Tranzitul lui Jupiter in Balanta 2016-2017

Tranzitul lui Jupiter in Balanta 2016-2017
Scris de Cristina Bodea
30 Aug 2016, 8:14 PM

Sharing

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail

Articol semnat de Cristina Bodea

 

Horoscop general – tranzitul lui Jupiter prin Balanta: 9.09.2016-10.10.2017

Jupiter este cea mai mare planeta din sistemul nostru solar si cea mai luminoasa planeta dupa Venus.

In aceste conditii de reprezentare, Jupiter semnifica abundenta, prea-plinul, spiritul justitiar si explorarea unor orizonturi care deschid perspective si amplifica filosofiile de viata, despre viata si ceilalti. Jupiter extinde limitele si ne da sansa de a vedea ca se poate mai mult, dar tentandu-ne spre exagerari.  Astfel ca efectul actiunilor lui depinde de capacitatea de moderatie de care suntem in stare si de care facem uz.

Jupiter va tranzita Balanta in perioada 9 septembrie 2016 – 10 octombrie 2017 si va retrograda (aparent) in Balanta intre 6 februarie 2017 si 9 iunie 2017, dupa ce intre timp, printre alte aspecte, va forma aspectul de opozitie fata de Soare (personalitatea noastra si ceea ce suntem) in luna Aprilie 2017 si apoi cu Venus (modul cum ne raportam si intelegem iubirea, relatia cu banii si cu ceea ce ne place) in luna Mai 2017. Aceste perioade sunt importante, fiind vorba de planete personale responsabile cu ceea ce este foarte la indemana pentru noi sa simtim.

Tranzitul lui Jupiter prin Balanta – semn al uniunii intre oameni si parteneri de viata sau de business, responsabil de comunicarea dintre parti, in general, si in particular de gasirea unui echilibru (sau mai degraba de cautarea armoniei), de tot ceea ce este frumos pentru ochi si suflet – dureaza ceva putin mai mult decat 1 an si se va mai repeta peste aproximativ 12 ani, asa cum a fost cel mai recent in perioada 25 Septembrie. 2004 – 25 Octombrie 2005. Iata cum, acum, aflat din nou in Balanta, ne poate reaminti de lucruri pe care le-am trait atunci, nu neaparat similar ca pattern, ci mai mult ca desfasurare in aceeasi cheie generala, ce cere o rezolvare particulara, mult mai in acord cu etapa in care ne aflam azi ca nivel de evolutie si derulare a destinului fiecaruia dintre noi, in linie cu alegerile facute sau de facut in viitorul nu foarte indepartat.

Jupiter este expansiv, dilata ingradirile si limitele, si face loc de mai mult si chiar de depasirea unor conditii. Impune o cale dreapta, care este intarita de Saturn, aflat in tranzit prin Sagetator, cu care face aspect practic, si este provocat de Pluton, aflat in tranzit prin Capricorn, cu care face aspect tensionat de cuadratura, care cere transformari si deschidere pentru schimbare si noutate. Aceasta solicitarea nu este facila intotdeauna, insa cu siguranta este benefica in final (de aceea, implicit, exista si o lectie a rabdarii de non-opozitie a fluiditatii destinului pentru rezolutii ulterioare favorabile) si implica o ratiune vulnerabila.

Jupiter in Balanta stimuleaza nevoia de relatii, de partneriat si asociere, atat in plan socio-profesional, cat si personal. Asa incat, relatiile devin foarte importante, pe masura ce cream premize de colaborare si cooperare pentru binele reciproc. Acum se pune problema gasirii unui culoar de mijloc, prin care sa facem lucrurile sa functioneze corect. Asta, evident, poate presupune si unele compromisuri, pe care urmeaza sa vedem cum le putem accepta sau cat de mult suntem dispusi sa lasam de la noi. Totusi, nu va fi usor sa renuntam la cineva sau la o uniune care ne-a facut sa traim ceva experiente de neuitat (la bine si la greu) si in lipsa unor elemente nedemne de noi insine, nu va “ajuta” la despartiri sau decizii categorice si impulsive. In schimb, aceasta energie ne va sustine in a gasi/vedea valoarea si ceea ce merita in orice parteneriat cu beneficii ce ating inima si mintea, separate de rationalizarea sentimentelor.

