Mercur Retrograd in Fecioara in septembrie 2016

mercur retrograd in fecioara
Scris de Camelia Patrascanu
31 Aug 2016, 8:12 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Mercur retrograd in Fecioara ne provoaca pana pe 21 septembrie. Contextul astral este foarte tensionat dar eu sunt pozitiva si o sa va spun cum sa il folosim la maximum in propriul nostru beneficiu.

Mercur in Fecioara e foarte istet. Mintea ne alearga dupa solutii, cauta, investigheaza, cantareste, sorteaza, compara si alege, asculta, vorbeste cu toata lumea, cere opinii, selecteaza, verifica. Are mult de lucru. E circumspecta si intoarce pe toate fetele.


De aceea se si recomanda ca in perioada retrogradarii (30 august – 21 septembrie) sa tragem de timp si sa nu luam inca decizii, ca sa lasam tot acest proces sa se desfasoare. Abia dupa aceea mintea ne va fi mai limpede.


Lucram mult cu ea acum. Este adevarat, nu trebuie sa hotaram doar pe baza ratiunii dar acum mintea e instrumentul cel mai solicitat astral si trebuie sa o lasam sa-si faca treaba. Apoi implicam si celelate instante ale noastre – inima (emotia), sufletul (intuitia), spiritul (constiinta si liberul arbitru), corpul (puterea fizica de a sustine decizia). Si vedem spre ce da rezultanta.

Situatiile in care trebuie sa facem toata aceasta evaluare au legatura cu celelate planete astrale din Fecioara, Sagetator si Pesti – semne mutabile, flexibile, adaptabile, ale schimbarii si miscarii.


Este clar ca Cerul ne solicita o largire sau schimbare a perspectivei pentru a putea face alegeri.


Si mai multa suplete mentala, ce nu poate exista cu adevarat decat daca este sustinuta de suflet (cumulul experientelor de viata) si sensibilitate (emotia necesara construirii unei noi dispozitii si convingeri).

De ce schimbare?

Pentru ca Mercur retrograd ne probeaza rezultatele. Intampinam acum consecintele unor actiuni de peste ani si vedem daca sunt bune sau nu, din ce punct de vedere am ales atunci, pentru ca s-ar putea sa fie gresit sau prea limitat. Si o mai luam odata de la capat. Aceste situatii care ne trag de maneca acum s-ar putea sa aiba legatura cu actiunile (incomplete sau prea hazardate si neinformate) din:

toamna lui 2007: cand poate am facut ceva bun dar fara plan sau nu pana la capat

primavara lui 2010: cand n-am realizat niste capcane/slabiciuni/epuizari si am pierdut energie sau bani

toamna 2015 – primavara 2016: cand ne-am risipit pe directii nerentabile si ne-am incalcit in contracte si colaborari

De aceea spun ca e mintea care vine la urma, pentru ca aspectele de acum sunt o acolada, o incheiere de etapa care indeparteaza efectul erorilor.

Mercur retrograd in Fecioara vizeaza doua aspecte contradictorii legate de efort: sa acceptam sau sa criticam sacrificiile, munca si efortul?

                               Sursa imagine: quimono

Ei, bine, amandoua.

Fecioara simbolizeaza munca, abnegatia, efortul si sacrificiul. Deci n-o sa ne opreasca sa ne spetim spatele. Dar este si eficienta, econoama si practica. Adica n-o sa ne lase s-o facem inutil sau fara o cauza care sa merite. In ochii ei merita daca foloseste noua si altora ce facem. Daca prin ceea ce facem salvam ceva, indreptam ceva, e util cuiva. Si va trebui sa descoperim utilitatea actiunilor si activitatilor noastre


Daca sacrificiile mai mult creeaza paraziti, daca munca noastra permite exploatarea, daca saracim in loc sa prosperam, atunci va trebui sa ne reevaluam activitatea, cadrul de desfasurare si relatiile de cooperare.


