Luna Plina in Leu – Puterea Personala si Centrarea in Sine

luna plina leu aug
Scris de Camelia Patrascanu
15 Aug 2016, 1:49 AM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Luna Plina se formeaza pe 18 august la pranz. Aspectul ne impacteaza de pe 16 august dupa-amiaza si dureaza pana pe 18 august, seara. Efectele acestei Luni Pline dureaza pana pe 7 august 2017.

De la Luna Noua in Leu (2 august 2016 – articolul pe zodii aici) si pana in acest moment, am avut 2 saptamani de evenimente care ne-au imboldit sa ne cunoastem mai bine pe noi insine si sa ne patrundem inima. Apoi sa ne revelam. In primul rand noua insine. Apoi altora. Este perioada in care ne dam seama de cum vrem sa ne traim viata (cum, langa cine, ce valori ne exprima spiritul) si facem alegerea gradului in care vrem sa ne aratam puterea spirituala – sustinandu-ne adevaratele crezuri, morala, conduita, prestanta. Fara sa mai copiem pe cineva si fara concesii inutile.

Putem face asta doar dupa ce am analizat cum ne simtim cu adevarat in noi insine, in inima si constiinta noastra, cand suntem pusi in diverse situatii si relatii. Pentru ca de obicei ne mintim ca ne place ceva de dragul altora sau pentru a nu intampina refuzuri ori judecati.

Dar cand Luna e crescatoare pe parcursul zodiei Leu si formeaza la finalul cresterii ei Luna Plina, ne devine limpede ce oameni si situatii ne lipsesc de putere si demnitate. Si nu ne mai arde sa acceptam acele situatii. Barometrul spiritual (al constiintei) ne anunta ca trebuie sa iesim din contextele in care ne simtim lipsiti de demnitate si putere sau din postura pe care am adoptat-o in acele conjuncturi – si asta n-are legatura cu recunoasterea publica, ci cu incorsetarile sau libertatile pe care le simtim.

Daca nu suntem respectati sau lasati sa ne exprimam liber, daca simtim puternic constrangerile inutile si neonorante, vom dori sa iesim din ele. Si multi o vom si face. Realizand ca putem trai prin propriile noastre forte si mai ales, utilizand propriul nostru geniu, inspiratie si har. Prin noi insine, din sinea noastra. Realizand ca vrem sa ne traim plenar intelepciunea de viata, demnitatea si talentele. Ca nu dorim sa ne mai tinem gura doar pentru ca nu-i place cuiva ce spunem, ca nu mai vrem sa toleram in jurul nostru critici si pesimisti doar pentru a nu-i supara.

Trebuie sa intelegem ca luandu-ne puterea inapoi ne reconectam la autenticitatea noastra si la BUCURIA de a fi. Pe care cei mai multi am pierdut-o atat de mult ca nici nu mai realizam ca nu o mai avem. O bucurie pe care am inlocuit-o cu amuzamentul si divertismentul. Dar asta nu este adevarata bucurie de a fi in viata si de a ne exprima pe noi insine. Trairea Sinelui aduce o sanatoasa exuberanta, iubire, optimism dar si inspiratie gasitoare de solutii, ingenuitate in relatia cu viata, incredere in sine, renuntarea la auto-judecare condamnativa.

Pentru ca aceasta Luna Plina, ce ne repune in demnitate si ne reconecteaza la propria suzeranitate, se petrece intr-un context astral ce se serveste de situatii in loc sa se revolte fata de ele – multele planete din Fecioara (Venus, Mercur, Jupiter, Destin). Cu alte cuvinte, ne descoperim puterea si luptam pentru libertatea noastra de expresie dar in interiorul contextelor ce vor sa ne domesticeasca. Cum luptam?

Unii, adaptandu-ne mai bine. Asta inseamna sa scadem accentul pus pe ce ne lezeaza si sa vedem mai mult capacitatile pe care le avem de adaptare, de a folosi ce e bun din ce ne disciplineaza sau ne constrange. E tot putere personala, dar mai subtila! Nu intotdeauna viata ne da ca lectie libertatea de a schimba sau de a pleca – a vazut ca ne descurcam cu asta. Ci ne pune in situatia, mai inteligenta, de a ne adapta, de a scoate ce e bun din ce avem la dispozitie. Asta ne stimuleaza de zeci de ori inteligenta, perspicacitatea si introspectia, capacitatea de observatie si analiza.

Puterea personala si increderea in Sine triumfa nu doar in conditii de libertate, ci si in situatii constrangatoare, in care inveti sa te misti liber. Trecand prin aceste probe afli ca libertatea interioara este o conditie a constiintei tale si nu a circumstantelor in care te afli. Iar daca vrei sa iti traiesti puterea si sa te exprimi cu forta si demnitate in mediul in care traiesti, poti sa o faci intr-o maniera puternica si imperativa cand viata iti ofera conditi, sau intr-o maniera adaptativa, mai subtila, cand esti indemnat sa intelegi si ca spiritul liber nu este infrant cand comuta de pe modulul vocal pe cel soptit. Mesajul de sine este acelasi.

