Nu ai voie sa te mai lasi furat! Marte in Sagetator: 2 august – 27 septembrie 2016

george becker - pexels-photo-131616_res
Scris de Camelia Patrascanu
05 Aug 2016, 11:32 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Intre 16 aprilie – 27 mai Marte a fost retrograd in Sagetator: contractele au fost scurt-circuitate, colaborarile au fost regandite, s-au rupt parteneriate din cauza ilegalitatilor/tradarilor sau a diferentierii obiectivelor. In acele zile, am putut realiza ca unele actiuni sau acte ale noastre intra sub incidenta legii. Si ne-a dat timp, pana acum (5 august – 27 septembrie), sa corectam greselile, sa platim facturile, sa ne facem ordine in contabilitate, sa ne regandim obligatiile legale intr-un parteneriat.

Marte face mare deranj in Sagetator si striga dupa dreptate si adevar. Denunta complicitatile, condamna hotiile, se revolta impotriva regulilor nedrepte si a intereselor sectare paralele cu legea. Este moralizator si pedepsitor. Il ajuta mult si Saturn sa nu cedeze in fata intimidarilor, santajului, a riscurilor si sa restabileasca ordinea. Este vehement, indraznet, intransigent, vocal, rapid, eficient, neiertator. Isi ia justitia de partea sa. Uniformizeaza aplicarea legii. Nu admite scuze. Nu tolereaza. Poate fi habotnic si accepta sacrificii. Nu permite inocente, pretinde cunoastere si inteligenta, responsabilitate si asumarea consecintelor. Apreciaza curajul si demnitatea. Actioneaza ofitereste: fara echivoc si mila. Asta nu inseamna ca nu poate intelege subtilitatile aplicarii legii. Dar nu acum. De data aceasta este fara tocmeala.

Cadrul astral complex al trecerii lui Marte pentru a doua oara in Sagetator face ca efectele sale sa se difuzeze rapid in viata noastra. Atingand, in principal, mediul profesional. In acest domeniu este imperativa corectitudinea, intransigenta, claritatea, dreptatea, legalitatea si principialitatea morala.

La munca

Orice injustitie am facut (morala sau legala) sau orice ilegalitate la care am inchis ochii, ne este imputata acum. Lasitatile, complicitatile, santajele, intimidarile, incorectitudinile intentionate, cu buna stiinta si rea vointa, ne sunt sanctionate cu destula agitatie publica si institutionala. Suntem facuti de tot rasul daca ne-am compromis in activitatea desfasurata. Ni se cer explicatii si se reclama pedepsirea noastra.

Sau:

Daca am suportat prejudicii, ar fi cazul si timpul potrivit sa ne facem dreptate. Sa cerem respect moral si legal daca am fost detrimentati, jefuiti, furati, nedreptatiti. Sa luptam pentru dreptatea noastra cu legea in mana si morala in suflet. Sau ii punem pe altii sub reflectorul fortelor de ordine si al justitiei. Conjunctia Marte – Saturn ne obliga sa facem asta, sa nu lasam lucrurile sa treneze sub masca iertarii sau a atitudinii spirituale. Nu asa merg lucrurile cu Marte. Trebuie sa actionam in sensul apararii drepturilor noastre, a demnitatii noastre. Nu pentru ca nu mai putem fara recunoasterea lor, ci pentru ca nu trebuie sa mai permitem perpetuarea infractiunii in mediul nostru.

Uneori e timp de iertare. Alteori de detasare. Alteori de supunere. Acum e un timp de verticalizare si dezbatere despre adevar, moralitate, dreptate, lege. Apoi, e important sa intelegem ca gesturile noastre (inspirate de convingeri si emotii) creeaza mediul in care traim impreuna cu semenii nostri. Permitand propagarea incorectitudinilor devenim contribuitori la dezordine, specularea inocentei, profitorism si parazitism. Letargia si inactiunea noastra vor genera noi victime. Sub ochii nostri. Si asta este tot responsabilitatea noastra: ce generam si prin neimplicare, cand ne-a stat la alegere sa facem ceva sau nu.