Sigur ceva e gresit sau toxic acolo. Fie modul cum abordam efortul si relatiile, fie contextul in care ne aflam. Aici, lectia este CORECTIA. Curatarea, prioritizarea, insanatosirea, acceptarea, eliberarea, scuturarea si indepartarea. Ne iginenizam relatiile. Poate nu scapam inca de ele, dar facem ca efortul sa fie progresist, constructiv, sa nu fie risipit. Vai, zodia asta are oroare de risipa!

In al doilea aspect, Fecioara vrea sa dam tot ce avem mai bun si il baga si pe Pluto la inaintare, de la care Mercur se inspira. Pluto ne ajuta sa accesam fortele interioare magice de supravietuire. Ni se intind ligamentele pana la refuz dar Spiderman se prinde in ultima clipa si se ancoreaza.


Daca vrem sa reusim, va trebui sa dam tot. Aici lectia este infrangerea FRICILOR.


Depasirea de sine, din spirit de munca, de datorie, de dragul lucrului sau al oamenilor. Pentru noi poate n-am sari de pe o cladire pe alta dar pentru altii o facem. De aceea spun ca nu trebuie sa renuntam neaparat la relatiile sau contextele dificile pentru ca ne fac sa ne depasim pe noi insine, sa invatam virtutea dedicarii totale, uluindu-ne apoi de cate suntem in stare. Numai ca aceste sacrificii trebuie sa serveasca o cauza dreapta, altfel nu facem decat sa ne irosim pretioasa viata, sa ii lasam pe altii sa ne foloseasca, transformandu-i in asupritori, lacomi, sau impostori. Asa ca trebuie sa ne aparam talentele, viata si bunurile dar apoi trebuie sa le punem sa produca ceva folositor noua si altora.

Ce corecteaza Mercur?

IMPLICAREA

La munca, momentele cand n-am invatat si nu ne-am perfectionat. Delasarile, superficialitatile, neglijentele sub diverse aspecte (profesionale, contabile, birocratice). Acum trebuie sa lucram implicat, sarguincios dar si bine planificat si prioritizat si mai ales bine sincronizati in echipa – de aceea, tot Fecioara ne invita sa fim mai atenti la ceilalti, la ritmul lor de lucru dar si la nevoile si problemele lor. Din interes de lucru, evident.

COOPERAREA

Apoi, se ocupa de relatii de cooperare, in general. Cu cine am ales sa cooperam – daca am avut criterii corecte sau ne-am incantat si acum tragem ponoase, daca ne-am ridicat noi la cerintele partenerilor, daca am instituit un cadru sanatos si organizat de lucru. Daca nu, s-o facem acum, avand reguli clare, termene fixate si multa harnicie.

SACRIFICIUL

Mercur ne amendeaza momentele cand n-am avut destula abnegatie si interes pentru munca. Cand ne-am menajat. Acum va trebui sa iesim din comoditat si inertie, din nepasare. Daca pentru asta trebuie sa murim de foame intai, ca sa ne mobilizam, atunci asta vom atrage. Ideal ar fi sa ne descoperim vocatia sau interesul pentru activitatea desfasurata. Asa nu mai simtim niciun sacrificiu iar munca devine o ocazie de a ne explora caracterul si de a fi alaturi de altii in aceeasi respiratie si efort. Ne recapatam, astfel, sensul si simtul comuniunii.

COMUNICAREA

Ce am spus, cat si cui. Analizam daca modul in care observam si facem observatii este constructiv, serveste cooperarea sau inhiba ori invita la barfa si superficialiatte. Mercur retrograd in Fecioara e foarte carcotas si justificativ („nu sunt eu de vina”) si se ia de toate greselile. Dar stie s-o faca destept si stimulativ, transformand o eroare intr-un potential de crestere sau doar se da mare ca stie de greseala? A puncta o eroare este un lucru periculos in sine, si nu trebuie sa accentuam asta. Dar nici sa o ascundem, ca nu avem aspecte pentru asta. Dar trebuie sa invatam cum sa facem o critica si cum sa marturisim o greseala astfel incat sa dam sau sa ne luam putere si sa nu sa o ihibam.