Sa ne ocupam putin de Fecioara:

Aceasta zodie gazduieste multe planete in tranzit. Ea isi pune amprenta pe felul in care judecam ce percepem, pe emotiile noastre dar si pe actiunile sociale. Avem o Luna Plina in Leu care tinde sa fie receptiva la context, nu pentru a se lupta cu el, ci intelegandu-l si dominandu-l prin adaptare. Ca atunci cand iarna ne facem soba in casa, adaptandu-ne contextului si aratandu-ne geniul creativ. Nu ne cramponam de puterea noastra de a rezista frigului doar pentru ca ne punem in conflict cu iarna.

Sunt doua moduri de a te adapta: submisiva si asertiva.

Dispozitia submisiva tinde sa accepte docil si aproape decerebralizat situatia, subordonandu-si total felul de-a fi persoanelor si contextelor. Nu avem voie asta acum. Sacrificiul este urias si inutil. Pentru ca fiinta devine repede frustrata si ineficienta. Metoda e buna numai in criza unui conflict violent, al carui deznodamant fatal poate fi deviat prin supunere. Dar apoi trebuie rapid recuperata puterea si demnitatea prin discutie, care ne repune in demnitate si drepturi, sau plecare.

Dispozitia asertiva este cea vocala, care ne indemana sa ne sustinem parerea, sa initiem discutii si sa obtinem ce dorim, folosind caile cele mai bine adaptate contextului in care vrem sa avem libertate de expresie.

Fecioara e practica, eficienta si analitica. Aceste daruri sunt descarcate in viata noastra. Puterea eu-lui trebuie afirmata astfel incat sa valorificam tot ce e bun din contextul trait. In plus, ne indeamna sa fim ancorati in realitate si sa intelegem ca puterea ne e data de cunoasterea perfecta a propriilor vulnerabilitati si educarea lor. Asta ne scuteste de emfaze si revolte ale caror consecinte nu le putem sustine. Ar fi trist sa ne trezim dupa un moment de grozavire, regi si regine singure in desert.

Cei care aleg sa isi traiasca autentic viata, sa nu se mai minta si nici sa se micsoreze in fata altora, cei care nu vor sa mai cuibareasca frica in suflet din cauza conflictelor cu persoane dominatoare, cei care vor sa isi puna geniul la treaba prosperand material, trebuie sa isi asume cu adevarat munca, efortul personal. Si sa isi sistematizeze munca. Pentru ca aceasta Luna Plina in Leu e cea mai putin speculativa din Lunile Pline ale acestei zodii. Harurile noastre au nevoie de angajament personal, implicare totala, organizare si MUNCA. Daca vrem sa facem cu viata noastra ceva. De aceea trebuie sa ne cunoastem slabiciunile si vulnerabilitatile.

In mare parte puterea ne este data de aceasta cunoastere fara menajamente si autoindulgente. Stapanirea viciilor si delasarilor noaste ne repune la carma propriului destin. Fara exces de condamnare si neindurare. E suficient ca punem lupa pe noi.

Planetele din Fecioara primesc sustinerea de forta a lui Pluto. Reusim sa fim niste supravietuitori, sa extragem din momentul prezent toata forta de care avem nevoie pentru a ne vindeca dar si pentru a munci economic, ordonat si eficient. Si ne mai ajuta sa extragem si ultimul atom de spor, intelegere luminata si recunostinta din situatiile traite. Astfel, facem ca cicumstantele sa lucreze pentru noi chiar si cand ni se pare ca suntem victimele unui context.
In plus, mult vom realiza ca valoarea noastra este mai bine reliefata in situatii colective, cand lucram in colaborare, cand ne aflam langa umarul altora si actionam sincron. Echipa, colectivitatile, grupurile omogene ca munca si intentie ne ajuta sa ne punem la treaba geniul, sa servim prin el comunitatea. Sa ne vedem ilustrate talentele, puse in practica mai usor cand suntem sustinuti si ajutati. Si la randul nostru ii ajutam pe altii sa se recupereze pe sine si sa reuseasca.

Aceasta Luna Plina ne da un simt puternic al Sinelui dar fara sa ne separe de sinele altora, ci colaborand cu altii. Si este important. Pentru ca nu poti sa ai incredere in tine si stima de Sine daca inainte nu ti-ai cunoscut si luat in posesie spiritul, constiinta. Iar trairea propriei constiinte de sine te pune automat in contact cu celelate constiinte (activate sau inca inactive), ca intr-o retea a spiritelor intregii umanitati. De aceea puterea pe care ne-o capatam acum nu e egotica, ci cooperanta. Si, intr-un fel, smerita in demitatea ei. Pentru ca nu important doar sa fim si sa ne afirmam, ci si sa ne conectam cu altii, cooperand. Si numai o persoana puternica si luminata poate sa se descurce bine in asta, fara sa se lase dominat sau sa domine.

 

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: ,

Comentarii

*