentul cel mai bun, care va veni in curand.

 

GEMENI

Relatiile din casa cer sacrificii prea mari. Si poate va intrebati care este rostul lor si daca e mai bine asa sau a venit timpul sa plecati. Daca cineva are nevoie de prezenta voastra si va sacrificati pentru acea persoana, va poate fi dificil sa parasiti terenul datoriei. Aproape ca va simtiti arestati la domiciliu. Poate si din cauza unui musafir care nu mai pleaca si care va schimba tot orarul de viata. Relatia conjugala sufera din pricina deranjurilor familiale si pot exista discutii in casa. Pericolul cel mai mare sunt discutiile contradictorii si gesturile violente. Evitati certurile pana la finalul lunii!

 

RAC

Confuzii privind munca. Va poate fi greu sa alegeti intre doua propuneri sau doua directii profesionale. Poate un criteriu ar fi sanatatea – sa alegeti locul si munca ce va permit sa va menajati. Birocratia si actele profesionale va pot da multa bataie de cap (si diplomele profesionale) si asta induce nesiguranta pentru viitorul vostru. Mai ales daca lucrati in strainatate sau cu produse importate. Trebuie sa aveti mai multa incredere in simtul vostru practic si experienta profesionala care va ajuta sa o luati mereu de jos si sa va dovediti treptat capacitatile. Unii dintre voi pot avea probleme in firma din cauza contabilitatii.

 

LEU

Banii, siguranta materiala si iubirea se conjuga. Unii puteti trage ponoase de pe urma credulitatii sau riscurilor la care v-ati supus, indemnati de iubire. Altii vreti sa salvati persoana iubita de la faliment. Cei patiti deja stiu ca nu trebuie sa amestece afacerile cu iubirea, desi sunt atat de tentati! Iubire poate fi si pentru un proiect de suflet care va cere mari sacrificii. Si financiare. Calculele trebuie bine gandite si poate nu este inca timpul unor decizii. Exista o mare tentatie sa proiectati sume fabuloase in viitor dar ele sa nu ajunga in buzunarele voastre. Va expuneti unei pierderi financiare daca va hazardati. Peste o luna, astrele repozitionate va vor da solutii mai potrivite pentru scopurile voastre.

 

FECIOARA

Daca simtiti ca multe griji ale familiei apasa pe umerii vostri, aveti dreptate. Poate ca obligatiile va coplesesc pentru ca au venit multe deodata in ultima vreme. Dar numai voi le puteti ordona si prioritiza. Si este posibil ca toti sa astepte de la voi sa va mobilizati, sa gasiti solutii. Daca va simtiti coplesiti este si din cauza marii responsabilitati si perfectionismului ce va indeamna sa aveti mereu controlul lucrurilor. Dar a permite mici iesiri din schema nu inseamna sa va pierdeti vigilenta, ci sa colaborati cu viata si sa va cresteti puterea de a integra ordonat si surprizele. In familie se impune o noua ordine. Mai ales daca aveti probleme locative si trebuie sa participe toti membrii familiei la reparatii si ingrijire, de exemplu. Sau daca trebuie sa recuperati un bun ce va apartine – si asta o puteti face prin negociere cu familia. Pentru multi caminul a devenit prea stramt si ideea unei mutari va trece prin minte. Finalul de an sau vara urmatoare vor aduce solutiile cele mai bune.

BALANTA

Se face loc in viata voastra pentru ca unele activitati dispar sau nu le mai puteti onora. Unul din motive poate fi scoala – cursuri pe care le urmati sau le predati ori studiile unei persoane pe care o indrumati si asta va schimba si orarul profesional. Toata agenda vi se da peste cap. Ca sa faceti fata noilor sarcini trebuie sa renuntati la unele angajamente, altfel se va instala rapid epuizarea.

Unele obligatii plictisitoare si fara profit trebuie inlocuite cu proiecte care va inspira mai mult sau cu activitati care va aduc mai multa bucurie. Sedintele si controalele la munca intregesc tabloul plangerii. Daca puteti, eschivati-va de la sarcinile prea solicitante. Sanatatea este si ea o preocupare. Dar abia luna octombrie aduce clarificari privind diagnosticul. Pana atunci luati mai multe opinii.