RUSINEA

Aspectele neplacute ale vietii noastre, ascunse, mascate, ilicite, ies la lumina. Sau e timpul sa le clarificam pentru ca ne costa prea mult stocarea lor. In plus, Fecioara, iubind discretia si responsabilitatea, vrea sa nu ne mai punem in situatii ridicole sau contexte de care ne plangem ca nu sunt demne de noi.

FRICA

Aici Mercur retrograd analizeaza situatiile si relatiile in care avem sentimente de teama, de neputinta, in care ne lasam folositi sau deviem comportamental pentru a nu atrage abuzuri. Sunt punctele nevralgice pe care, ilogic, ni le expunem. Si aici facem curatenie: ori capatam curaj (daca avem o fire ninja) ori evitam persoanele care ne pot subjuga. Dar pentru cei cu exces de personalitate Fecioara invita la moderatie iar Mercur tempereaza gesturile, infraneaza violenta. Ii da agresorului constienta consecintelor si capacitatea de a se retine. Aici infranarea si cenzura Fecioarei este progresista.

TOXICITATEA

Exista in viata noastra o serie de actiuni toxice pe care trebuie sa le analizam. De ce le facem, cum le atragem, ce din noi se bucura, totusi, de prezenta lor? Exista o complicitate intre noi si vicii sau intre noi si oamenii periculosi ori situatiile la limita (boala, saracia, piererile, conflictele, umilintele etc.) si de aceea apar. Ori slabiciunile noastre atrag situatii toxice ori calitatile de care nu suntem constienti si le risipim ne fac sa traim intr-o uitare de sine care ajunge sa rezoneze cu delictele.

* Fiecare din aceste puncte ar avea nevoie de un curs de vindecare si dezintoxicare. Poate cine stie… il facem impreuna.

Avertizari Mercur retrograd

1, 2 septembrie

                                      Sursa imagine: SplitShire

Luna Noua ne trage de urechi si ne indeamna sa ne ocupam de aspectele neplacute, rusinoase ori ineficiente din viata noastra. Nu ne mai lasa sa ascundem mizeria sub covor si sa ne recunoastem contributia la suferinta proprie sau a altora. Sa ne recunoastem superficialitatea, complacerea, lenea sau fricile pe care le mascam. Acum trebuie sa infruntam viciile si neregulile, disfunctionalitatile, mizeria efectiva (spatiile din viata si casa de care nu ne-am ocupat). Alegerea de a ne primeni viata (nu e inca vorba de schimbare, ci de scuturarea covorului) ne pregateste pentru o noua etapa. Dar trebuie sa lasam inainte locul curat, aici unde suntem.

8, 9, 10 septembrie

Este etapa cunoasterii si a deschiderii. Ca sa corectam si sa vindecam trebuie sa stim cauza si solutiile. Avem nevoie de studiu, informare, investigatii personale oneste si o dorinta sincera de a regla ce nu functioneaza. Urgentele ne pot indica necesitatea sfatuirii cu persoane instruite. Adevarati guru in speta dorita. Trebuie sa avem curajul sa spunem adevarul. Nedreptatea e intimidanta, mai ales daca pare sa aiba suport legal! Ne poate fi teama de oprobiul public, de rusine institutionala. Poate ca nu tinem sa ni se dea dreptate dar tinem la adevar, corectitudine si aparam aceste valori. Fie gresim noi, fie altii si vorbim despre asta. Oricum, avem de-a face cu lumea incorectitudinii si incompetentei. Ni se pot totusi reprosa greseli de ratiune, exces de corectitudine, lipsa de orizont sau habotnicie. Va trebui sa discutam foarte empatic despre ele si asta ne aduce, pe alta cale, tot in lumea acestor erori, chiar daca nu le facem noi.

