Miraculoasa Luna Noua in Leu – 2 august 2016

boy-1262989_1280_fin_fin_fin
Scris de Camelia Patrascanu
29 Iul 2016, 1:10 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Afla ce iti aduce in functie de zodie!

Cum sa faci ritualul Lunii Noi in Leu?

Luna Noua in Leu este un semn al puterii personale, demnitatii, si expresiei de sine libere, dezinhibate si nobile. Se produce fix pe 2 august la ora 23:00 dar perioada de influenta se intinde din diminieata de 2 august pana la pranzul din 4 august.

In acest interval, indiferent de zodie, trebuie:
 sa abandonam tot ce ne pune sub demnitatea noastra
 sa ne recuperam naturaletea in comportament, degajarea dar si puterea
 sa ne cultivam o mandrie de sine constructiva
 sa depasim complexele care ne fac sa ne simtim inferiori in fata altora
 sa abandonam rusinea exagerata care ne inhiba exprimarea
 sa renuntam la jena de propriile slabiciuni sau defecte fizice (chiar daca vom continua sa le avem trebuie sa ne tratam cu mai multa demnitate imperfectiunile perfectibile)
 sa ne cultivam o atitudine si un comportament mai vertical care inspira putere si demnitate
 sa aratam omenie in relatii (asta vine tot din puterea interioara care te face sa te simti suficient de stapan pe tine incat sa acorzi credit altei persoane chiar daca ea nu se va ridica la inaltimea increderii – demnitatea ta este nestirbita pentru ca nimic nu o poate atinge din afara
 sa avem umanism in gandire – aratand simt social si pasare pentru vietile semenilor
 sa avem curaj in actiune si vorbire – sinceritatea reprezinta tarie de caracter (ea trebuie sa fie constructiva chiar daca e directa si taioasa, uneori)
 sa avem curaj sa cerem sau sa ne sustinem drepturile
 sa nu ne lasam tratati nedemn, catalogati si inferorizati de altii

Luna Noua ne poate elibera de lucrurile care ne tin prizonieri in mintea si sufletul nostru (de exemplu propria imagine de sine defectuoasa). E vorba de acele lucruri care nu ne lasa sa ne simtim in largul nostru, liberi si puternici; care nu ne lasa sa simtim ca mergem demn prin viata ci ne dau impresia ca ne taram prin ea.

Nu atat greutatile vietii ne inconvoaie, cat lipsa puterii interioare care ne ia verticalitatea si ne pune in genunchi. Nu frica trebuie sa ne fie pavaza, ci increderea inteleapta adaptata la situatiile pe care le traim.

Luna Noua in Leu are de-a face cu noi insine, cu blocajele pe care ni le punem singuri, cu pornirile de temperament incorect dirijate. Cu trasaturile de caracter insuficient innobilate. Se poate spune ca Luna Noua in Leu descatuseaza personalitatea.

Pe de o parte, ne va arata cat confundam stima de sine cu ingamfarea. Verticalitatea caracterului cu infatuarea tantosa. Mandria nobila cu impaunarea zgomotoasa. Si cat nu-i lasam pe altii sa aiba loc de noi cand ne punem sub reflectoare.

Pe de alta parte, ne va arata cat confundam nobletea discreta cu minimalizarea propriei noastre personalitati. Generozitatea cu teama de a-i refuza pe ceilalti.

Luna Noua reprezinta punctul de miscare in susul constiintei de sine. Este ridicarea din genunchi pentru a vedea din inaltul interior intreaga noastra existenta. Meritam sa traim intr-un mod demn. Si tine de noi si nu de respectul pe care catadicsesc altii sa ni-l dea.

