Succesul din inima

iubire-relatii-cuplu
Scris de Camelia Patrascanu
11 Feb 2016, 7:06 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Nu cred ca exista om sa nu-si doreasca prosperitate, succes sau reusita – indiferent ce forma iau acestea. Unii doresc succes social, altii in tratamentul urmat, altii in iubire sau afaceri, iar unii vor sa aiba succes in… efortul de-a fi lasati in pace.

Pentru unii succes inseamna sa traverseze situatii neobisnuite ca niste zei olimpieni. Altii traiesc succesul daca li se sustine adevarul si li se da dreptate. Unii isi reprezinta succesul in premii, altii in aplauze, unii intr-o cina romantica sau o masa copioasa, altii cunosc succesul cand isi permit o pereche de pantofi noi.

Dar fie ca e vorba de recunoastere sociala sau de propria satisfactie, cu totii ne dorim reusita in directia in care ne depunem eforturile.
Dar ….desi ne dorim succesul, unii dintre noi cu disperare, totusi cei mai multi nu facem altceva dacat sa-l alungam de langa noi, zi de zi. Pentru ca nu stim sa ne relationam cu SUCCESUL devenim sabotorii propriului nostru succes. Ca sa traiesti succesul trebuie sa inveti sa te relationezi cu el.

A te relationa cu tot ce inseamna PROSPERITATE, REUSITA, REALIZARE, inseamna sa le recunosti prezenta oriunde si la oricine le intalnesti.

Profetirea propriului succes

Cand cineva ne impartaseste o veste buna despre sine, cel mai frumos dar pe care i-l putem face este sa ne bucuram sincer pentru succesul sau.
Dar momentul este o ocazie formidabila si pentru noi de a ne conecta sufleteste la forta universala ce a permis materializarea acelei reusite. Prin bucuria pe care o simtim pentru realizarea celuilalt vom atrage o energie a succesului in viata noastra. Aceasta deschidere a sufletului, acceptare si empatie, ne pune in rezonanta cu intreg Belsugul Universului.

Virtutea de a ne bucura sincer pentru altii ne subliniaza generozitatea si deschiderea inmii. Iar inima increzatoare si deschisa profeteste viitoarea reusita, ne deschide caile vietii, ne arata solutiile sau greselile de evitat. Bucuria ne pregateste inima sa intre in rezonanta cu tot ceea ce noi numim Succes. Si aduce in viata noastra reusita pe care ne-o dorim. Iar daca ceea ce ne dorim nu este potrivit sau benefic pentru noi (daca inca nu stim ce este cu adevarat benefic pentru noi si dorim inca lucruri toxice), sentimentul sincer si inocent de bucurie va atrage ceva mai bun decat ceea ce ne dorim.

Cu alte cuvinte, bunatatea inimii noastre se va cupla la Succesul rezervat pentru noi si nu la cel inchipuit de noi. Dar ca lucrurile sa functioneze trebuie sa ne scoatem din minte orice rationare contabiliceasca si sa facem lucrurile din inima.
Cand ne bucuram sincer de orice realizare a unui semen ne punem in rezonanta cu bucuria succesului in sine, cu esenta a tot ce numim realizare si implinire. Si ne apropiem un pic mai mult de ele.

Am putea considera ca un semn bun fiecare ocazie cand cineva ne alege pentru a se lauda cu reusita sa.

 Invidia – deconectarea de la prosperitate si succes

 Invidia nu face decat sa ne indeparteze de prosperitate. Ea dovedeste incapacitatea noastra de a recunoaste bogatia si succesul acolo unde apar. Incapacitatea de a le primi cu bucurie in realitatea in care traim chiar daca nu sunt in posesia noastra. Chiar daca nu le avem noi, direct, faptul ca auzim despre ele este un semnal ca materializarea lor se apropie de noi. Trebuie doar sa nu le alungam prin invidii, competitie, neincredere, lacomie sau circumspectie.
Cand atragem invidie este semn ca avem o relatie defectuoasa cu ceea ce numim reusita. Fie ca am atins-o sau nu, superioritatea pe care o afisam (si distantarea elitista, faptul ca ne consideram altfel sau mai buni ori superiori celor necizelati, prea materialisti ori imorali) atrage atentia asupra putinului sau multului nostru.

Asadar, relatia noastra cu succesul nu se stabileste corect atunci cand:

fie in secret ne dorim si ravnim mai mult decat avem si nu ne simtim bogati cu ce avem
fie ne consideram superiori celorlalti pe care ii consideram lipsiti de succes.

