Oportunitate astrala 14 – 30 iulie

Oportunitate astrala
Scris de Camelia Patrascanu
18 Iul 2016, 6:34 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Oportunitate astrala 14 – 30 iulie

Stelele te vor vizionar macar 2 saptamani. Ce zici? Te bagi?

Conjunctia Mercur -Venus in Leu (14 – 30 iulie) indica armonie intre minte si inima. Atat in iubire cat si in afaceri. Ratiunea si simtirea ne sunt conduse de noblete si demnitate. Avem o abordare umanista (mai ales in probleme sociale) judecam cu maturitate, ascultam partile, cautam sa vedem situatiile in ansamblu, vrem sa ne pozitionam de partea dreptatii.

Sunt zile bune si onorante pentru ca putem face un salt deasupra conditiei noastre: ne putem ridica deasupra intereselor si nemultumirilor noastre pentru a vedea si interesele ori durerile altora, in cautarea adevarului.

Nu este important acum sa gasim solutii sau sa indreptam lucrurile, ci sa vedem ansamblul si sa cautam o dreptate transpersonala spre triumful constiintei noastre.

Acest principiu este aplicabil si cand ne disputam locul de parcare din spatele blocului cu un vecin recalcitrant dar si cand discutam la o bere despre migrantii musulmani. Si cand suntem nemultumiti de partenerul care ne-a adus in casa un musafir nepoftit dar si cand suntem invitati la o nunta cu dar.

Entuziasmul, optimismul si activismul conjunctiei sunt modulate de Saturn – marele intelept care vegheaza la pastrarea ordinei. Orice ne incanta si ne motiveaza in aceste zile trebuie sa fie legal, moral si uman. Adica, dreptatea trebuie sa fie si etica, in acelasi timp. Daca legea ne da un drept, trebuie sa vedem daca e bine sa ni-l exercitam in orice conditii – asta inseamna umanism si capacitate de a vedea o problema integrativ, intelegand cauzele si apreciind consecintele.

De exemplu, un gest poate fi condamnabil dar chiar il condamnam cand intelegem ce l-a generat si cat de catastrofale pot fi consecintele legale pentru cel ce l-a facut? Ca atunci cand ar trebui sa chemam politia de fiecare data cand vedem o mamaie ca vinde o legatura de leustean sau un cersetor ca intinde mana. Chiar chemam politia? Ar fi legal. Dar ar fi si uman? Si ar fi onorant sa devenim denuntatori? Si care ar fi consecintele pentru infractori? Le merita? In ce lume? In lumea care le-a creat mai intai conditii sa respecte legea si apoi ii amendeaza cand o incalca sau intr-o lume care le ingreuneaza respectarea legii si le creeaza conditii s-o incalce?

Conjunctia Mercur -Venus in Leu este modulata si de rebelul Uranus. Cel mereu grabit sa gaseasca o solutie neconventionala, o iesire insolita din situatie. Dar si cel care nu accepta regulile si traditiile pentru ca i se par prea limitative. De aceea, perioada permite judecati indraznete, iesirea din prejudecati si din convingerile bazate pe frica.

In aceste zile ne loveste intuitia ca putem gandi cu propriul cap conectat la propria inima, actionand cum credem ca este mai demn pentru noi. Inca nu simtim disconfortul sau dezavantajele de a gandi liber (o sa se intample dupa 10 august). De aceea e bine sa profitam de acest imbold creativ, de aceasta imaginatie descatusata care ne impinge sa vedem cum ar fi daca…

nu ne-am lasa intimidati
daca nu am avea retineri
daca ne-am urma vocatia
daca am avea curajul sa spunem ce gandim
daca ne-am schimba optiunea
daca am suna la usa
daca am ierta
daca am da examenul
daca am incepe altceva
daca am pleca…

Viziunea pe care ne-o formam trebuie sa raspunda exigentelor de umanism si demnitate. Putem face ce vrem pe lume dar numai unele actiuni ne recomanda ca oameni cu constiinta. Altele, ca oameni cu inima. Sau cu suflet. Ori ca fiinte spirituale. Universul nu ne opreste sa ne traim imboldurile (oamenii da) dar e bine sa stim si ce devenim cand le traim. Ce lup din noi alegem sa hranim – cel alb sau cel negru?

De aceea imi place aceasta conjunctie, pentru ca ne ajuta sa hranim lupul alb. Care nu e o fiinta blajina. A apara ideile de demnitate si umanism, a nu te grabi sa arunci piatra dar si a cumpani daca e timpul sa oferi iertarea, nu iti aduce mereu prieteni. Si nici vreme comoda, de hamac, nu e.

Pana la finalul lunii iulie suntem chemati sa ne traim constiinta.
In afaceri, sa actionam urmandu-ne vocatia si cinstea.
In iubire, onestitatea si cavalerismul.
In finante, creativitatea si spontaneitatea.
In vindecare, capacitatea de vizualizare si optimismul.
In vacanta, curiozitatea si dinamismul
In confruntari, curajul si onoarea.

N-ar trebui sa ne intereseze prea mult cine ne iubeste sau nu. Intuim ca puterea personala, demnitatea de a crede in propria viziune si dreptate, ne dau o aura de invingatori chiar daca abia ne adunam de pe campul de lupta. Ne confera si incredera recuperarii. Incepem sa semanam cu eroii mitici…..

Zilele acestea de iulie ne ajuta sa vedem cum am putea fi daca n-am avea nimic de pierdut si totul de castigat, daca n-am fi meschini si fricosi, daca nu i-am mai lasa pe altii sa decida pentru noi, daca nu ne-am mai teme ca gresim, daca nu ne-am mai speria ca esuam (e posibil sa se intample dar tot asa va trebui sa ne asumam si ridicarea si caderea), daca nu ne-am mai reprosa ca s-a suparat cineva pe noi.

Camelia Patrascanu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , ,

Comentarii

*