Trebuie sa invatam sa ne onoram puterea, atat in viata noastra cat si in mediul nostru. Puterea de a schimba prin atitudine, prin vigilenta, prin interventie. Ne-am obisnuit sa apreciem comoditatea de a nu interveni, chiar si de a nu mai constata. Inclusiv cand e vorba de bunurile sau de demnitatea noastra, mintindu-ne ca nu ne atinge la nivelul de intelegere la care ne aflam, acolo unde nimicurile mundane nu mai au putere asupra-ne. E o minciuna! Chiar daca avem profunzimea de a nu fi striviti de nedreptate, cand viata si astrele ne ofera ocazia, suntem datori sa intervenim pentru a nu lasa ca ea sa prolifereze. Pentru ca viata nu e numai pentru noi. Si uneori gestul nostru de indreptare ii ajuta pe altii sa respire. Cand putem sa indepartam infractorii, trebuie s-o facem. Lasitatea si tacerea devin complice.

Lectia lui Marte

Astrul este un luptator si un militant. Nu ne lasa sa renuntam, sa cadem la pace, sa inchidem ochii, sa acceptam jumatate de masura. Insista sa fim onesti sa ne asumam greseala, sa rezistam tentatiilor perfide, ilegalitatilor, sa nu cedam ispitelor. Marte reclama putere morala si verticalitate spirituala.
Dar mai ales ne invita sa luptam pentru dreptatea si drepturile noastre. Si sa ne tinem spiritul treaz pentru a nu gresi in aceasta lupta din exces de pedepsire care depaseste restabilirea ordinii. Amendarea unei infractiuni are drept scop nu umilirea, ci indreptarea, instaurarea unei ordini functionale oprind propagarea (prin tacere si tolerare complice) faradelegii, viciului, hotiei. Mai ales a hotiei, a insusirii muncii, reputatiei si bunului altuia.

Conjunctia cu Saturn, pana pe 8 septembrie, ne obliga la realism, luciditate si intransigenta. Trebuie sa analizam corect propriile greseli (fie si neintentionate), erorile altora dar si cadrul corect de indreptare. Si sa lucram cat de bine putem cu ce avem la dispozitie – legea, morala, sufletul, constiinta. Fara indulgente.

Cei care se afla in negocieri diverse pot fi pusi acum sa aleaga intre 2 propuneri si e bine sa mearga pe cea mai cinstita si potrivita pentru viata lor viitoare – efectele sunt pe cel putin 14 ani.

Deci, nu alege ce ti se pare rentabil acum, ci fa o alegere pentru viata si destin! Asta daca te preocupa cu adevarat calitatea vietii tale.

Sigur ca nu putem fi siguri pe viitor 100% pentru ca viata ne va surprinde mereu cu noi teste. Dar putem avea constiinta fiintelor care ne-ar placea sa devenim.

Daca ne simtim furati (de bunuri, demnitate sau drepturi) conjunctia Marte-Saturn cere apelarea la institutiile care investigheaza si restabilesc dreptatea.

Nu inseamna ca imbratisam denunturile ci ca ne reinstauram in spatiul nostru de putere si ca nu mai permitem sa fim speculati. Este testul de demnitate interioara pe care il dam. Si va trebui sa ne testam si anduranta la dificultatile birocratice, teama de conflict, persistenta in sustinerea dreptatii. Care nu trebuie dusa in panzele albe (viata ne invata si cand sa inlocuim lupta cu contemplarea campului de batalie) ci atat cat este necesar sa integram lectia respectului de sine si sub forma atitudinii de sustinere si aparare a drepturilor.

Da, Marte inseamna si lupta. Si asumarea ranilor. Si deranjarea altora. Si poate, pierderea. Dar ce daca! Acum trebuie s-o facem – sa ne sustinem dreptatea si sa nu mai permitem infractiuni asupra noastra.

Lectia lui Mercur

Pe fondul acestui Marte justitiar, Mercur in Fecioara (retrograd 29 august – 21 septembrie) negociaza, se serveste de tertipuri pentru a scapa. Sau aprofundeaza erorile pentru a pedepsi din razbunare. Este un bun investigator dar stie si sa asmute, sa irite, sa lanseze perfidii, sa otraveasca. Se foloseste de nesiguranta, indecizie si lene. Mareste reprezentarea riscurilor si pierderilor, creeaza vinovatii si rusini inchipuite doar pentru a abandona lupta demnitatii. Pentru a imbratisa, inca o data, renuntarea. Trebuie tinut in frau – si in placerea denuntarii/pedepsirii dar si cand vrea sa corupa mai departe.