In plus, Jupiter in Balanta este acompaniat in acest tranzit si de alte aspecte demne de luat in seama:

  • Venus retrograda in Berbec intre 4 martie 2017 si 1 aprilie 2017, apoi retrograda in Pesti din 1 aprilie 2017 pana in 15 aprilie 2017, cu finalizarea completa a ciclului de retrogradare la inceputul lunii iunie 2017; intre 20 aprilie 2017 si 5 mai 2017 apoi din nou la final de Mai, Venus face aspect de conjunctie cu Uranus si ne rezerva ceva surprize in relatiile actuale, schimbari bruste de situatie, in decizii sau in modul de raportare la celalalt. In aceasta luna Mai 2017, nevoi intense ies la suprafata si pe masura dificultatea de a le gestiona cu tact.
  • Nevoia de a gasi o motivatie corecta este stimulata de Marte aflat in tranzit prin Gemeni. Cautarile unui sens coerent a ceea ce traim devine o prioritate, pentru ca in lunile iulie si august, chiar cu prelungire in septembrie, cand avem Soare, Mercur si Marte in tranzit prin Leu, sa fim martorii deciziilor in relatii, fie ca ne apartin, fie ca nu. Atunci au loc unele concluzii, de destin (marcate de Nodul Nord) si implicit, unele ajustari neasteptate sau predictibile, menite sa genereze o traiectorie de trezire sau doar mai corecta pe viitor, fata de ceea ce asteptam de la relatii si de la noi insine in cadrul unor relatii.

 

Jupiter in tranzit prin Balanta vorbeste si despre ceea ce gandim si apreciem in relatii, pentru care am muncit mult in 2015-2016 si am facut eforturi diverse din ceea ce a trebuit sa facem pentru a fi bine.

Ne putem gandi acum la investitia in relatia actuala si cat merita sa luptam si sa speram in binele acesteia. Am investit in binele personal sau in partener (din punct de vedere sentimental si nu numai)? Cat am investit in relatie, adica in binele comun?

Ne mai putem gandi ca merita lupta in numele iubirii. Are lupta asta un sens progresiv pozitiv? Vedem o evolutie coerenta? Cat este o motivatie reala ce ne pune la incercare acuratetea sentimentelor si cat este o eventuala exagerare a nevoii de partener sau o dependenta de celalalt?

Cat de mult putem face diferenta intre sensurile nevoilor de celalalt intr-o relatie?

Ne putem manifesta spiritul libertatii in conditiile legii? Cat de mult se intinde libertatea in relatii, in limitarile legii? Poate fi creat un echilibru intre libertate si dreptate?

Cum se pot alinia strategiile legale nationale si internationale, la motivatia manifestarii libertatii in relatii (principiale, religioase, de afaceri, de uniune partneriala) si vice-versa?

Iata cateva teme de gandire pentru a reflecta la ceea ce traim in prezent in relatiile noastre cu cei din jur, in general si in special.

Ce aduce, asadar, Jupiter in Balanta:

amplificarea sentimentelor, a nevoii de iubire si de apartenenta, a dorintei de uniune in numele iubirii si a ceea ce se simte frumos intre 2 oameni

exagerarea in relatii, in special a reactiilor si a perceptiei in ceea ce priveste modul cum ar trebui interpretata iubirea si relatia in sine

nehotarare in a lua decizii clare, asumate si bine intelese, in procesul de cautare a echilibrului personal, daca nu traducem coerent ceea ce avem nevoie cu adevarat in relatii

dispersarea focusului in relatii diverse, deviatie de la o relatie unica, totala, prin nevoia de validare in exterior

abundenta in sectorul de viata prin care trece, aparent neconditionat, insa in realitate implica simtul masurii si conservare/realocare/eficientizare cel putin partiala a ceea ce primim

dizolvari a ceea ce primim, pe masura abundentei

noi stimuli si perspective in relatiile existente si noi premize pentru potentialele relatii

extinderea conversatiilor si a nevoii de comunicare, prin metode si tehnologii noi, care implica interlocutori reali chiar si in mediul virtual (de exemplu video banking – concept de interactiune video a clientilor cu consultantii bancilor)

dezvoltarea relatiilor prin metode noi de comunicare in mediul online si mobil, in sfera serviciilor (de exemplu noi platforme si concepte online de comunicare si servicii achizionate de la distanta)

relatii mai facile si mai eficiente in conditii de corectitudine, nevoi coerente si dispunere de compromisuri reciproc avantajoase

avantaje pentru: Gemeni, Balanta, Varsator, Leu, Sagetator

provocari pentru: Berbec, Rac, Capricorn

 