Intre Luna Noua in Leu si Luna Plina in Leu (2 – 18 august), cat Luna este in crestere, avem timp sa acumulam si sa reflectam la aceste lectii de verticalizare. Sa descoperim in ce loc din viata noastra si in legatura cu ce si cu cine suntem lipsiti de putere, de lumina, de constiinta, de demnitate. Ce ne micsoreaza, ce ne marunteste, ce ne umileste, ce ne subordoneaza, ce ne infricoseaza, ce ne intimideaza.

Remediul nu este sa ne tafnim si tantosam fara substanta. Ci sa ne recunoastem valoarea data de viata, cu putere si deschidere nepretinzand altora sa vada in noi ce abia am invatat noi sa zarim. Dar incepand sa avem puterea de a ne ocupa locul de traire si manifestare.
Sa ne minunam de miracolul care suntem si din care n-am descoperit inca prea mult.

Sa nu ne mai pierdem timpul cersind altora lucrurile pe care trebuie sa ni le oferim noi insine. Iar ceilalti fie vor lua aminte la respectul nostru de sine fie isi vor vedea de drum. Adevarata pretuire de sine nu naste invidie, ci admiratie plina de respect. Pentru ca lumina fiintei noastre va inspira licarirea din inima altuia.

Este un timp astral al constientizarii valorii proprii. Atat cat avem. Daca Viata si Dumnezeu si-au ocupat timpul cu noi inseamna ca sigur avem valoare. Indiferent de parerea altora. Si chiar indiferent de propria noastra parere.

Noptile de Luna Noua sunt noptile fara Luna. Si cum Luna simbolizeaza arhiva noastra emotionala (sigurantele de care ne agatam si care ne tin adesea pe loc dar si traumele personale, familiale si ancestrale, amintirile si fatalitati care ne tin datori ca intr-o camatareala karmica), Luna Noua din Leu ne debaraseaza de datoriile personale, de tot ce am acceptat de la altii trecand peste propria constiinta. Lasandu-ne, astfel, libera calea exprimarii depline a eului superior, Sinele – softul scanteii divine din noi. Liberul Arbitru are cale deschisa. Fiind descatusat de conditionari si ascultand doar de lumina interioara.

Ritualul de Luna Noua in Leu

Ritualurile de Luna Plina si Luna Noua vin din vremuri imemoriale, au nenumarate forme si variatii iar in continuare va voi da cateva explicatii (voi completa explicatiile la alte Luni Noi si Luni Pline)

Daca la Luna Plina se face „ritualul cu apa” (de hidratare-crestere), la Luna Noua (indiferent de zodie) se face „ritualul cu foc” (de ardere-eliminare).
Ritualul cu foc este unul de ardere, de extinctie simbolica a ceea ce ne franeaza. E coaja pe care o spargem pentru a iesi din ou si a ne arata lumii.

La Luna Noua in Leu coaja oului reprezinta propriile convingeri si trasaturi care nu ne lasa sa fim liberi in viata noastra, puernici si generosi, plini de lumina, energie si optimism. De data asta are de-a face cu noi, nu cu ce ne-au transmis parintii, cu conditiile venirii pe lume, cu mediul in care traim. E timpul sa modelam trasaturile de caracter care ne opresc sa ne exprimam constiinta si umanismul.

Ritualul Lunii Noi in Leu consta in arderea simbolica, purificarea, trecerea in lumina a zgurii interioare.

Lucrurile care imbraca ritualul – vorbele, gesturile, ritmul, intensitatea, durata – cel mai bine, zic eu, este sa fie pur personale, sa si le compuna pentru sine fiecare dintre noi. Va dau niste sugestii, adaptati fiecare, potrivit propriei sale persoane.

In noaptea de 2 spre 3 august 2016 putem face chiar un foc mai mare in gradina sau pe un teren viran, unde sa ardem unele haine mai vechi (ele simbolizand vesmintele firii noastre de care nu mai avem nevoie), unele obiecte personale care au inmagazinat in ele emotii, amintiri si intamplari neplacute cu care ne-am identificat – o identitate limitata, ancorata in evenimente si nu in spiritul care este mereu proaspat, creator.