*Cum trebuie inteleasa retrogradarea lui Mercur?

Astrul va sta pana pe 7 octombrie in Fecioara, timp pentru ca noi sa integram o ordine mai dreapta a lucrurilor. Abia dupa 21 septembrie vom sti cat de departe mergem cu dreptatea noastra, cat este greseala noastra in situatia traita, cat sa pedepsim si cat sa iertam. Opozitia planetei cu Neptun ne avertizeaza asupra himerelor, a iertarii ineficiente dar si a autoindulgentei care pandeste la colt slabiciunea.

In plan social

Ne putem trezi un spirit colectiv al bunei vietuiri. Si putem amenda faradelegi care ne ating vietile nu doar imediat si direct, ci in timp si moral. Actiunile guvernantilor si efectele lor ne intereseaza parca mai mult. Mai ales in probleme legate de sanatate si mediu. Interesant este ca nimeni nu pare sa caute dreptatea din cauza banilor pierduti, ci mai curand din cauza demnitatii si calitatii vietii pierdute. Probabil unii vor incerca sa reduca totul la bani, punand pe seama dorintei de castig recalcitranta civica. Dar nimeni nu doreste castigul. Nu este acum important. Ci dreptatea, ordinea, respectul, buna functionare a societatii.

Este un conflict astral care pune din nou in discutie tehnocratia. Meritocratia. Profesionalismul. Adica, adevarul profesionalizat, institutionalizat, titrat, parafat. Sustinut de acte. Se va condamna discrepanta intre declaratii si actiune. Intre lege si acte. Intre acte si ordinele transmise, intre angajamente contractuale si operatii clandestine. Impostorii provoaca pagube si vom simti nevoia sa ii scoatem din sistem.

Concluzii si mici completari

Marte in Sagetator ne-a mai dat de furca (cu tot cu retrogradare) in:

2001 martie-septembrie (combinat cu Pluto care a reinstaurat ordinea peste capul nostru)
1969 martie – septembrie
1954 martie – septembrie

Ne cere sa fim atenti la lege si moralitate – ce suportam din partea altora si ce daune provocam celor de langa noi. Opreste furtul si specula. Nu atat pentru valoarea bunurilor, ci a gestului in sine, care incalca dreptul proprietarului si proliferaza parazitarea. Iar parazitarea (vampirismul, daca vreti) incalca o lege divina care spune ca totul contine viata insuflata de Dumnezeu si harul sau de a crea.

Permitand traiul furtului pe spatele tau, participi la incalcarea acestei legi, incurajand frauda si blocarea manifestarii divinului in cel care fura. Pentru ca mai ales nedreptata provocata de furt este acum amendata. Orice forma de furt. Inclusiv furt de identitate, cand sunt insusite calitatile tale, valorile tale, harurile tale. Avem datoria sa ne umplem spatiul vietii cu prezenta si harurile noastre. Lasand pe altii sa ne fure munca si ideile, devenim complici la frauda si la hotie. Contribuim la crearea parazitilor. Neonorandu-ne drepturile (macar prin putina galagie) sa nu ne mire daca ne vom mai intalni cu furi.

Dreptate fara ura si razbunare, ci ca exercitiu de putere personala si respect de sine. O parte din energie si noroc ni se scurge prin crapaturile pe care nu le astupam sau care atrag pe unii ce sar gardul de-a dreptul, luandu-ne posesiunile pe care nu stim sa le onoram si sa le pastram. Din neglijenta, din superficialitate si ne-considerare de sine.

Trebuie sa iesim din comoditate si cumintenie pentru a ne apara drepturile. Si vom vedea cat de departe trebuie sa ducem lupta. Dar sigur trebuie sa ne asumam lectia demnitatii si a constientizarii valorii si drepturilor noastre. Nu vom simti imboldul de a actiona daca ne gandim doar la castig. Trebuie sa vedem intreg ansamblul, felul in care, prin gesturile noastre, schimbam cursul realitatii colective, restabilim ordinea nu doar in viata noastra ci, prin ricoseu, si in a celorlalti.

Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , ,

Comentarii

*