Citeste mai jos horoscopul lui Jupiter in Balanta pentru zodia ta si pentru Ascendent

Cititi mai intati prognoza astrala pentru zodia voastra. Aceasta va da informatii generale despre principiile activate de Jupiter in Balanta. Apoi cititi explicatiile pentru ascendentul vostru – acestea va dau informatii despre domeniul de viata si tipul de experiente care sunt influentate de Jupiter in Balanta ( serviciu, relatii, sanatate, cariera, bani, studii, etc). Facand interpolarea celor doua zodii, veti avea tabloul complex al acestui tranzit minunat, care aduce oportuntati pentru 2017.

Calculeaza-ti ascendentul AICI.

 

Berbec/Ascendent in Berbec

Relatiile sunt prioritare, partnererul devine mai important si ceea ce traiesti prin relatie este acum in atentia ta. Cererea si oferta in cadrul relatiei trec prin validari, revalidari, incercari si mai ales testari ale perceptiei. Nu va fi usor sa treci cu vederea ceea ce nu functioneaza si nici sa tii in frau impulsul de a actiona pripit, insa merita sa reflectezi asupra oricarei decizii, astfel incat sa nu lasi loc de intoarceri in acelasi punct care a determinat o analiza serioasa a relatiei in care investesti. Esti sustinut in conditiile in care esti dispus sa tratezi cu seriozitate si corect orice impediment in relatiile tale. Daca gasesti parghiile potrivite pentru a ridica relatia la un nivel superior, te poti bucura de oficializarea relatiei cu partenerul de viata.

Taur/Ascendent in Taur

Sanatatea este importanta pentru tine in acest an si orice consum psihic, rezistanta la schimbare sau neacceptarea unor perspective inovatoare in relatii te poate priva de vitalitatea necesara pentru a fi in cea mai buna forma.

Sectorul muncii este activat, eforturile sunt pe masura, de aceea si stilul de viata conteaza acum.

Noi relatii in domeniul nutritiei, in activitati sportive sau dezvoltarea altor activitati legate de modul cum traiesti sunt principalele generatoare de motivatie de a te implica. Satisfactia personala devine un scop in sine, atat prin munca, cat si prin ceea ce faci uzual in viata ta. Asadar, relatiile cu colegii pot fi favorabile, insa poti resimti presiunea unor lucruri de care te simti impovarat.

Gemeni/Ascendent in Gemeni

Ai parte de o perioada efervescenta in viata ta, in special cand vine vorba de indragosteala, aventura, creativitate si relatii, in general. Fie ca devine o iubire adevarata sau ramane doar o experienta, e bine sa permiti inimii sa simta si sa traduca sentimentele prin prisma modului in care te simti cu partnerul. Poate creste stima de sine si nevoia demonstrativa a nevoii de iubire sau doar de relatie sau poti constata ca poti experimenta mai multe relatii in cautarea partenerului perfect. Daca esti deja intr-o relatie, poti identifica noi moduri creative de a stimula relatia, chiar si prin ideea de a face un copil.

De asemenea, poti investi in proiecte “subterane” in sectorul profesional, in care sa fie nevoie de o asociere/sustinere.

Rac/Ascendent in Rac

Stabilitatea in si prin relatii devine pentru tine nu atat cheia succesului in ceea ce intreprinzi, cat o siguranta emotionala de care ai nevoie pentru a inainta. Caminul devine important si poti da un suflu nou, prin redecorare sau mutare intr-o casa noua.

Apetitul pentru investitii imobiliare sau in valori care dainuie in timp este stimulat, asa incat vei dori sa stii ca investesti in lucruri de durata, iar asta implica atat relatiile de familie, cat si partenerul potential sau actual.