Ne conectam cu focul, apoi calm, rostim cuvintele si facem gesturile care vin catre noi – nu trebuie sa fie nimic fortat.

Scriem pe o hartie pe care o punem pe foc toate fricile si rusinile care ne-au blocat, toate egosimele si prejudecatile care ne-au limitat si ne-au ciuntit aripile, toate convingerile care ne-au indoctrinat. Si nu trebuie sa punem neaparat in locul lor valorile complementare.

Acum nu este momentul sa capatam ceva, ci doar sa ne eliberam.

Sa ne ascultam interior, sa ne traim interior si sa descoperim adevarata noastra libertate. Aceasta este libertatea din afara continuturilor noastre. Dincolo de trasaturi de caracter, ambitii, comportamente sta spiritul care insufla har tuturor trasaturilor noastre. Daca ii permitem. Acum.

Existenta noastra este mai mult decat urmarirea confortului personal sau datoria implinita. Acestea nu sunt decat cai (mai stramte sau mai largi) prin care viata ne procvoaca sa ne descoperim spiritul, natura sublima.

Focul sterge stigmatele. Este nivelul superior al experientei intelegerii si devenirii. Este mai presus de intelepciune, este insasi respiratia constiintei – a scanteii divine.

Intre Luna Noua si Luna Plina in Leu (2-18 agust) suntem invitati sa ne exprimam dezinhibat pentru a intelege consecintele firii noastre. Numai asa vom accepta liber sa ne modelam – constatand singuri cata lumina exprimam (umanism) prin gandurile, gesturile si comportamentele noastre. Modelarea din constrangere nu este nici persistenta, nici evolutiva, nici aducatoare de bucurie. In schimb, modelarea din intelegere, liber consimtita si aleasa devine creuzetul metamorfozei noastre in fiinte spirituale.

 

Luna Noua in Leu pe zodii

Fiecare dintre noi are Leul in astrograma. In functie de zodia in care ne-am nascut, Leul indica experienta de viata care ne ajuta sa ne sublimam defectele, sa ne innobilam caracterul, exprimand in lume intreaga lumina si bucurie din fiinta noastra.

BERBECII trebuie sa isi descopere harul iubind din toata inima – partenerul de viata, copiii, prietenii, munca ori o pasiune. Sa fie total dezinhibati in aceasta iubire zgomotoasa, nerabdatoare, exaltata. Lasandu-si spiritul deschis se vor calibra cu spiritul partenerului, copiilor si semenilor lor fara sentimentul frustrant ca trebuie sa se infraneze. Inflacararea si energia se vor transforma in intelegere iubitoare, generozitate neconditionata si bucurie pura. Vor afla, astfel, ca ceilalti sunt excedati de entuziasmul lor si nu pot tine pasul. Si asta le va da de inteles ca iubirea nu pierde nimic din intensitate daca isi modeleaza ritmul dupa inima celorlalti.

TAURII sa inceapa o noua viata, pe alte baze, care le exprima mai mult constiinta. Pot schimba casa sau doar ambientul casnic. Dar sigur trebuie sa schimbe raportarea la familie si la tihna casei. Au nevoie de mai multa bucurie in viata privata. Si asta conduce si la modelarea carierei pentru ca aceasta sa fie capabila sa le asigure implinirea. Venirea unui copil pe lume este o mare bucurie si o descatusare a tuturor energiilor creatoare legate de camin.

GEMENII sa isi traiasca deplin curiozitatea sociala sau scolara. Studiile si contactele umane ii inspira sa se deschida spre lume si experiente inedite. Asimiland notiuni noi, intrand in noi medii sociale, explorand in domeniile de care sunt pasionati pot cunoaste persoane excentrice care ii stimuleaza mental si spiritual. In studii pot capata o viziune originala dezvoltand teorii noi. Sunt datori sa contribuie la dezvoltarea domeniului in care studiaza. Directia avangardista pe care o urmeaza poate deveni baza dezvoltarii lor ulterioare si amprenta lor profesionala. Studiile (sau confirmarea pregatirii) se pot face in strainatate permitand o munca noua in alta tara.