15, 16 septembrie

Se formeaza Luna Plina sub patronajul Fecioarei. Prima jumatate din luna septembrie este plina de invataminte, experiente si ne putem simti coplesiti de iluminarile pe care le avem. Intelegem cum sta treaba noastra in viata. Se ridica valul, dispar iluzionarile, confunziile, intelegem gresitele aprecieri. Primim informatii sau sesizam discrepantele care ne ridica semne de intrebare si de aici o mica investigatie pe care trebuie s-o facem comparand, confruntand, masurand, reanalizand. Este obositor, dar foarte curativ. Multe aspecte in aceasta verificare atenta isi gasesc rezolvarea. Cei loviti se ridica. Cei trufasi se smeresc. Ajungem astfel, conform semnului Fecioarei, la un echilibru homeostatic, la mentinerea unei linii ondulatorii mediene atat in viata noastra, cat si in relatii si colectivitatea in care traim. Intelegem efectele daca nu corectam si astfel acceptam mau usor ajustarile reparatorii. Luna Plina este un varf de vulnerabilitate cand realizam tabloul complet al unor piste care puteau fi evitate daca aveam alte intelegeri si faceam alte alegeri, mai atente si informate, mai implicate si echilibrate.

21, 22 septembrie

Chiar daca pe 21 septembrie Mercur retrograd isi incheie activitatea lui febrila si iese din retrogradare, aspectele sunt atat de tensionate incat alerta lui se prelungeste si ziua urmatoare.


Acum este momentul pivotarii. Al schimbarii de optica, de dispozitie mentala si sufletasca. Trebuie sa renuntam nu in sensul de pierdere, ci sa lasam liber ceva de care ne tinem, nu pentru ca ne apartine, ci pentru ca suntem convinsi ca trebuie pastrat – amintiri, relatii, bunuri, convingeri si traditii.


Noi credem ca asa se face si trebuie sa facem. Gata, pa. Ramane numai ce isi verifica utilitatea si nu raneste. Si asta e valabil cu tot. Restul, este lasat cu respect in urma. Acolo unde este locul lucrurilor care si-au facut datoria. Intelegem ca nu are sens sa recuperam timpul, pierderile, chinul. Nu e nimic de recuperat. N-am avea decat o relicva a trecutului ce s-ar vrea mereu consolata. Nu. Sa lasam ce a fost in urma cu recunostinta pentru lectii si sa mergem mai departe cu ce am descoperit ca suntem, prin calirea experientelor.

Epilog

S-ar crede ca Mercur retrograd si Fecioara produc vreo revolutie in viata noastra. Dar nu e asa. Ambele elemente indica flexibilitate, adaptabilitate, pragmatism, istetime, fluditate. Nu lupta. Dar miscarea pe care o facem acum, prin intelegere si rotire in jurul axei noastre (asa descoperim ca avem un ax, un fir rosu care este sinele, spiritul nostru de unde ne luam iluminarea si puterea schimbarii din sine), aceasta pivotare, deci,  creeaza un curent transformational.


Fara zgomot, pentru ca nu schimba ceva sau pe cineva, ci lasa sa treaca ce a fost, elibereaza, desprinde firesc.


Identificam disfunctiile si eliminam toxinele. Dar ne asumam rmunca si responsabilitatea pentru a recapata putere si autonomie.

Pentru cei cu probleme de sanatate perioada duce la intelegerea cauzelor subtile ale bolilor. Legate de gandire, conflicte, regrete, rusine, vinovatie. Sigur, ele nu produc efectiv o boala, dar mentin un camp de nemultumire si dezamagire in viata, care scad apararea, devitalizeaza si produc daune in organul ce simbolizeaza (sau reflecta) emotia negativa dominanta. Intelegera acestui lucru ajuta pe cei bolnavi sa elibereze, sa lase sa se desprinda din inima lor judecatile si emotiile negative. Nu pentru ca nu ar fi justificate. Ci pentru ca nu sunt functionale, utile sanatatii si nu ajuta la prelungirea vietii lor.

Convingerile trebuie sa reflecte viata si ondulatiile ei, nu o dreptate rigida si prea legata de situatii si epoci.

 

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , ,

Comentarii

*

  1. Lili

    Cel mai cel mai la obiect m-i se potriveste de minune cel de mai sus dar nu am curajul sa fac ce trebuie Nu stiu cum as putea sa m-a schimb Tot ce este relatat e la obiect pt mine Multumesc

  2. Anghel Monica

    Foarte corect.