Confortul partenerial este o nevoie adanca, asa incat orice relatii dezvolti, vor trece prin teste care in final sunt menite sa creasca increderea de sine si, de ce nu, in anumite situatii, chiar un nou inceput.

Leu/Ascendent in Leu

Planul social se anima, relatiile cu cei apropiati se dezvolta in sensul formarii unor noi aliante sau echipe de lucru sau de distractie. Nevoia de comunicare creste, conversatiile se intetesc, la fel si setea de cunoastere a ceea ce ti se solicita in plan social si profesional. Astfel, poti urma cursuri de hobby sau de nevoie profesionala, unde noi relatii se pot lega si noi idei pot aparea.

Creativitatea in echipa este mai valoaroasa acum, asa ca poti cultiva acele relatii care iti asigura o evolutie favorabila.

In alta ordine de idei, iti poti schimba masina sau job-ul pentru conditii mai bune, care sa-ti intareasca statutul socio-profesional si eventual sa-ti satisfaca nevoia de a fi remarcat prin ceea ce esti.

Fecioara/Ascendent in Fecioara

Pentru tine planul financiar devine o prioritate, nu neaparat prin nevoia de a castiag cat mai mult, dar obligatoriu prin reconfigurarea unei relatii corecte cu banii, sanatoase si demne de valoarea ta personala. Castigurile cresc, prin comunicare si prin ceilalalti, insa si apetitul de a cheltui. Atat timp cat cheltuiala nu reprezinta o investitie, trebuie sa fii atent la cum vin banii versus cum se duc si pe ce. Poti dezvolta unele surse de castig impreuna cu partenerul, insa aici lucrurile nu sunt foarte limpezi. Confuzia poate determina o orientare deficitara a resurselor, asa incat incearca sa te bazezi pe ceea ce produci tu si mai putin pe suportul partenerului.

Balanta/Ascendent in Balanta

O noua etapa de viata se intrevede pentru tine si multe experiente apar in viata ta. Poti da curs unora si poti invata sa spui “nu” cand altele nu corespund nevoilor sau pretentiilor tale.

Devii capricios, ai tendinta de a te lansa in noi experiente, fie relatii sau variante de parteneriate, insa moderatia este conditia obligatorie de a trata ceea ce vine spre tine sau decizia de a te orienta in exteriorul tau.

In vara, vei gasi sustinatorii potriviti si vei intelege care sunt planurile de viitor pentru care merita sa construiesti alaturi de partener. Totodata, cam tot ce faci te expune, asa ca poti fugi dar nu te poti ascunde de consecintele actiunilor tale. Fii drept si corect fata de tine insuti, cu asumare si cu diplomatie in relatiile cu ceilalti si vei avea doar de castigat.

Scorpion/Ascendent in Scorpion

Nevoia acuta de echilibru si de control, dar si nelinistea in lipsa gasirii unei variante complete si sigure, iti pot crea unele neplaceri. Atentie la somatizari pe acest fond sau in cazul unor probleme ascunse de sanatate. Ai protectie divina si vei reusi sa iesi din orice situatie, insa este foarte important sa faci un bilant al ultimilor 12 ani si sa vezi ce rezolutii descoperi. Cu acestea vei merge mai departe intr-o noua etapa in toamna lui 2017, asa incat asculta-ti intuitia si incearca sa descifrezi mesajele subtile din relatia cu partenerul de viata, cu ceilalti, in general, si cu cei care iti creeaza dubii, in special. Inspiratia si intuitia te vor ghida, mai mult decat ratiunea, in tot ceea ce vei face.

Sagetator/Ascendent in Sagetator

Esti in plin proces de maturizare, in si prin relatii si asta isi va spune cuvantul in modul cum te percep ceilalti, dar si in modul cum te raportezi la o relatie. Renunti la unele lucruri si relatii care nu trec de conditiile tale si ai sustinatori pentru acelea demne de care ai nevoie sa traiesti.

Esti o fire sociabila, insa acum simti nevoia sa socializezi cu persoane care te ajuta sa evoluezi si care inteleg nivelul la care te afli acum. Partenerul de viata iti poate arata iubirea in diverse moduri, iar nevoia de a fi impreuna in public face parte din procesul de asumare a ceea ce ti se intampla.