RACII trebuie sa isi urmeze vocatia castigand bani dintr-o munca vizionara si curajoasa. Sunt cu adevarat inspirati in afaceri. Important este sa fie deschisi la informatii si mereu dornici sa se puna la curent cu tot ce e nou in activitatea lor. Urmandu-si flerul si vocatia, nu le va mai parea dificil hatisul aprobarilor birocratice. Persoane influente sau cu pozitii inalte le pot aprecia talentele. De asemena, calea realizarii poate fi deschisa de o diploma pe care o obtin (sau o au dar n-au valorificat-o) si care le da permisul spre noi medii sociale. Talentele sunt cu siguranta ale lor dar apar si intermediari, facilitatori si promotori care le recomanda abilitatile mai departe.

LEII trebuie sa se deschida spre noi valente ale spiritului lor. Se vor ului pe ei insisi. Daca pana acum au crezut ca nu pot trece peste anumite situatii, vor descoperi ca acum, conectandu-se cu propria inima, le este usor sa acceseze anumite virtuti. Iar vechile frustrari sau intransigente dispar. Vor vedea cu alti ochi vechi situatii de viata si persoane, se vor intreba cum de au reactionat atat de limitat sau de necompasiv, cum de au fost atat de tematori si egoisti. Trebuie sa dea sansa unei iubiri pentru ca ei se schimba, nu persoana de langa ei. Lumina spiritului lor ii face mai induratori, iertatori dar si mai blanzi si receptivi la framantarile, durerile si temerile apropiatilor. Insa trebuie sa ramana pe mai departe entuziasti, incurajatori, optimisti si umoristi. Cu acelasi spirit solar trebuie sa abordeze si domeniul financiar, schimbandu-si optica: voracitatea financiara devine rezonabilitate, eficienta si istetime in investitii. Trebuie sa isi ajusteze pretentiile si cheltuielile.

FECIOARELE sa scape de vechi complexe, regrete si frici. Isi intaresc astfel firea. De fapt, isi descopera adevarata natura: muncitoare, dedicata, sarguincioasa, serviabila, intelegatoare, suportiva. Eliberarea de traumele si tiparele trecutul, renuntarea la regrete lasa, pur si simplu, cale libera exprimarii vocatiei. Chiar si alegerea de a se confrunta cu grijile cotidiene sau de a ajuta persoanele la care tin, fara sa (isi) planga de mila, depasindu-si fricile dar si inertia si neimplicarea le stimuleaza sa devina eficiente, inspirate si deplin mobilizate. Spiritul lor triumfa adesea cu cat au mai multe pe cap. Asa incat, esecurile si problemele le imboldesc sa depaseasca punctul critic al apatiei si neincrederii, luand pe propria mana salvarea, corectarea, vindecarea – lor, a altora, a situatiilor cu care se confrunta. Luna Noua din Fecioara de la 1 septembrie va da un si mai mare imbold destinului lor.

BALANTELE trebuie sa redescopere bucuria de a trai, dar sa isi faca noi pasiuni si noi prieteni. Poate chiar prietenii si noile cunostinte le aduc noi inspiratii in viata. Dorinta de fi actuale, in ton cu vremurile pe care renunta sa le mai critice si le accepta mai usor cu toate extravagantele la care, candva, strambau din nas. Simtul stridentei le ramane nealterat dar asta nu trebuie sa le opreasca bucuria de a se amuza si de a socializa. Noi pasiuni le inunda universul cotidian permitand experiente de viata si relationale pline de culoare. Chiar iubirea ce li se arata, extrem de inflacarat, le da un nou imbold. Sunt invitate (de partener, curtezani sau prieteni) sa dea curs unor invitatii exotice, unor noi pasiuni, sa incerce experiente care le depasesc limitele, sa se puna in situatii neobisnuite si sa cunoasca oameni extravaganti. Talentele le sunt apreciate si laudate. Toate acestea le ajuta sa renunte la prejudecati, sa inteleaga mai bine lumea extrem de diversa si dinamica in care traiesc. Copiii lor pot aduce in casa acest curent de emancipare si trezire la viata, reinvatandu-le sa descopere si sa iubeasca lumea fara inchistari moralizatoare. Trebuie sa devina din nou vii si adaptate.