 In ambele cazuri, ideea de lipsa si neajuns se strecoara in inima si mintea noastra (nu avem noi sau nu au altii destul). Iar acest gol poate atrage (prin invidia trezita in altii) o paguba sau o nereusita viitoare. Orice gand sau emotie legate de neajunsuri, nemultumiri sau lipsa vor atrage mai departe noi motive de a fi nemultumiti si nefericiti.

Pizma arata neputinta de a te relationa cu propria prosperitate, cu propria abundenta si cu propriul succes – acelea rezervate pentru tine in aceasta existenta. Si atunci le ravnesti pe ale altuia. E de doua ori sarac cel ce face asta – o data pentru ca se considera lipsit si a doua oara pentru credinta ca nici in viitor nu poate atinge propria ABUNDENTA.
Saracia sufleteasca atrage saracie materiala prin pierderi de tot felul si lipsa de spor.

 Critica adusa succesului altora – cimitirul propriei noastre reusite

 Este foarte adevarat, nu toate succesele sunt onorante. Unii obtin banii tradand, altii intorcand spatele prietenilor, altii imbrancind, altora li se intampla sa reuseasca aparent fara sa merite. Sunt tot felul de reusite, unele admirabile, altele explicabile, unele condamnabile, altele absurde.

Explicatia este simpla: au succes, chiar si prin metode ilicite, oamenii centrati pe dorinta lor care pastreaza o anumita inocenta in suflet sau nu constientizeaza dimensiunea reala a faptelor lor. In momentul in care realizeaza ce au facut (regret, cainta, blamare, dezgust etc.) succesul dispare.

Altii sunt de-a dreptul malefici si tot inregistreaza succes – nu cred ca cineva vrea cu adevarat  un astfel de succes. Energia negativa degajata de astfel de acumulari se intoarce asupra individului, asupra neamului sau, chiar pe generatii (plata vine, indiscutabil, pe o cale sau alta).

Cand ne intalnim cu succesul/bogatia altuia trebuie sa il onoram. Crearea si acumularea de bunuri sunt in sine manifestarea unor forte creatoare le existentei. Viata ne arata permanent ce posibilitati splendide are pentru noi. Oamenii le pot folosi insa abuziv. Dar noi admiram realizarea si nu maniera de atingere a ei. Maniera tine nu de relatia cu abundeta ci de relatia cu propria constiinta. Discutabile sunt metodele inavutirii dar ABUNDENTA in sine nu este decat energie materializata, ce are un caracter impersonal.

Cand invidiem succesul cuiva (popularitatea sa, averea sa, vitalitatea, fizicul sau etc.) ne-am debransat de la sursa propriului succes. Pizma, ca sentiment negativ se interpune curentului vietii aducator de prosperitate. Trebuie sa intelegem ca nimeni, dar nimeni nu poate fura succesul altcuiva. Asa cum nimeni nu moare in locul altcuiva. Fiecare are propriul sau destin si propriul sau culoar de afirmare si reusita. Exista insa oameni care nu stiu sa aiba grija de avutul lor (talentele, sanatatea, timpul, demnitatea si inima lor) si le risipesc inutil. Nimeni nu ne ia ce ne apartine fara sa deschidem noi poarta.

Fiecare are propriul tezaur, propria abundenta si propriul succes de descoperit. Ni s-au pus in leagan. Pe acestea le vrem materializate. Cum?

a) Invingandu-ne frica de esec. Aceasta poate fi de multe ori atat de coplesitoare incat nici nu mai initiem vreo actiune, pur si simplu renuntam inainte de a incepe, sau ne dezumflam pe parcurs, ne lasam coplesiti, spunandu-ne „oricum, n-ar fi iesit nimic”.
b) Apoi, chiar daca suna straniu, invingandu-ne frica de succes – aceasta apare cand intelegem/intuim ca un succes viitor ne-ar scoate din comoditatea noastra zilnica si ne-ar  obliga sa ne asumam un statut care presupune responsabilitati mai mari.

Succesul obtinut ilicit de catre altii ne creaza iluzia ca ni se fura accesul la propria avere. Dar nimeni nu poate sa obtina ceva de la noi decat daca ne dam cumva la o parte, daca cedam din dreptul nostru sau daca nu ne recunoastem puterea de a poseda ce avem. Pierdem sau ni se fura abundeta daca ne intretinem frica, invidia, furia, ura, dusmania, lacomia, zgarcenia, neasumarea bogatiei, rusinea pentru propria bunastare.

Chiar daca in viata unii par sa ia averile/drepturile altora, in plan energetic lucrurile stau altfel. Acele averi fie nu sunt corect detinute, fie nu apartin de drept divin posesorului, fie nu sunt onorate si pastrate cu putere si demnitate de catre posesor.