Croieste-ti vise inalte, dar realizabile si vei fi ajutat in demersurile tale, atunci cand crezi cu adevarat si corect intr-un scop valoros.

Capricorn/Ascendent in Capricorn

Ai parte de o perioada de apogeu social si profesional, atat ca statut in societate cat si ca recunoastere a ceea ce esti si ai devenit. Iata cum, daca iti doresti si aspiri la un anumit statut, este necesar sa permiti anumite ajustari de sine sa se intample. Nu te opune schimbarilor, ci alege ceea ce este corect pentru evolutia ta, astfel incat sa atragi acele merite care sa te onoreze.

Echilibrul intre familie si cariera, intre increderea reala in tine si increderea pe care o vinzi in exterior, este intr-adevar o provocare. Aceasta provocare aduce beneficii in cazul unei gestionari corecte, insa poate aduce si nevoia de a reflecta mai mult la ceea ce ai nevoie de la viata, de la tine si de la ceilalti, in relatii si expuneri de imagine.

Varsator/Ascendent in Varsator

Deschide ochii si se vor deschide orizonturile pentru tine. Poti calatori experiential prin trairi sau fizic in locuri indepartate, in calatorii lungi in strainatate, poti cunoaste lume noua, culturi noi si poti lega relatii cu strainii sau strainatatea, foarte benefice.

In relatiile pe care le ai sau le dezvolti, ai ocazia sa-ti validezi sistemul de principii si valori sau sa-l calibrezi daca este necesar, astfel incat sa completezi setul de valori care te ajuta sa intelegi si sa crezi in relatiile care merita.

Te pregatesti profesional de glorie, asa incat anumite cursuri de perfectionare pot fi urmate cu succes, mai ales daca este vorba de un domeniu care te stimuleaza intelectual. Nu lua decizii pripite, ci analizeaza cat mai corect relatia cauza-efect.

Daca te gandesti sa-ti iei sau sa-ti schimbi masina, asteapta sa gasesti o varianta satifacatoare pentru nevoia ta de inedit, atipic si nou.

Cea mai mare satisfactie insa se va traduce prin nevoia pe care o ai de integrare in socialul la care aspiri, asa incat potentialul de explorare poate fi cheia.

Pesti /Ascendent in Pesti

Relatia cu partenerul este in centrul atetiei pentru tine, cu atat mai mult cu cat ati investit impreuna, atat financiar cat si material. Daca exista secrete, acestea pot iesi la suprafata si asta sa determine anumite decizii din partea ta.

Poate aparea in discutie un parteneriat financiar, sau modul cum te poti baza pe castigurile partenerului sau modul cum poti castiga bani mai multi din relatii extra-job.

Sectorul intim devine important si se pune problema unei compatibilitati armonioase si din acest punct de vedere. Ce cultivi acum, se va vedea in viitor. Daca deja ai investit in bunuri, acum poate fi momentul culgerii roadelor. La fel de bine insa, trebuie sa fii responsabil cu plata datoriilor catre stat, de exemplu, astfel incat sa nu fie nevoie sa depinzi de partener pentru cheltuieli neprevazute.

Articol semnat de Cristina Bodea


Cristina Bodea poate fi contactata la:

http://www.astrovision.ro/

https://www.facebook.com/Astrovision.ro

https://www.facebook.com/cristinacookie


Disclaimer, deci musai de analizat:

Ne bucura nespus interesul vostru pentru articolele HoroscopTv.ro si entuziasmul cu care le impartasiti. Suntem direct interesati de si sustinem accesul liber la informatie si de aceea va incurajam sa preluati articolele noastre pe blogurile si site-urile voastre, sperand ca impreuna, vom putea construi o comunitate onesta, libera, si informata. Asa incat, daca doresti sa preiei acest articol, sub orice forma, contacteaza-ne mai intai fie la adresa de email officehtv@horoscoptv.ro, fie la numarul de telefon 0722 121 811. Asta pentru ca acest articol se afla sub propietatea intelectuala a Horoscoptv.ro. Sa fiti inspirati, cu drag, Echipa HoroscopTv.ro

Facebooktwittergoogle_plusredditpinteresttumblrmail
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comentarii

*