SCORPIONII trebuie sa se reconecteze la cariera si succesul lor. Pe care le pot vedea in alta lumina. Sau isi abordeaza succesul eliberati de vechile prejudecati profesionale. Nu mai asteapta si nici nu mai cersesc ajutor si recunoastere. Isi impun valoarea si deciziile. In functia si rolul pe care le au la munca si in colectivitate se exprima liber, dezinhibat, siguri de ei. Si asta produce impresie. Nu se mai lasa amagiti, amanati, ignorati. Transforma rabdarea (excesiva in perioada 2013 – 2015), crisparea, scrupulozitatea, incordara in relatiile oficiale si in cariera cu increderea si gustul pentru risc. Unii Scorpioni o fac pentru ca nu mai au ce pierde (si asta e momentul cand dau tot ce au mai puternic in ei), altii pentru ca realizeaza un moment de sansa pe care nu il mai rateaza, nu il mai amana. Si simt ca li se cuvin meritele, rasplata, recunoasterea. Trec peste orice ezitare ori timiditate si isi deschid inima aratand lumii intregi iubirea lor sau talentele lor. Banii vin exact din acest curaj al exprimarii sociale a vocatiei, fara sa mai apeleze la strategii de securizare si fara calcule de adecvare la ceilalti. Acum ei trebuie sa faca regulile!

SAGETATORII trebuie sa capete noi orizonturi in viata. Chiar si geografice, luand in calcul o cariera in strainatate. Dar cei mai multi cerceteaza noi intelegeri de viata, noi filosofii dupa care sa se ghideze, raspunsuri noi la probleme mai vechi pe care le pun in alta lumina. Studiile si calatoriile ii ajuta sa isi descopere spiritul liber. Si sa se elibereze de prejudecati sociale si morale. Au nevoie de un spatiu mai amplu de manifestare, de noi cunostinte, de relatii cu persoane care le stimuleaza gandirea. Nu mai pot fi limitati de cutume sociale sau conventii familiale. Nu mai accepta sa se conformeze credintelor generale daca nu simt ca ele ii ajuta sa isi exprime liber opinia si sa evolueze pe directiile pe care ei le aleg. Isi testeaza superiorii (parintii, profesorii, conducatorii), cerandu-le sa fie conformi cu declaratiile si promisiunile lor. De aici, pentru unii Sagetatori, confruntari cu autoritatea. Dar si curajul de a-si recunoaste erorile de judecata. Anticipeaza consecintele. Nobletea caracterului lor, morala inalt sprituala se manifesta cu curaj. Aceasta cautare a sensului vietii este vocatia lor. Ca purtatori de felinar (cautand adevarul sau luminand calea altora) pot intalni gurul mult visat sau isi pot asuma rolul de impartasitori de lumina.