Ati intalnit vreodata persoane care se simteau vinovate pentru prosperitatea lor cand intalneau oameni suferinzi sau nevoiasi? Ei bine, acestia incepeau sa-si slabeasca legaturile cu propria sanatate, cu propriul confort, cu propria iubire, cu propriile relatii, cu propriul succes social.

A ajuta si a simti compasiune este absolut onorant. Dar cainarea altora si mila pot genera o usoara jena vizavi de posesiuni, apoi chiar vinovatie, ca in final sa se creeze subconstient o nevoie imperioasa de echilibrare, atragand astfel o pierdere compensatorie.

Moralitatea este salvata, vinovatia este vindecata! A nu se intelege de aici ca trebuie sa fim superiori, insensibili, sfidatori, indiferenti, condescendeti sau jignitori cu situatia altora. Asta ar insemna sa judecam si sa respingem lipsurile altora, adica sa ne relationam cu lipsurile (prin dezgust sau teama) si deci sa le atragem mai tarziu in propria viata – conform legii rezonantei: rezonezi cu lucrul la care te gandesti, indiferent daca termenii sunt pozitivi sau negativi.

Lucrurile apar in viata noastra daca le strigam pe nume, daca le pomenim. Nu conteaza ca o facem cu dragoste sau dezaprobare. Numele este rostit – legatura a fost creata! De aceea e bine sa pomenim mai putin esecurile si aspectele care ne displac in viata si sa pomenim mai des succesele. Sa ne fixam atentia si iubirea mai mult pe ce vrem sa obtinem ori sa crestem in viata noastra si mai putin pe ce vrem sa respingem.
Ganditi-va la un lucru: de fiecare data cand respingem ceva sau folosim o negatie este pentru ca vrem contrariul („nu vreau sa manac” ar trebuie transformat in „prefer sa mananc mai tarziu” sau „prefer sa faca asta acum in loc sa mananc”). Nu e mai bine atunci sa ne dorim direct acel lucru si sa folosim afirmatii si fraze constructive?

Inima stie unde este succesul!

Pentru a obtine in viata noastra lucrul dorit, trebuie sa ne cream o legatura intima, energetica, chiar spirituala, cu lucrul pe care vrem sa-l atragem in viata noastra. Trebuie sa-i cream loc, sa-i dam un spatiu in viata noastra. Sa ne pregatim inima sa-l primeasca deschis. Intr-un fel, sa ii cream o matrice energetica pentru a se putea materializa.
Succesul si Abundenta trebuie sa existe mai intai in inima noastra pentru a se putea materializa in viata noastra. Si cand ele exista in inima ne vom putea bucura pentru oricine le are deja in viata lui.

Daca ne dorim sanatate va trebui sa o simtim mai intai peste tot pe unde ne duc pasii si viata. Sa o indentificam si sa relationam cu ea. Sa ne bucuram de fiecare data cand o recunoastem in viata cuiva si sa o invocam cand vedem stradania unui semen de a o atinge.
Sa o recunoastem in fiecare aliment pe care il consumam – gandindu-ne la ea si multumind hranei pentru energia vitala pe care o contine (in masura in care contine – depinde de noi ce hrana alegem sa ne punem pe masa).

Daca ne dorim bani sa ne bucuram de fiecare data cand ii vedem sau ii atingem, de fiecare data cand cineva ne pomeneste de prosperitatea sa. Nu ca si cand ar fi a noastra sau am tanji-o pentru noi. E imposibil sa ai bunul altuia cand Universul ti-a rezervat propria ta bogatie (cei care isi insusesc cu adevarat bunul altuia cedeaza fara sa stie ceva dintr-un bun al lor: sanatate, iubire, apreciere, familie etc.).

 Daca ne dorim prietenie sincera o vom recunoaste si ne vom bucura pentru ea de fiecare data cand o vom intalni in viata cuiva. O vom cultiva in jurul nostru, pregatindu-ne sufletul pentru ea.

 Daca ne dorim iubire ne vom bucura pentru dragostea unor apropiati. Nu vom tanji dupa iubirea altora, nici nu vom judeca felul in care altii au obtinut-o, ci vom cauta sa cerem vietii propria noastra iubire, aceea pentru care inima noastra e pregatita.

 Daca ne dorim copii ne vom bucura sa-i intalnim oriunde viata ne va aduce in preajma lor. Bucurandu-ne pentru cei care ii au, incurajandu-i pe cei care se pregatesc sa fie parinti, felicitandu-i pe cei care i-au crescut.