 

SCORPION

Stresul financiar produce ceva bun. Activitati mai creative si mai profitabile, mai mare mobilitate si deschidere catre noi colaboratori. Trebuie sa invatati sa ii puneti pe oameni la ce stiu mai bine sa faca si le face placere. Nu aveti nevoie de atmosfera negativa de lucru.

E un sfat si pentru voi, sa reveniti la ce stiti cel mai bine sa faceti si a dat rezultate in trecut. Cu banii nu stati bine si trebuie sa aveti grija sa nu cheltuiti inutil. Si recuperarile de bani sunt dificile, trebuie sa insistati si sa gasiti metode creative de a gasi compensatii de la cei care nu va pot plati.

 

SAGETATOR

E timpul sa va asumati obligatiile familiale de care ati fugit pana acum. Idealurile conjugale sunt somate sa aterizeze pe pamant. Destul de brusc. Luna Plina scoate la iveala mediocritatea de care ati fugit mereu – a sefilor, a sistemului, a contextelor familiale lipsite de tel. Nici voi nu sunteti scutiti si e bine sa vedeti daca mai aveti orizont. Mai ales la munca.

Schimbarile in ierarhie pot aduce persoane pe care le considerati incompetente. Si sunteti tentati sa criticati aspru lipsa de pregatire sau moralitate. Dar sistemul pare sa invinga simtul vostru de dreptate. Inca o ocazie sa va intrebati daca va mai e potrivit locul unde sunteti si daca va intelege cineva. Va veni in curand momentul cand un prieten va va intinde o mana. Pana atunci invatati sa contemplati filosofic arena.

 

CAPRICORN

Planurile se schimba pentru ca apar noi perspective. De studiu sau munca, ce poate implica o mutare pe termen lung. Cei care aveti familie trebuie sa vedeti daca perspectiva de a lucra in strainatate sau de a studia afecteaza negativ caminul si care ar fi cele mai bune solutii. Dar exista un puternic curent de mobilitate pe harta voastra si asta permite sa va relocati spre zari cu campii mai manoase.

Pentru unii seamana cu o fuga. De raspundere din fata legii. Munca va este verificata si trebuie sa corectati greseli sau exista schimbari majore intr-un proiect care va obliga sa reganditi operatiunile de lucru.

 

VARSATOR

Banii nu vin de unde ii asteptati. Asa ca va trebui sa inventati metode de economie inteligenta astfel incat sa nu suferiti nici voi, nici familia. Calculele facute si sperantele nutrite in plan financiar se dovedesc nerealiste. Poate si conjunctura profesionala v-a „ajutat” sa ramaneti cu buzunarele goale. In schimb, pot exista propuneri si colaborari care va mai ajuta putin financiar, ori sub alta forma, astfel incat sa convertiti diferite avantaje in bani, pana la urma. Datoriile va intuneca perspectiva – gandul ca trebuie sa dati bani inapoi va face sa traiti deja cu sentimentul unei pagube. In schimb, partenerul pare sa va sustina si pare mai mobilizat sa contribuie la pusculita casei. Asa ca trebuie, cu toata nevoia de libertate, sa va bazati pe persoana de cea mai mare incredere in acest moment.

 

PESTI

Va straduiti mult sa aveti realizari prin care sa schimbati opinia altora despre voi. Fie va dati peste cap la munca, fie doriti sa impresionati printr-un succes personal. O reusita medicala, o schimbare de look, accesul la o lume mai buna. Dar va straduiti prea mult, e prea stresant si asta se vede. Inclusiv ca va e greu sa faceti fata. E prea mult chin pentru imagine. Relatia sentimentala poate avea de suferit din cauza asta. Partenerul poate ajunge la concluzia ca traiti mai mult pentru impresia pe care vreti sa o creati altora.

In profesie, relatiile pot fi si ele tensionate. Dorinta de a multumi pe altii si de a va adapta cerintelor va stoarce de energie. Solutia este sa va faceti treaba cat sa aveti constiinta impacata, altfel, din prea multa ambitie riscati sa pareti servili.

 

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: ,

Comentarii

*

  1. Adrian Sava

    Si aceasta este o etapa a vietii noastre pe care trebuie sa o trecem cu introspectie.