CAPRICORNII trebuie sa invete sa inteleaga si sa accepte spiritul liber, neincatusabil, al partenerului de viata. Sau al unei persoane cu care se confrunta. Inima lor se deschide spre recunoasterea dreptului altuia de a-si urma vocatia. Chiar daca asta ii surprinde sau nu le convine. Ori nu-i avantajeaza financiar. Iubirea ii ajuta sa primeasca ce au ceilalti sa le ofere, nu ce asteapta sau pretind sa primeasca. Si acesta este un salt de inima dar si de constiinta – survine cand ii lasi pe ceilalti sa aleaga liber cum vor sa te iubeasca. Nu e obligatoriu sa imbratiseze formula de dragoste a celor din jur, dar trebuie sa renunte sa o mai judece, luandu-si, de asemenea, libertatea de a accepta sau de a se distanta. Experientele relationale ii ajuta sa isi depaseasca morala rigida. Evenimentele cauzate de partener sau asociati ii indemana sa se intrebe cum e corect sa interpreteze actiunile altora. Propriile lor tipare de gandire li se par insuficiente, ca nu ii mai ajuta sa inteleaga si sa dea cel mai bun raspuns la ce se intampla in relatiile lor. E nevoie de mai mult. Sa accepte libertatea altora de a actiona fata de ei asa cum simt. Si asta le deschide o lume noua – universul inimii persoanei din fata lor. Pot descoperi visuri si tanjiri, gusturi, pasiuni si bucurii de care au fost pana acum straini. Pentru unii Capricorni, departarea sau racirea relatiei provoaca un interes urias pentru a cunoaste mai bine inima celuilalt.

VARSATORII trebuie sa scape si de ultimele formalisme in relatiile personale si sociale si sa se arate lumii exact asa cum sunt. Poate sunt nevoiti sa replice altora dar cel mai probabil aleg liber sa isi manifeste dezinhibat personalitatea, fara sa mai astepte aprobari, incurajari sau multumiri. De fapt, descopera ca pot prelucra raspunsul dupa cum le convine. Se pot adapta mai usor daca apeleaza la optimism si generozitate. Vad relatiile si actiunile intr-o nota constructiva. Si asta ii ajuta sa salveze relatiile, sa ia ce e bun dintr-un parteneriat, sa pozitivieze o pierdere materiala sau financiara. Dar si sa transmita un mesaj sincer si transparent in legatura cu persoana lor si valorile in care cred. Lipsa contrafacerii imaginii publice impune curaj si o inalta demnitate umana si nu sfidare ori superioritate. Isi pot schimba imaginea, coafura, comportamentul, vestimentatia si gestica devenind mai directi si mai autentici. Concurenta si competitia ii stimuleaza sa isi propage talentele. Mai ales daca le considera progresiste si utile. In relatiile personale sunt mai pregatiti sa accepte partenerul asa cum e si sa aleaga liber (nu din prejudecati conjugale) daca merg mai departe, si cum.

PESTII trebuie sa isi descopere vocatia de vindecatori – prin consiliere sau aptitudini medicale. Indiferent de meseria pe care o practica, vocatia lor este vindecarea – sufletului sau a corpului. In prima faza trebuie sa inceapa cu ei insisi, descoperind legatura puternica dintre suflet (mental-emotional) si vindecare corporala sau relationala. Se pot vindeca prin terapii energetico-spirituale. Daca pana acum s-au considerat neputinciosi, asteptand ca ceilati sa ii sprijine, incep sa-si distinga puterea dincolo de durere ori slabicuni. Care n-are legatura cu antrenamentul, rezistenta sau vointa. Ci cu supletea spiritului de a intelege si de a se adapta la situatiile pe care nu le mai intampina indarjit sau temator. Comunicarea cu propriul lor spirit divin ii ghideaza in vindecarea de frica. Astfel, devin capabili sa se ocupe nu numai de ei, dar si de ceilalti. Sa isi vindece relatia personala, sa aiba mai multa empatie si mai multa dedicare pentru ceilalti. Renuntand la capricii si plangeri, pretentii si reprosuri. La locul de munca aduc intelegerea lor solara, ajutand, sfatuind, incurajand. In primul rand pe ei, pentru a se redresa profesional. Dar si pe altii. Iar unii Pesti decopera ca le place atat de mult sa ajute incat asta poate deveni profesia lor de constiinta.

 

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , ,

Comentarii

*