 Daca ne dorim succes profesional ne vom bucura pentru succesul altora si vom dori succes celor ce vor sa se afirme, insotindu-i cu gandurile noastre bune, dandu-le incredere, energie si curaj.

Daca ne dorim abundenta atunci sa o recunoastem si sa o onoram cu bucurie oriunde si la oricine o intalnim.

Recunostinta – reverenta facuta Abundentei

Indiferent ce ne dorim inca sa mai obtinem, deja exista in viata naostra o serie de lucruri pentru care putem fi recunoscatori. Asa ii dovedim vietii ca stim sa recunoastem binele si prosperitatea. Ca stim sa ne bucuram de el cu recunostinta. Multumind vietii pentru ce avem deja nu riscam sa ramanem al stadiul acesta de confort. Sa nu ne fie teama ca multumirea ne opreste sa mai dorim si alte lucruri. Dar ne ajuta sa nu fim orbi la ceea ce se afla bun in viat anaostra. Si ne videca de lacomie.
Recunostinta pentru prezent este tonica, plina d eincredre. Ne ridica inima, ne face constienti de posibilitatile noastre, nu ne permite sa uitam ca inca suntem iubiti de viata. Dar ne maia rata ceva.

Care este calea propriei fericiri si abundete.

Daca ne uitam putin la viata noastra vom vedea care sunt aspectele in care am reusit cu usurinta. Aceste acontin samburele succesului viitor.
Pentru a ne atinge propria abundeta trebuei sa invatam sa gandim ca niste bogati.

Gandim ca niste oameni bogati sau ca niste saraci?

A gandi ca un sarac inseamna sa pizmuiesti pe altul pentru ce are – ca si cand bogatia ta este a altuia. Asta inseamna sa gandesti ca un sarac: sa ravnesti la prosperitatea altuia ca si cand tu nu o ai rezervata de sus propria ta abundeta, creata/atrasa de tine.

A gandi sarac inseamna sa crezi ca niciodata nu vei avea indeajuns, ca nu vei avea cat au altii, ca tu nu iti permiti acum ceva ce iti doresti. Asta iti da o imagine limitata despre abundenta, vazuta prin filtrul unei trufii dictatoriale – ca si cand ai comanda universului sa iti arate abundenta asa cum vrei tu, sa iti materializeze prosperitatea in termenii tai limitati si nu in termenii universului. Uita-te la viata ta si vezi bogatia din ea. Bucura-te de ea si asa faci pasul spre abundenta viitoare. Si cand te bucuri de ce ai in prezent sa n-o faci din minte calculand ca astfel atragi beneficitate; sa o faci din inima fara nici o contabilitate.

A gandi ca un sarac inseamna sa nu vezi calitatile celorlalti – abundeta si prosperitatea si beneficitatea aduse de ele. Sa vezi doar defectele, pericolele, pagubele, ofensele. Si niciodata inocenta, buna intentie, umorul, entuziasmul, prietenia, surpriza, spontaneitatea, autenticitatea.

A gandi ca un sarac inseamna sa fii atat de prudent incat sa anticipezi toate dezastrele posibile si sa mentalizezi toate scenariile catastrofice. Si numai pe acestea sa le vezi printr-o ciudata restrangere a lentilelor. Inseamna sa cobesti reusita oriunde mijeste.

A gandi sarac inseamna sa faci din circumspectie virtutea suprema cand ea este doar un instrument de analiza.

A gandi ca un bogat inseamna sa vezi rezolvarea posibila, sansa meritata, calitatea salvatoarea, utilitatea unui defect sau esec pentru evolutia ta. Inseamna sa te bucuri pentru reusitele celorlalti conectandu-te astfel, prin bunatatea inimii tale, la ABUNDETA, FERICIRE SI PROSPERITATE.

Testul prosperitatii: vedem bogatia? – o vedem in pasii nostri si in viata noastra si a altora sau inca se ascunde intelegerii si inimii noastre prinse in valurile ignorantei, egoismului si a fricii?

Concluzie

Orice ne dorim sa obtinem trebuie sa traim mai intai in inima.

Sa relationam cu ceea ce dorim sa avem intrand in rezonanta oricand si cu orice prilej cu acel lucru.
Sa ne bucuram cand altii au ceea ce noi ne dorim – e semn ca se apropie si de noi propria noastra realizare si implinire.
Sa fim recunoscatori Vietii pentru ceea ce avem si ne ofera in prezent bucurie si protectie.
Sa multumim Vietii pentru nesfarsita sa ABUNDENTA din care ne putem servi oricand.

Camelia Patrascanu

~ ✧ ~ ✧ ~ ✧ ~ ✧ ~ ✧ ~

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , , , ,

Comentarii

*